Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Președintele Iohannis, după ce 90.000 de români au ieșit în stradă: „Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale”

După ce 90.000 de oameni au ieșit în stradă, președintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook că voința poporului nu poate fi ignorată și a solicitat Guvernului să să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. 

„Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. 

Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”, a scris Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vasile check icon
    Nu înțeleg de ce președintele comunică cu guvernul prin Facebook. Ăla nu e cale oficială de comunicare. Aș fi vrut să văd o scrisoare deschisă, de exemplu, către parlament și guvern, în care să prezinte argumentele sale pentru sau contra articolelor controversate din proiecte. Să nu uităm că și ”constituționalistul” Boc a modificat codurile tot prin angajarea răspunderii. Lipsa dezbaterii se vede în hotărârile Curții Constituționale. Pe de altă parte, PSD și aliații trebuie să-și asume proiectele, că doar ei au numit guvernul.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult