Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primăria comunei Ciugud lansează campania „Vaccinare la poarta ta!”

Vaccinare la poarta ta

Primăria din Ciugud va apela la echipe mobile de vaccinare pentru a crește numărul persoanelor imunizate împotriva Covid în comuna în care rata de incidență a bolii este de 2,47 la mia de locuitori.

„Primăria Comunei Ciugud lansează campania „Vaccinare la poarta ta!”, inițiativă ce are ca scop sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. Astfel, orice persoană, cu vârsta de peste 18 ani, poate să se programeze on-line, telefonic sau prin sms pentru a fi imunizată. În perioada 14 – 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acțiunea de vaccinare”, se arată în anunțul postate pe pagina de Facebook a primăriei.

Locuitorilor comunei li se oferă detalii despre toate modalitățile de programare, inclusiv prin medicii de familie, ale căror numere de telefon sunt postate în anunț.

Peste 2 milioane de persoane au fost vaccinate la nivel național împotriva Covid cu ambele doze, iar 1,4 milioane cu o singură doză, însă, deși vaccinuri există, interesul pentru imunizare al cetățenilor s-a diminuat. Totodată, procentul celor vaccinați este prea scăzut pentru a garanta întoarcerea la normalitate. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult