Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Protest pentru înscrierea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. „Domnule Iohannis, scoateţi elefantul de aur din Guvern”

Protest Rosia Montana - 30 ianuarie

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei pentru a cere Guvernului Orban să facă demersurile necesare pentru includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

”Suntem în Piaţa Victoriei şi cerem Guvernului Orban să îşi respecte cuvântul. Guvernul Orban se pregăteşte să trădeze Roşia Montană cum a făcut-o şi guvernul PSD. Mai are doar câteva ore (până mâine, 19.00) să ceară comitetului UNESCO includerea Roşiei Montane în patrimoniul mondial. 

Mai are doar câteva ore să facă ce şi-a asumat prin programul de guvernare PNL, la punctul 10. Adică reluarea procesului de includere a Roşiei Montane în patrimoniul internaţional UNESCO. A venit momentul ca guvernul Orban să demonstreze că PNL nu e PSD în ce priveşte Roşia Montană”, se arată pe pagina de Facebook a comunităţii Declic4

Protestatarii au afişat mai multe bannere, iar pe unele dintre ele scrie ”Domnule Iohannis, scoateţi elefantul de aur din Guvern” şi ”Roşia Montană suntem toţi”, relatează News.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că Guvernul susţine înscrierea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO şi a cerut ministrului Culturii şi tuturor instituţiilor implicate să facă demersuri în acest sens.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca PNL vrea sa arate ca nu are treaba cu PSD ar trebui în primul rând sa-și scoată din program toate prostiile ecologiste, nu sa încerce să bage pe lista Unesco tot felul de gropi si bolovani.
  • Like 1
  • @ Ventidius
   Delia MC Delia MC check icon
   Daaaa?
   Știați că studiile de fezabilitate au mințit cu intenție? Că bazinele de decantare cu cianuri ar fi fost construite pe un teren despre care s-a afirmat că ar fi foarte stabil dar în realitate nu-i? O fisură, niște deversări acolo, ce mare scofală.
   Vine Gabriel ( nu arhanghelul ci corporația ) să scoată zonă din sărăcie, nu, zău...O fi o prostie ecologistă...
   • Like 0
 • Daca PNL vrea sa arate ca nu are treaba cu PSD ar trebui în primul rând sa-și scoată din program toate prostiile ecologiste, nu sa încerce să bage pe lista Unesco tot felul de gropi si bolovani.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Dacă ajunge la UNESCO s-au lins pe bot de aur. Mai o șpagă pentru concesionarea,Iese banu .
  • Like 2

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult