Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Casa Regală: Am înaintat o plângere la poliția elvețiană. Nicolae Medforth-Mills, tentativă de violare a domiciliului MS Regele Mihai, la reședința din Elveția

Principele Nicolae Medforth-Mills

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

UPDATEMă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea.

Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește”, a reacționat pe Facebook Nicolae Medforth-Mills la acuzațiile aduse de Casa Regală.

Casa Regală a anunțat că în seara de marți Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. 

„Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Luni Casa Regală a anunțat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată.

„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția aseară, la reședința privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale", se arată în comunicatul de luni al Casei Regale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se putea evita acest scandal într-o lume tabloida.
    Iliescu si Brucan intrau în Istorie daca se preocupau de revenirea RO la monarhie.
    • Like 4
  • Păcat. După atâtea alegeri prezidenţiale păguboase pentru România, Prinţul Nicolae ar fi putut fi o şansă pentru reinstalarea monarhiei constituţionale. Sistemul semiprezidenţial adoptat după 1990 a demonstrat mai mult decât era nevoie că nu se potriveşte României, preşedintele ţării fiind în aceşti ani un încurcător care a făcut mai mult rău decât bine tinerei democraţii. Un monarh constituţional ar fi asigurat o stabilitate la acest nivel.

    Prinţul Nicolae a fost înlăturat pentru nişte motive neclare de către cei care au o singură preocupare: acapararea proprietăţilor Casei Regale. Din câte am înţeles, Prinţul Nicolae a fost înlăturat fără să aibă o discuţie lămuritoare cu Regele Mihai. Decizia i-a fost comunicată prin intermediari. Dar nu înţeleg de ce nepotului nu-i este îngăduit să aibă o ultimă discuţie cu bunicul său, Regele fiind foarte bolnav. De ce se tem intermediarii?
    • Like 1
  • Nicolae poate are problemele lui , dar cred ca numai a vrut sa-si vada bunicul inainte de a muri. Mi se pare degradant pentru oricine s-a impotrivit, indiferent cum l-ar chema. O porcarie . Ca si statul bot in bot al noilor reprezentanti ai casei regale cu alde Tariceanu si Dragnea , indiferent de oferta . Nu stiu daca nobilii Margareta si Radu Duda , au auzit de vorbele lui Nelson Mandela : " It is what we make out of what we have , not what we are given , that separates one person from another"
    • Like 7


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult