Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Principele Nicolae, despre ultima sa discuție cu Regele Mihai: „Nu părea să fie conştient de ce se întâmplase cu o lună mai devreme”

Principele Nicolae Medforth-Mills

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune în anul 2015 a stârnit numeroase speculații și controverse. „În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, a transmis la acea vreme Casa Regală printr-un comunicat.

Nicolae Medforth-Mills spune acum l-a văzut ultima dată în viață pe Regele Mihai în anul 2015, la puțin timp după ce a fost îndepărtat din linia de succesiune. „Nu părea să fie conştient de ce se întâmplase cu o lună mai devreme, în august. M-a întrebat despre situaţia din România, despre proiectele la care lucrez şi am vorbit despre pasiunile noastre comune, despre maşini, avioane”, a declarat Nicolae, citat de Digi24.

Înainte de decesul Regelui Mihai, acesta a încercat să își vadă pentru ultima oară bunicul, însă membrii Casei Regale i-au refuzat accesul în reședința  din Elveția și au făcut plângere la Poliție, acuzându-l că a încercat să forțeze accesul în casă și că a rănit trei persoane. Mai mult decât atât, mama sa, Principesa Elena a transmis public că este „dezamagită și îngrijorată de faptele” fiului său.

Fostul principe a spus că s-a întâlnit cu mătușa sa, Margareta, custodele coroanei, la parastasul Regelui Mihai, dar că nu vorbește nici cu ea, nici cu mama lui. „M-am purtat respectuos, dar nu am schimbat niciun cuvânt. Absenţa comunicării continuă, atât cu mătuşa, cât şi cu mama mea”, a afirmat el.

Nicolae Medforth-Mills şi s-a căsătorit civil în Marea Britanie cu Alina Binder și a anunțat că va face nunta în România în toamnă. „În ceea ce le priveşte pe mama şi pe mătuşile mele, vor fi desigur invitate şi sper din toată inima că vor putea fi alături de noi, că vom putea fi o familie unită”, a declarat Nicolae.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă ținem cont de realitățile politice ale momentului cred că familia regală care a pierdut mult ca imagine prin dispariția regelui Mihai, ar trebui să arate societății noastre o față mai armonioasă, mai puțin distorsionată de gesturi grave și atitudini meschine. Ce să credem noi, cei obișnuiți, când o mamă prințesă regală nu vorbește cu fiul ei, indiferent de motive? Dar cred că, la fel ca pentru toată lumea, prezentul e mai important decât viitorul.
  • Like 0
  • @ Dana Burda
   ...când o mamă prințesă regală consimte dezmoștenirea fiului ei, ceea ce o pune pe fica ei în rând la moștenire
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Pentru mine e eivdent ca a fost o manevra; si da, cel mai probabil regele habar nu avea ce a semnat.
   • Like 0
 • Actuala Constituție consfinceste lupta dintre Palate posibilă uneori pana la subminare .
  De aceea o monarhie constituțională “ decapată” de orice putere va face premierul unicul administrator dar și unicul responsabil !
  La nevoie pot detalia .
  • Like 1
  • @ Radu Urdea
   Ce sa detaliezi? Ca daca Romania de azi ar fi fost monarhie, l-am fi avut pe Dragnea prim-minstru, pentru ca regele n-ar fi avut puterea legala, asa cum o are un presedinte ales, de a face el nominalizarea?
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Presedinte & Putere? :))) Iohannis? Eternul mut, asezat caldut pe "tronul" tarii. Cel care tace ingrijorat ca poate nu mai prinde un mandat?
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult