Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Primele 11.000 de abonamente la UNTOLD 2017 au fost vândute în mai puţin de 3 minute

UNTOLD 2016

photo icon Imagini de la UNTOLD 2016 Sursa: Facebook Untold

Primele 11.000 de abonamente la UNTOLD 2017 au fost vândute în mai puţin de 3 minute, au anunțat organizatorii festivalului. 

„Deşi am pregătit un calup de 5000 de abonamente, pentru a răspunde interesului foarte mare din partea fanilor, le-am permis tuturor celor care au accesat linkul de cumpărare în primul minut de la lansarea vânzărilor, să-şi finalizeze tranzacţiile. Astfel, peste 11.000 de abonamente au ajuns la cei mai înfocaţi fani UNTOLD! Ţinând cont de marele interes, săptămâna viitoare vom pregăti o nouă tură de abonamente”, promit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

11.000 abonamente vândute în mai puțin de 3 minute reprezintă dovada maximă de încredere și susținere din partea fanilor, dar și faptul că UNTOLD a ajuns un fenomen în 2 ani de viață. Le mulțumim fanilor că sunt alături de noi”- le transmite Adrian Chereji - Marketing & Communication Director UNTOLD celor care așteaptă ediția din 2017. În ceea ce privește artiștii care vor veni la a treia ediție, el spune că „vor fi cel puțin doi artiști în premieră pentru România”.

Miercuri, 23 noiembrie, cu două zile înainte de punerea în vânzare a primelor abonamente, organizatorii au lansat clipul after-movie oficial UNTOLD 2016, pe care puteți să-l urmăriți mai jos. Aproximativ 300.000 de tineri, dintre care 30.000 veniți de peste hotare, majoritatea cu vârste între 20 și 35 de ani, au participat la ediția UNTOLD din acest an, la care Republica a fost partener media oficial.

UNTOLD a fost, la prima ediție, cel mai premiat festival din lume- Best Major Festival 2015, Brand of the Year 2015, iar despre campania socială de promovare PAY WITH BLOOD, realizată împreună cu McCann România, au scris BBC, CNBC, Time, The Guardian.

Adunate, averile artiștilor care urcă pe scenele din Cluj în primele zile din august valorează sute de milioane de dolari. Afrojack, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Tiesto, Faithless, Parov Stelar, alături de alte 30 de nume ale muzicii electronice au cântat și mixat pentru 300.000 de spectatori. Fiecare este motorul unei mașinării distincte: acești DJ au case de producție, emisiuni radio, serii de podcast, canale de Youtube. Paginile lor de Facebook și Twitter cumulează fani cât populația Germaniei. Zack O'Malley Greenburg de la Forbes estima, într-o analiză publicată în august anul trecut, că DJ-ii din TOP 10 mondial au încasat în 2015 peste 274 de milioane de dolari. 

Cum a devenit România atrăgătoare pentru cei mai mari DJ ai lumii, aflați dintr-un interviu cu directorul general UNTOLD, Bogdan Buta.

Dincolo de miile de menționări ale festivalului în presa din România și străinătate, dar și a postărilor marilor DJ ai lumii care au vorbit în cuvinte frumoase despre UNTOLD, festivalul a reușit câteva performanțe unice pe piața locală. Marii sponsori au lansat produse și servicii special create pentru festival. A apărut o bere dedicată, dar și cardul special confecționat pentru plățile în perimetrul evenimentului. „După două ediții, cred că putem spune că am adunat la Cluj publicul pe care și-l dorește orice brand din România: civilizat, activ, cu putere de cumpărare”, declara, într-un interviu pentru Republica, omul din spatele strategiei de comunicare a festivalului, Adrian Chereji, Marketing & Communication Director UNTOLD.

Organizatorii estimează că în 2016, impactul financiar generat de festivalul UNTOLD a însemnat peste 35 de milioane de euro atraşi în comunitatea clujeană. Din cei peste 300.000 de fani, 25% au fost din judeţul Cluj, 65% din întreaga Românie şi 10% din străinătate, reprezentând peste 30.000 de turişti în cele patru zile. Cei mai mulţi participanți de peste hotare au venit din Marea Britanie, urmaţi de cei din Statele Unite ale Americii, Olanda şi Germania. Urmăriți, mai jos, o galerie foto din timpul UNTOLD (pentru o experiență completă pe desktop și mobil, click/tap pe imagine, apoi swipe stânga-dreapta). 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult