Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prima măsură luată în regim de urgență de PSD. Deputații, convocați joi în sesiune extraordinară pentru eliminarea plății impozitului și CASS la pensii

Deputații se vor întâlni joi, în sesiune extraordinară pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimină plata impozitului de 16% și a contribuţiilor de sănătate pentru pensii, scrie News.ro. Cel care i-a convocat pe deputați a fost președintele Camerei, Liviu Dragnea, protrivit secretarului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. 

Proiectul iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD, a fost adoptat de Senat în septebrie.  Acesta elimină plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS, care va fi asigurată astfel de la bugetul de stat, şi nu de contribuabil.

Până să fie adoptată de Senat, propunerea a fost retrimisă de mai multe ori la comisie, arată News.ro. Comisia de buget-finanţe a dat de două ori raport de respingere propiectului, iar pe 31 august a elaborat un raport de admitere cu amendamente.

Guvernul Cioloş nu a susţinut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 miliarde de lei pentru anul 2017.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca elimina impozitul pe pensii, o sa stea PSD-ul la putere 1000 de ani!
  • Like 0
 • Acuma, din punct de vedere logic, taxarea pensiilor este o aberație. De ce să complici lucrurile și să zici că dai atât, dar după aia iei atât, ca la final sa iasă atât ?

  Pe lângă asta, pensia nu ar trebui să fie considerată venit, ci ajutor social. Eu aș face această diferențiere, iar pentru ajutoarele sociale nu ar trebui să existe taxe, pentru că vin de la stat.

  Sunt de acord cu această măsură. De unde va lua guvernul banii pentru a compensa creșterea pensiilor în urma scoaterii acestor taxe, este o alta discuție..
  • Like 0
 • Cred ca impact de 2,2 miliarde lei.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult