Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Principele Nicolae, despre ultima sa discuție cu Regele Mihai: „Nu părea să fie conştient de ce se întâmplase cu o lună mai devreme”

Principele Nicolae Medforth-Mills

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune în anul 2015 a stârnit numeroase speculații și controverse. „În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, a transmis la acea vreme Casa Regală printr-un comunicat.

Nicolae Medforth-Mills spune acum l-a văzut ultima dată în viață pe Regele Mihai în anul 2015, la puțin timp după ce a fost îndepărtat din linia de succesiune. „Nu părea să fie conştient de ce se întâmplase cu o lună mai devreme, în august. M-a întrebat despre situaţia din România, despre proiectele la care lucrez şi am vorbit despre pasiunile noastre comune, despre maşini, avioane”, a declarat Nicolae, citat de Digi24.

Înainte de decesul Regelui Mihai, acesta a încercat să își vadă pentru ultima oară bunicul, însă membrii Casei Regale i-au refuzat accesul în reședința  din Elveția și au făcut plângere la Poliție, acuzându-l că a încercat să forțeze accesul în casă și că a rănit trei persoane. Mai mult decât atât, mama sa, Principesa Elena a transmis public că este „dezamagită și îngrijorată de faptele” fiului său.

Fostul principe a spus că s-a întâlnit cu mătușa sa, Margareta, custodele coroanei, la parastasul Regelui Mihai, dar că nu vorbește nici cu ea, nici cu mama lui. „M-am purtat respectuos, dar nu am schimbat niciun cuvânt. Absenţa comunicării continuă, atât cu mătuşa, cât şi cu mama mea”, a afirmat el.

Nicolae Medforth-Mills şi s-a căsătorit civil în Marea Britanie cu Alina Binder și a anunțat că va face nunta în România în toamnă. „În ceea ce le priveşte pe mama şi pe mătuşile mele, vor fi desigur invitate şi sper din toată inima că vor putea fi alături de noi, că vom putea fi o familie unită”, a declarat Nicolae.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă ținem cont de realitățile politice ale momentului cred că familia regală care a pierdut mult ca imagine prin dispariția regelui Mihai, ar trebui să arate societății noastre o față mai armonioasă, mai puțin distorsionată de gesturi grave și atitudini meschine. Ce să credem noi, cei obișnuiți, când o mamă prințesă regală nu vorbește cu fiul ei, indiferent de motive? Dar cred că, la fel ca pentru toată lumea, prezentul e mai important decât viitorul.
  • Like 0
  • @ Dana Burda
   ...când o mamă prințesă regală consimte dezmoștenirea fiului ei, ceea ce o pune pe fica ei în rând la moștenire
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Pentru mine e eivdent ca a fost o manevra; si da, cel mai probabil regele habar nu avea ce a semnat.
   • Like 0
 • Actuala Constituție consfinceste lupta dintre Palate posibilă uneori pana la subminare .
  De aceea o monarhie constituțională “ decapată” de orice putere va face premierul unicul administrator dar și unicul responsabil !
  La nevoie pot detalia .
  • Like 1
  • @ Radu Urdea
   Ce sa detaliezi? Ca daca Romania de azi ar fi fost monarhie, l-am fi avut pe Dragnea prim-minstru, pentru ca regele n-ar fi avut puterea legala, asa cum o are un presedinte ales, de a face el nominalizarea?
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Presedinte & Putere? :))) Iohannis? Eternul mut, asezat caldut pe "tronul" tarii. Cel care tace ingrijorat ca poate nu mai prinde un mandat?
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult