Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae Medforth-Mills: „Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale”

Regele Mihai și principesa Elena

(În imagine, Regele Mihai al României, împreună cu fiica sa Elena, după exil, în ianuarie 1955 // Foto: Guliver/Getty Images)

Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae Medforth-Mills, este de părere că faptele fiului ei din aceste zile „sunt profund greșite, moral și uman”, considerând că acesta a dat dovadă de „dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Majestății Sale Regele Mihai I.

„I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă”, se arată în declarația Principesei Elena.

Casa Regală a anunțat miercuri că în seara de marți Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Casa Regală a precizat că a înaintat o plângere la poliția elvețiană.

„Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri”, se arată în comunicatul de miercuri al Csei Regale.

Nicolae Medforth-Mills a reacționat pe Facebook la acuzațiile aduse: „Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește”.

Declarația de joi a Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae Medforth-Mills:

„Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu inteleg de unde si pana unde casa regala ar trebui sa fie o adunare de oameni neprihaniti, mai ceva ca Maica Tereza si alti sfinti. Daca tot avem pretentia ca suntem crestini ar trebui sa primeze iubirea, caritatea, iertarea si nu dreptatea si judecata. Poate o fi gresit printul dar e asta suficient motiv sa il renegi si sa chemi politia sa il impiedice sa intre in casa rudelor sale pana la urma ? In urma acestui scandal mie casa regala nu doar ca nu imi da senzatia de 'reper moral' ba chiar din contra, a unui clan cu niste rafuieli interne.
  • Like 0
 • Printul a facut dovada de "dispret fata de poporul roman"?in ce context?ca ar avea un copil cu o romanca dupa o aventura de-o seara?si eu fac parte din poporul roman si nu simt deloc dispretul printului;cred ca afirmatiile Casei Regale er trebui serios argumentate;oricum,nu cred in povestea nepotului care forteaza usa unei case unde nu este dorit ca sa-si vada bunicul pt ultima oara...puterea est si va fi un afrodisiac ce muta muntii!batalia pe un tron care nu exista este parca dintr-un film suprarealist,doar daca in spatele cuvintelor se ascunde iubirea de avere-asta ar explica toata circoteca mediatica
  • Like 1
 • Am vazut aseara la Digi 24,la aceasi masa,5 anonimi care comentau evenimentele din preajma casei regale.Mare pacat ca nu au avut niste parinti care sa le spuna adevarata istorie a monarhiei in Romania.Ca daca ar fi avut,acelor parinti le-ar fi fost rusine de progeniturile lor! Istoria comunista mai exista in capetele unora si e revoltator sa ii vezi ca sunt lasati sa vorbeasca la tv.
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  E o vorba de pe la tara “Lasa omul sa moara, sa nu il intorci.” Cam asa vad eu lucrurile cu principele acesta, cu tot can-can-ul legat de Rege si Regalitate. Lasati domne’ oamenii cu suferinta lor, ca aveti timp de cearta si circ dupa. Gustul asta al banilor e ca si gustul sangelui la caine. Daca cainele a prins gustul sangelui, degeaba ii mai dai biscuiti ca el tot sange va cauta. L-am ascultat si vazut aseara un minut pe princepele acesta. Mi a lasat impresia de tanar care ia seara 100 de lei din portofelul parintilor ca sa-si duca iubita la suc, ca poate prinde si el ceva. Nici eu nu l-as fi primit, sincer. Aveam un administrator care venea la mine acasa cand vroia el. Daca ii spuneam ca nu il pot primi facea scandal. Sunt si astfel de oameni.
  • Like 0
 • Sper sa citeasca acest articol si un "pitigoi" de la Ziare.com si sa-si bage gheara in gat pt. ce a scris acolo!
  • Like 1
 • Păcat de rege, pentru că este (încă mai este) o emblemă a României interbelice. În rest... aşa-zisa Casă Regală (!) nu este cu nimic diferită de clasa (era să scriu "clica") politică românească. Ştie să se dea în stambă în cel mai pur spirit neaoş românesc. Cred că Regina Elisabeta nu i-ar primi nici să dea cu mopul în bucătărie. :))
  • Like 1
  • @ Dragoş Anghelache
   Corina check icon
   Casa Regală a României are cu adevărat ținută și nu s-ar da în stambă pentru nimic în lume. Tocmai asta-i roade pe cei care vor să o discrediteze și care au găsit veriga slabă prin care încearcă să facă asta.
   • Like 0
 • Eu am citit ca mama copilului, Nicoleta Carjan, nu vrea sa se faca testul pentru a se putea confirma paternitatea copilului.
  Daca asta stau lucrurile, nu stiu ce poate face Nicoale.

  Atminteri regele are dreptate, paternitatea fetitei e bine sa fie clarificata.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult