Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nicușor Dan, claxonat de camioane ale firmei de salubritate de la Sectorul 5, în timp ce vorbea despre „incapacitatea de plată” a Primăriei conduse de Gabriela Firea

Nicusor Dan bruiat de camioane

Foto captura video

Candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a organizat, joi, în teren, în Sectorul 5, o conferință de presă la care anunțase că va vorbi despre principalele subiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General al Municipiului București (CGMB), care are loc astăzi.

La fața locului ales pentru conferință au ajuns în scurt timp mai multe camioane de la firma de salubritate a Primăriei Sectorului 5 -inscripționate #DF #Fapte. Mașinile au claxonat și și-au ambalat motoarele, pentru a încerca să acopere declarațiile critice ale candidatului PNL-USL la adresa activității primarului general, Gabriela Firea.

Citiți și:

La un moment dat, Nicușor Dan și-a întrerupt discursul, ducându-și mâna la frunte. „Nu-i nimic, ne dezinfectează”, a spus el, în vreme ce pe stradă defilau utilaje cu tunuri de dezinfectare și mașini care curățau asfaltul cu perii rotative, după cum se vede în înregistrarea video postată pe contul de Facebook al lui Nicușor Dan.

 

„Ce credeți că prevede PUZ Sector 5? Cazărmi si pușcării”

Candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei a făcut eforturi vizibile pentru a se face auzit de către jurnaliștii prezenți la conferință. El a spus că în PUZ Sector 5, care urmează să fie discutat în ședinta de azi a Consiliului General, se prevede ca în Sectorul 5, în spatele Stadionului Ghencea, pe o zonă de circa 10 hectare - cu funcțiunea de construcții -, să se construiască cazărmi și pușcării. 

„Ce credeți că prevede PUZ Sector 5? Cazărmi si pușcării. Deci avem o zonă la 4 km de centrul orașului, avem niște universități mari din București - ASE, Facultatea de Medicină -, care au campusuri insuficiente, și noi, la 4 km de Piața Unirii, într-o înțelegere pe care au făcut-o acum 10 ani, Vanghelie (se aud claxoane puternice - n.n.)..., Vanghelie, cu Gabriel Oprea, prevedem dezvoltarea de pușcării si de cazărmi în spatele stadionului Ghecea”, a continuat Nicușor Dan.

Nicușor Dan s-a referit și la alte subiecte pe ordinea de zi a CGMB. „Se vorbește din nou despre teste, iar Primăria nu a fost în stare să ia un aviz de la DSU ca să facă acea testare pe Arena Națională. 

Pentru spitalul municipal anunțat acum 4 ani nu avem un studiu de fezabilitate încă, nu știm de unde vor veni medicii, nu știm corelația cu spitalele, nu știm de unde o să luăm un miliard de euro cu care o să-l construim”, a insistat Nicușor Dan, în sunetul de claxoane care părea că se intensifică în anumite momente ale discursului candidatului.

„Rectificarea bugetară și bugetul Capitalei sunt o glumă, atât timp cât știm că prevede 7 miliarde de lei încasări la buget, și bugetul real ce poate fi încasat este de doar 4 miliarde de lei. 

Împrumutul de 100 milioane de lei pe care vrea să-l facă este încă o dovadă a falimentului, a incapacitatii de plată în care se găsește Primăria Capitalei. În 2019 s-a făcut (se intensifică sunetul de claxoane, iar Nicușor Dan se oprește câteva secunde din discurs - n.n.)...., în 2019 s-a făcut un împrumut la Ministerul Finanțelor, de 100 milioane de euro. La sfârșitul anului 2019, cu căciula în mână, primarul Firea s-a mai dus la guvernul Dăncilă și a mai obținut încă 100 de milioane de lei, pentru a nu intra în incapacitate de plată”, a continuat candidatul.

La finalul conferinței, Nicușor Dan a mers la polițistul local care dirijase traficul astfel încât camioanele și utilajele să treacă, neîntrerupt, pe strada din apropierea locului unde avea loc conferința de presă. 

Candidatul la primărie a spus că polițistul prezent în zonă nu a semnalat că este „o gravă perturbare a ordinii publice”. „Nu sunt în măsură să vă dau eu explicații, vă rog să mă lăsați să îmi fac treaba”, a spus polițistul, după ce i-a rugat pe jurnaliști și pe candidatul PNL-USR să meargă pe trotuar.

În urmă cu două săptămâni viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a încercat să oprească o conferință de presă a candidatului Nicușor Dan intervenind, la fiecare propoziție rostită de acesta, cu replici precum „Nu este adevărat”, „Fals!”, „Mințiți!”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oare ce scria pe acele camioane ?.de curiozitate. Oare Nicusor nu poate infaptui nu este curat dar mai ales NU ESTE NORMAL ?.
  ( o simpla deductie )
  • Like 0
 • Intr.adevar, campania lui Nicusor Dan nu a ajuns la mine si ca elector, singur nu o caut. Dar avand in vedere frica pe care o are PSD fata de acest prof de mate usor fâstăcit, mi.e clar cu cine votez.
  Ura asta viscerala a PSD pentru orice e nou si meltenismul genului asta de argumnete de mahala, ar trebui sa.i piarda. Dar nu uitati ca o majoritate suficienta s.a distrat copios vazand bruiajele alea.
  • Like 0
 • PSD = Adunatura de penali cu "merite deosebite" in utilizarea bugetelor administratiilor locale (oras, sector) in scopuri personale si electorale.... Alo, doamna asa zisa Avocata a Poporului, aicea nu va sesizati? Nu ati auzit claxoanele? Dupa ce ca oamenii isi pierdeau timpul lor de lucru platit din banii publici (adica banii nostri) ca sa claxoneze in loc sa faca ce scrie in fisa postului lor ca trebuie sa faca (apropos, fisele astea ale postului sunt verificate de catre cineva pentru cei angajati la stat?), mai generau si poluare sonora. Exista o chestie care se cheama libertatea de exprimare, ati auzit de ea? Ca pe madam Firea degeaba o intreb, ea are sarme si in creier, (in loc de neuroni), nu numai unde a declarat ca a avut una....
  • Like 2
 • AlexisZ check icon
  Astea's mici copilarii, stati sa vedeti ce le poate pielea pe masura ce se apropie alegerile...
  • Like 0
 • Sunt 2 posibilitati: (1) ori cei de la PSD sunt prosti gramada (2) ori Firea nu mai vrea sa ajunga primar.
  Dupa vreo 3 luni de somn aproape adanc, campania lui Nicusor Dan se revigoreaza puternic cu sprijinul masiv a celor din jurul actualului primar. Sa fim seriosi: daca cele 2 conferinte nu ar fi fost bruiate, ele ar fi ajuns o nota de subsol pe site-urile de stiri. Atat interventia viceprimarului, cat si a masinilor de gunoi au trimis aceste conferinte de presa in topul stirilor si a subiectelor de discutie de pe social media. Subiectul acestora aproape ca nici nu mai conteaza: cred ca putea sa vorbeasca si despre starea vremii.
  • Like 3
 • La caracterul lui Firea si mintea lui Badulescu , nu te poti astepta la altceva. Ceea ce ar trebui sa deranjeze orice cetatean al orasului Bucuresti indiferent de culoare politica, este ca Firea foloseste bugetul si resursele orasului adica ale cetatenilor in scopuri personale (electorale) ca si cum masinile alea si chiar politistul ala bou ar fi ale lu' masa. Daca vrei sa faci circ , fa pe banii tai nu pe cei ai cetatenilor.
  Este jenant si mai ales o nota proasta pentru bucuresteni care tolereaza chestii din astea . In orice tara normala ar fi foarte greu de justificat asa ceva.
  • Like 6
  • @ Radu Bogdan
   Majoritatea PSD-iştilor dintre care se remarcă dealde Firea şi Bădulescu se identifică fără rest cu profilul ciocoiului creionat de Constantin Rădulescu Motru în urmă cu un secol:

   "Ciocoismul se manifestă însă mai lămurit ca oriunde în discuţiile politice, şi anume în tonul şi argumentarea oratorilor de întruniri publice. În aceste ocazii este o adevărată plăcere să pleci la vânătoarea celor atinşi de ciocoism.

   Îi recunoşti de la primele cuvinte. Ciocoiul nu admite niciodată importanţa adversarului. El, fie într-un partid cât de puţin numeros şi cât de neputincios, nu vorbeşte niciodată cu stimă de partidul advers. Pentru el adversarii sunt ca pulberea care o ridică vântul şi prin care dânsul poate pătrunde când vrea!

   La gestul lui i se pare că priveşte o omenire întreagă. Sculaţi oameni buni şi din plaiuri şi din oraşe, fiindcă vorbesc eu!! Sentimentul realităţii nu se poate împăca deloc cu ciocoismul.

   Când eşti atins de ciocoism vorbeşti ca din nori: peste capul tuturor... Dispreţuieşti toată lumea crezând că astfel te impui tuturor! Şi când cel atins de ciocoism este descusut mai de aproape asupra intenţiilor sale, asupra programului său de guvernământ, atunci firea sa mai întâi se revoltă; cum, trebuie şi un scop pentru ciocoi? În urmă însă răspunde: dar scopul este că voi să fiu la putere şi să-mi arăt energia. "
   • Like 0
 • Mai are cineva senzatia ca se toarna un film de comedie (neagra), scena cu scena, la fiecare confruntare publica intre N.D. si trimisii firea-psd? Super tare, laser frate! :))
  • Like 2
 • Evident claxonul este cel mai bun contraargument. Penibil.
  • Like 3
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  Pe Nicusor Dan nu l-au claxonat nici vehiculele ecologice, nici biciclistii, nici ozn-urile....l-au claxonat gunoierele...vehicule perfect compatibile cu "adunatura" de hoti, agramati si penali marca psd...
  • Like 3
 • Cam acolo le este limita la pesedisti.
  • Like 4


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult