Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Proteste în SUA. Scene șocante cu mașini de poliție intrând în manifestanți și polițiști călare care doboară o femeie

NYPD violente

Foto captura Twitter

O mașină a poliției din New York a fost surprinsă, într-o înregistrare video, când intră într-un grup de protestatari din Brooklyn. Totul s-ar fi petrecut sâmbătă, în timpul celei de-a treia zi de manifestații din oraș, declanșate după uciderea, de către poliţişti, a unui cetăţean afro-american, George Floyd (46 ani).

În imaginile postate pe Twitter se vede cum protestatarii aruncă diferite obiecte înspre mașină, iar alți manifestanți țin o baricadă în fața vehiculului. O a doua mașină de poliție se alătură, iar la un moment dat polițiștii accelerează, lovesc baricada și intră în mulțimea de protestatari.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, spune că incidentul este sub investigație, și a adăugat, potrivit New York Post, că „dacă acești protestatari tocmai s-ar fi dat la o parte din drum și nu ar fi încercat să înconjoare vehiculul respectiv, nu am vorbi despre această situație.“

Imaginile au fost incluse într-un clip devenit viral pe Twitter și care cuprinde mai multe scene în care poliția folosește violența față de manifestanți. Pe filmare apar printre altele polițiști împingând cu brutalitate femei care se lovesc de caldarâm, o tânără care cade după ce e lovită de calul călărit de un polițist, forțe de ordine gazând o femeie venită să ajute o persoană căzută la pâmânt, politiști bătând cu cruzime manifestanți, 

Incidentele fac parte dintr-o serie de proteste violente izbucnite în Statele Unite după uciderea lui George Floyd de către poliția din Minneapolis. Protestatarii au incendiat mai multe vehicule ale poliției și au deteriorat multe altele în timpul manifestațiilor din Brooklyn și Queens în ultimele zile. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pare că polițiștii americani sunt mai brutali decât jandarmii lui Dragnea. Dar și protestatarii lor mai hotărâți decât corporatiștii noștri.
  • Like 2
  • @ Nicu Buculei
   La noi totul este la jumate
   • Like 0
 • a
  • Like 0
 • Dumnezeu sa-i ajute si sa-i lumineze! Ce se intampla in aceasta mare natiune este foarte important pentru toata lumea
  • Like 1
  • @ Victorin Borsciov
   Pe cine sa ajute si sa lumineze? Cand spui "mare natiune" te referi la numarul locuitorilor SUA,nu?
   • Like 1
 • ador cand se prabuseste sistemul. ei s-au infiltrat in multe tari pt. a "aduce democratia" prin ONG-uri. acum acele culturi si civilizatii zdruncinate riposteaza. doare buba ?
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult