Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Surse: Premierul Sorin Grindeanu îl desemnează pe Victor Ponta secretar general al Guvernului

Victor Ponta

Premierul Sorin Grindeanu a luat joi decizia de a-l schimba din funcție pe actualul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc. Grindeanu ar urma să îl desemneze în locul lui pe fostul premier Victor Ponta, potrivit unor surse din PSD.

Această numire şi demitere poate fi făcută direct de către premier, prin ordin, şi se publică în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea, şi este un apropiat al şefului PSD, scrie News.ro

Ponta, care a avut de-a lungul timpului mai multe poziții critice la adresa lui Liviu Dragnea, i-a cerut acestuia să nu dea jos Guvernul și  declarat la DigiFM că singura vină a lui Grindeanu este că nu e Dragnea. „Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României".

Comitetul Executiv Național al PSD a votat joi pentru excluderea lui Sorin Grindeanu din partid și pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cel mai probabil, aceasta urmează să fie depusă luni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sorin Grindeanu are ceva din nebunia jucătorei de tenis Ostapenko din finala de la Roland Garros .Numirea lui Victor Ponta ca secretar general al guvernului seamănă cu returul jucătoarei când mingerea era out a lovit stâlpul fileului şi a căzut în teren
  • Like 1
 • În fața revoluției Dragnea, Primul Ministru Grindeanu, organizează, așa ca la comuniști (vechi, noi sau spoiți), o contrarevoluție de partid, prin cooptarea lui Victor Ponta în guvernul din care nu mai face parte nimeni.
  Victor Ponta încercă astfel, să genereze o schimbare în PSD, care să ducă la înlocuirea lui Liviu Dragnea și să-și recucerească funcția în partid.
  Dar șansele de succes ale demersului lui Victor Ponta sunt aproape nule, deoarece toți cei pe care i-a susținut necondiționat și i-a promovat (Dragnea, Sluguța, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Vâlcov, Țuțuianu, etc.), în ciuda lipsei de calitate, de viziune și de pregătire, sunt pregătiți să-l hăcuiască și să-l trimită la periferia politicii.
  Pentru Victor Ponta, înfrângerea în acest demers ar trebui să fie o lecție – când a avut puterea și avea posibilitatea de a termina gunoaiele politice, a preferat să ridice mizeria la rang de ministru și politică de stat, iar acum riscă să fie asfixiat de deșeurile politice pe care le-a ocrotit și promovat.

  • Like 4
 • Victor is in the house. Sper sa-l crapi, Victor Ponta. Nu din vreo simpatie, dar prea multa umilinta si-a luat de la ayatollah.
  • Like 0
  • @ Marian Cristescu
   Dee Dee check icon
   Cum rămâne cu Buck Fush? Ai măcănit ani de zile degeaba?
   • Like 0
 • Guvernul Grindeanu 2.0:se va schimba si structura organizatorica nu numai cea politica. Noul guvern va avea urmatoarele cabinete:
  1-ministerul bunelor relatii cu "cei care conduc cu adevarat statul";
  2-ministerul generarii si urmaririi stirilor adevarate;
  3- ministerul ofertelor generoase pentru adevaratii investitori ;
  4- ministerul generarii de noi forte politice cu atodistrugere controlata;
  5- ministerul pentru sprijin politic al viitorului presedinte;
  6 - ministerul pentru alte probleme guvernamentale.
  Si cam atat pentru un inceput fructuos si in forta !
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Dee Dee check icon
   Ai uitat de ministerul achizițiilor de armament SH din SUA, ministerul achizițiilor de armament SH din UE, ministerul majorării bugetelor serviciilor secrete, ministerul dezvoltării pușcăriilor, ministerul integrării magistraților în servicii, și mai completați și voi.
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult