Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Surse: Premierul Sorin Grindeanu îl desemnează pe Victor Ponta secretar general al Guvernului

Victor Ponta

Premierul Sorin Grindeanu a luat joi decizia de a-l schimba din funcție pe actualul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc. Grindeanu ar urma să îl desemneze în locul lui pe fostul premier Victor Ponta, potrivit unor surse din PSD.

Această numire şi demitere poate fi făcută direct de către premier, prin ordin, şi se publică în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea, şi este un apropiat al şefului PSD, scrie News.ro

Ponta, care a avut de-a lungul timpului mai multe poziții critice la adresa lui Liviu Dragnea, i-a cerut acestuia să nu dea jos Guvernul și  declarat la DigiFM că singura vină a lui Grindeanu este că nu e Dragnea. „Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României".

Comitetul Executiv Național al PSD a votat joi pentru excluderea lui Sorin Grindeanu din partid și pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cel mai probabil, aceasta urmează să fie depusă luni. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sorin Grindeanu are ceva din nebunia jucătorei de tenis Ostapenko din finala de la Roland Garros .Numirea lui Victor Ponta ca secretar general al guvernului seamănă cu returul jucătoarei când mingerea era out a lovit stâlpul fileului şi a căzut în teren
  • Like 1
 • În fața revoluției Dragnea, Primul Ministru Grindeanu, organizează, așa ca la comuniști (vechi, noi sau spoiți), o contrarevoluție de partid, prin cooptarea lui Victor Ponta în guvernul din care nu mai face parte nimeni.
  Victor Ponta încercă astfel, să genereze o schimbare în PSD, care să ducă la înlocuirea lui Liviu Dragnea și să-și recucerească funcția în partid.
  Dar șansele de succes ale demersului lui Victor Ponta sunt aproape nule, deoarece toți cei pe care i-a susținut necondiționat și i-a promovat (Dragnea, Sluguța, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Vâlcov, Țuțuianu, etc.), în ciuda lipsei de calitate, de viziune și de pregătire, sunt pregătiți să-l hăcuiască și să-l trimită la periferia politicii.
  Pentru Victor Ponta, înfrângerea în acest demers ar trebui să fie o lecție – când a avut puterea și avea posibilitatea de a termina gunoaiele politice, a preferat să ridice mizeria la rang de ministru și politică de stat, iar acum riscă să fie asfixiat de deșeurile politice pe care le-a ocrotit și promovat.

  • Like 4
 • Victor is in the house. Sper sa-l crapi, Victor Ponta. Nu din vreo simpatie, dar prea multa umilinta si-a luat de la ayatollah.
  • Like 0
  • @ Marian Cristescu
   Dee Dee check icon
   Cum rămâne cu Buck Fush? Ai măcănit ani de zile degeaba?
   • Like 0
 • Guvernul Grindeanu 2.0:se va schimba si structura organizatorica nu numai cea politica. Noul guvern va avea urmatoarele cabinete:
  1-ministerul bunelor relatii cu "cei care conduc cu adevarat statul";
  2-ministerul generarii si urmaririi stirilor adevarate;
  3- ministerul ofertelor generoase pentru adevaratii investitori ;
  4- ministerul generarii de noi forte politice cu atodistrugere controlata;
  5- ministerul pentru sprijin politic al viitorului presedinte;
  6 - ministerul pentru alte probleme guvernamentale.
  Si cam atat pentru un inceput fructuos si in forta !
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Dee Dee check icon
   Ai uitat de ministerul achizițiilor de armament SH din SUA, ministerul achizițiilor de armament SH din UE, ministerul majorării bugetelor serviciilor secrete, ministerul dezvoltării pușcăriilor, ministerul integrării magistraților în servicii, și mai completați și voi.
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult