Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Premierul Marcel Ciolacu, despre deplasarea sa în Franța, cu un avion privat: „Un moft”, „o aroganță”

M Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o emisiune la Antena 3 că zborul privat în Franța pentru a participa la o cursă de Formula 1, alături de fiul său, a fost „un moft” și o „aroganță”, pe care și-au permis-o „o sigură dată”, dar a susținut că deplasarea a fost plătită din fonduri proprii. Marcel Ciolacu a promis că va prezenta chitanțele care să demonstreze acest lucru, adăugând că și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a trebui să dea explicații publice referitoare la costurile cu promovarea cărții sale.

„Ne-am dorit amândoi să mergem la o cursă de Formula 1. Și nici nu i-a plăcut (...) Este cineva care se uită la noi și care nu a vrut o dată să-și facă un moft? Care nu a avut o dorință să-l alinte pe copilul lui său, să-i facă ceva mai extraordinar? Poate copilului nici nu i-a plăcut acest lucru. (…) Păi am fost și cu avion de linie și cu…”, a spus Ciolacu, potrivit G4Media.

„Aici e vorba de bani privați. Acum Nordis e în faliment. Dar acum 3 ani nu era în faliment, nu înjura nimeni această companie. (…) A promovat doamna Vicol în parlament vreo lege, cu colegii din PSD, să aducă favoruri? Am verificat toate actele validate de doamna Vicol, nu există așa ceva”, a mai spus premierul, notează G4Media.

„Voi scoate facturile, OP-urile, chitanțele”, a adăugat Marcel Ciolacu, iritat că este criticat pentru modul în care și-a folosit banii personali, în timp ce președintele Klaus Iohannis „a mers cu avionul numai pe bani publici”.

Premierul a promis că va prezenta documentele care să ateste că deplasarea a fost plătită din fonduri proprii, dar a cerut, în schimb, ca liderul PNL, Nicolae Ciucă, să facă un gest similar și să dezvăluie câți bani au fost cheltuiți pentru promovarea cărții sale: „Dar repet, voi face acest demers, dar va face și domnul Ciucă un gest să arate cu câți bani a făcut publicitate cărții sale?”

Amintim că G4Media.ro a publicat un document de zbor din care rezultă că liderii PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis și Laura Vicol au zburat în anul 2022 cu jetul privat închiriat de la Țiriac Air de compania Nordis, care a intrat la începutul lunii octombrie în insolvență.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Domnu' (?!) Ciolacu, daca nu gasiti chitantele alea cu care ati platit jetu' privat va zic eu unde sunt. In acelasi dosar cu diploma de Bac.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult