Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Primăria comunei Ciugud lansează campania „Vaccinare la poarta ta!”

Vaccinare la poarta ta

Primăria din Ciugud va apela la echipe mobile de vaccinare pentru a crește numărul persoanelor imunizate împotriva Covid în comuna în care rata de incidență a bolii este de 2,47 la mia de locuitori.

„Primăria Comunei Ciugud lansează campania „Vaccinare la poarta ta!”, inițiativă ce are ca scop sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. Astfel, orice persoană, cu vârsta de peste 18 ani, poate să se programeze on-line, telefonic sau prin sms pentru a fi imunizată. În perioada 14 – 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acțiunea de vaccinare”, se arată în anunțul postate pe pagina de Facebook a primăriei.

Locuitorilor comunei li se oferă detalii despre toate modalitățile de programare, inclusiv prin medicii de familie, ale căror numere de telefon sunt postate în anunț.

Peste 2 milioane de persoane au fost vaccinate la nivel național împotriva Covid cu ambele doze, iar 1,4 milioane cu o singură doză, însă, deși vaccinuri există, interesul pentru imunizare al cetățenilor s-a diminuat. Totodată, procentul celor vaccinați este prea scăzut pentru a garanta întoarcerea la normalitate. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult