Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primul sondaj din București care arată distanța dintre candidații Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan - Gabriela Vrânceanu Firea

Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre bucureștenii care au spus că vor merge la urne la alegerile locale, iar Gabriela Firea ar fi votată de 45,6% dintre aceștia, arată un sondaj realizat de Inscop în București, la comanda PNL, scrie G4Media.

Sondajul indică astfel o diferență de aproape 9 puncte procentuale între cei doi candidați, în ipoteza că Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea – de PSD, Pro România și ALDE.

Procentajul bucureștenilor care au indicat că vor merge să voteze și au o opțiune este de 67,3% din eșantion. 

Sondajul a fost făcut în perioada 20 - 26 iunie, metoda de cercetare fiind  interviu prin intermediul chestionarului, la care au răspuns 1.120 de persoane. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Alegerile locale ar urma să fie organizate pe 27 septembrie.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  PNL este varinta buna ,, Poate nu sunt perfecti dar sunt mult mai buni decat infectii din psd !!
  • Like 0
 • Oricum pe Firea eu nu am votat-o si nu o voi vota nici macar daca ar fi singurul candidat pentru vreo primarie sau orice altceva. Asa o toapa proasta si risipitoare nu poate fi votata decat de cei de teapa ei. O fi Bucurestiul un oras de mahalagii murdari, dezordonati si prosti, o fi plin de gunoaie si de greseli urbanistice (ca, deh, autorizatiile doar se dau pe spaga, nu?) dar merita pe cineva mai ca lumea in scaunul de primar. Asa ca il voi vota pe Nicusor Dan - e departe de a fi perfect, dar nu e Firea.
  • Like 2
 • Psd impreuna cu ratatul tariceanu si nemernicul sfidator ponta trebuie sa piarda cat mai mult, pe toate planurie. Si la locale si, mai ales, la parlamentare. Numai un rau intentionat nu ia in consideratie cat rau a facut aceasta adunatura de borfasi, impostori si analfabeti tarii, mai ales in ultima jumatate de an, in plin pericol de molima, venita de la prietenii lor chinezii. Singura optiune este pnl, cu toate relele lui. Pnl a demonstrat ca vrea si poate, cu toate piedicie puse de "majoritatea" parlamentara actuala si de catre asa zisii aliati. imaginati-va ce s-ar fi intamplat in plina criza cu psd-ul la guvernare! Eu sunt multumit ca nu am mai prins si asta. Cred ca merita votat pnl-ul. Nu vad alata optiune. Toti ceilalti, de pe dreapta, s- au purtat lamentabi.. Si mai cred ca pnl-ul nu va instaura dictatura, asa cum a facut si face in continuare psd-ul. Asta ar fi singura posibilitate a acestui "partid" sa mai reziste. Asta si pomenile electorale si promisiunile desarte in care cred doar naivii.
  • Like 1
 • Un sondaj triumfal ca ăsta ar putea fi contraproductiv, pentru că îl văd unii că mine, care nu vor să voteze cu PNL și stau acasă "uite că pierde PSD și fără să fac eu pact cu diavolul". Așa am raționat și în turul 2 al prezidențialelor și n-am regretat nici o clipă, deși am fist făcut prost chiar și pe aici.
  • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   ati fost un precursor al coronavirusului, ati stat acasa, conform indemnului ce urma sa vina!
   • Like 0
 • Nicusor Dan poate lua maxim 20% din voturile noastre!
  PNL ar trebui sa pună un candidat cu șanse serioase la aceste alegeri!
  Pacat de ei!
  • Like 0
  • @ Manea Mihai
   furați curent stimabile.

   aduceți-vă aminte ce s-a întâmplat ultima dată când pnl a pus un candidat serios la primăria capitalei. acum 4 ani, în 2016.

   sa va amintesc numele candidaților si rezultatele?
   • Like 1
  • @ Manea Mihai
   Gandesti gresit.
   • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult