Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ. Pe viață

Florin Iordache, gest obscen

(În imagine, deputatul PSD Florin Iordache, arătând în noiembrie 2018 degetul mijlociu de la ambele mâini parlamentarilor din opoziţie, care nu au fost de acord cu declaraţiile făcute de la microfon. Ulterior, acesta a spus că avea mâinile ridicate/ Foto captura Digi24)

UPDATE: Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ. funcție pe viață. Acesta a obținut 185 de voturi, față de doar 41 de voturi obținute de fostul șef al CCR Augustin Zegrean.

Deputatul PSD Florin Iordache, autor al celebrei OUG 13, și-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Pe lista candidaților mai sunt și Ionuț Duli Mazâlu, în prezent secretar general al Consiliului Legislativ și Augustin Zegrean, fost președinte al CCR. 

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Florin Iordache va fi votat azi de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. 

Mandatul pentru această funcție este pe viaţă. 

Dragoş Iliescu, în vârstă de 77 de ani, fostul preşedinte al Consiliului Legislativ, s-a aflat în conducerea Consiliului timp de un sfert de secol, potrivit Digi 24. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului, apoi în 2003 a devenit preşedintele instituţiei. A plecat în vara acestui an.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nicio procedură prin care să poată fi revocaţi. 

Potrivit declarației de avere a fostului președinte al Consiliului, salariul lunar încasat pentru această funcție a fost de 12.000 de lei pe lună. Ședința de plen în care Florin Iordache va fi numit președinte al Consiliului Legislativ este programată azi, la ora 16:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alegerea lui ciordache trebuia făcută cu votul majorității parlamentarilor, nu cu votul celor prezenți. Votul nu este valabil!
  • Like 1
 • Aceasta numire este la fel de grava ca si Ordonanta 13.
  Cine accepta sa fie condus de nulitati, analfabeti si corupti, asa merita!
  • Like 3
 • mai avem o speranta:
  sa fiu iertat oare COVID ce face....niste morbiditati ceva ...la oferta...jegosul dracului!
  • Like 2
 • Daca mai era cineva naiv in prezenta MOCIRLEI MORALE in care se balacesc SUINELE PSD-iste, acum nu mai e nici un dubiu. Care ar fi deci meritele incontestabile ale lui FLORIN C. IORDACHE pentru castigarea acestui post? Ordonanta 13, care a scos oamenii in strada? De aia este sef cu salariu bun pana la pensie si mai incolo, nu-i asa? Favorizarea recursului compensatoriu, un alt merit deosebit, prin care toti violatorii si borfasii au rupt usile puscariilor pentru a se mai bucura un pic de meseriile lor sinistre??? Nu mai zic de datul la fund in cazul Caracal, ca omul de pe acolo a pornit..... Votati-i, fratilor, in continuare, daca va place bataia lor de joc!
  • Like 4
  • @ andreea dragusin
   Dan check icon
   Scuze,dar ,mai completez lista ,,rautatilor facute de acest ,,CRETIN PSD-IST ,,
   --A tinut ..in sertar intentionat ,Legea Confiscarii averilor ilegale ,,sa nu fie votata in timp util ,Dar Doamana Birchal ,,a insistat in plen , si DOBITOCUL ,, a cedat ,De fapt ,era si o Decizie UE,, care trebuia , respectata ,, NU CRED CA EXISATA ALT UN POLITICAN ,,MAI ,URAT DE MULTI ROMANI ,,
   • Like 0
  • @ andreea dragusin
   Dan check icon
   Scuze,dar ,mai completez lista ,,rautatilor facute de acest ,,CRETIN PSD-IST ,,
   --A tinut ..in sertar intentionat ,Legea Confiscarii averilor ilegale ,,sa nu fie votata in timp util ,Dar Doamana Birchal ,,a insistat in plen , si DOBITOCUL ,, a cedat ,De fapt ,era si o Decizie UE,, care trebuia , respectata ,, NU CRED CA EXISATA ALT UN POLITICAN ,,MAI ,URAT DE MULTI ROMANI ,,
   • Like 0
 • Noaptea-i bună!

  Am rămas fără întrebări, mort fiind.

  Cu bine,
  purice
  • Like 1
 • Reforma PSD e in plina desfasurare . Iordache o sa vamuiasca toate proiectele legislative. Domnul Rafila , se aude acolo la dumneavoastra ?
  Reformatorul Ciolacu il pune pe Iordache in aceasta pozitie. Oare Nicolicea ce-o sa devina ?
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Ar trebui să se audă: se vehiculează că și dr Ciomu s-ar fi înscris în psd... păzea! ;))
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Si cel mai grav ii ca fost ales si de o mare parte din PNL. Usr a votat candidatul PNL iar PNL a votat candidatul PSD.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult