Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Prima măsură luată în regim de urgență de PSD. Deputații, convocați joi în sesiune extraordinară pentru eliminarea plății impozitului și CASS la pensii

Deputații se vor întâlni joi, în sesiune extraordinară pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimină plata impozitului de 16% și a contribuţiilor de sănătate pentru pensii, scrie News.ro. Cel care i-a convocat pe deputați a fost președintele Camerei, Liviu Dragnea, protrivit secretarului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. 

Proiectul iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD, a fost adoptat de Senat în septebrie.  Acesta elimină plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS, care va fi asigurată astfel de la bugetul de stat, şi nu de contribuabil.

Până să fie adoptată de Senat, propunerea a fost retrimisă de mai multe ori la comisie, arată News.ro. Comisia de buget-finanţe a dat de două ori raport de respingere propiectului, iar pe 31 august a elaborat un raport de admitere cu amendamente.

Guvernul Cioloş nu a susţinut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 miliarde de lei pentru anul 2017.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca elimina impozitul pe pensii, o sa stea PSD-ul la putere 1000 de ani!
  • Like 0
 • Acuma, din punct de vedere logic, taxarea pensiilor este o aberație. De ce să complici lucrurile și să zici că dai atât, dar după aia iei atât, ca la final sa iasă atât ?

  Pe lângă asta, pensia nu ar trebui să fie considerată venit, ci ajutor social. Eu aș face această diferențiere, iar pentru ajutoarele sociale nu ar trebui să existe taxe, pentru că vin de la stat.

  Sunt de acord cu această măsură. De unde va lua guvernul banii pentru a compensa creșterea pensiilor în urma scoaterii acestor taxe, este o alta discuție..
  • Like 0
 • Cred ca impact de 2,2 miliarde lei.
  • Like 2


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult