Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

PSD vrea să umple din nou Piețele României

Așa cum n-am încetat să scriu și să spun, când demonstrațiile de protest au scăzut în intensitate, nucleul mafiot al PSD va lovi prin altă parte. S-a întâmplat chiar mai repede decât credeam. Cu OUG 13 și Iordache s-a încercat prin Guvern, acum multigușatul senator Ș. Nicolae o plesnește de masă și mai tare în Parlament: toți corupții, mitarnicii, abuzierii în serviciu, traficanții de influență sunt de fapt nevinovați, sunt niște oameni minunați, care dorm câte trei în pat în condiții de igrasie din cauza călăilor DNA. Ei trebuie grațiați, chiar și cei cu pedepse de 10 ani închisoare, iar în locul lor trebuie băgați procurorii și judecătorii care i-au condamnat – partea a doua a frazei Ș. Nicolae n-a rostit-o încă, dar îi țâșnește prin toți porii.

În același timp, eroina Muncii Socialiste, O. Vasilescu, îi mitraliază cu bani pe bugetari ca foc de acoperire pentru comandoul antiJustiție condus de Ș. Nicolae.

Mai vine și un raport al Departamentului de Stat al lui Trump, în care se spune că lui O. Vasilescu și A. Bica li s-a refuzat un proces corect, mențiune exploatată la maximum de gurile de canal ale coaliției la putere – unde mai pui că OTV e pe punctul de a fi redeschis, dacă nu era de ajuns...

Ne găsim, stimați Republicani, în situația pe care o presimt de mult, dar m-am abținut cât am putut s-o rostesc: soarta DNA, soarta Justiției, a noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să vrem a trăi drept și demn, fără să părăsim România atacată de găina-șarpe Românica, o va hotărî nu Parlamentul, nu Guvernul, nu Președintele, ci înfruntarea dintre Stradă și Ăștia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Razboiul este total. El nu este unul al constrangerilor, asa cum eram obisnuiti ci este unul in care se confrunta cele doua libertati: A lor si a noastra. Cele doua contin aceleasi ingrediente, le diferentiaza doar caracterul anti-statal, dezonorant dispretuitor al demersurilor lor .
  Libertatea noastra e curata, morala, a lor antisociala si de o grava toxicitate elitista. Pentru ca limitele libertatii noastre, tind sa protejeze valori morale in vreme ce ale lor ridica ziduri indaratul carora dreptul lor de a fura, de a corupe face din morala noastra o boala, expreia unei inadaptari la vremuri . Cine va castiga, va decide pentru toti ceilalti daca mai exista sau nu speranta. Aceasta lupta va decide daca aceasta tara va mai putea vreodata sa gazduiasca o societate morala,cinstita, corecta ori daca smecheria va sfarsi prin a-si devora sustinatorii- Adrian Onicescu
  • Like 0
 • check icon
  PROTESTELE pot fi o solutie pe termen scurt DAR NU SUNT O SOLUTIE PE TERMEN LUNG !
  1)SOLUTIAE PE TERMEN LUNG nu este iesitul in strada, SOLUTIA pe termen lung este MODIFICAREA CONSTITUTIEI, astfel incat ea sa prevada CLAR UN MECANISM DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.
  2)CONSIDER CACI TOATE RELELE care s-au intamplat in Romania in ultimii 27 de ani au fost posibile deoarece Constitutia actuala, la fel ca si Constitutia din 1990, nu cuprinde un mecanism clar de CONTROL PERMANENT( si nu numai o data la 4 ani ) AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.
  In campania electorala partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau alta.
  Cand erau in opozitie partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau exact invers.
  Daca ar fi existat un mecanism de CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, prin care alesii sa poata fi demisi daca nu tin seama de interesele si dorintele alegatorilor, alesii nu si-ar mai fi permis sa actioneze dupa propriile interese deoarece exista posibilitatea ca ei sa fie trimisi la plimbare.
  Dupa parerea mea de aici trebuie pornit la revizuirea constitutiei, respectiv cu modificarea art. 2 (Suveranitatea ) al Constitutiei.
  Dupa ce acest articol va fi modificat astfel incat el sa permita poporului sa se pronunte si sa decida cu privire la:
  ‐dizolvarea parlamentului si a consiliilor locale
  ‐demiterea celor care au fost alesi de catre popor
  ‐adoptarea sau anularea unor acte normative
  ‐orice problema de interes national sau local
  poporul ( alegatorii ) se vor putea pronunta si vor putea sa decida cu privire la orice problema de interes national sau local , ca de ex.modificarea unor articole ale Constitutiei sau ale unor legi, adoptarea sau anularea unor acte normative, etc. https://www.facebook.com/groups/1852711965005681/
  • Like 1
  • @
   Solutia pe termen lung este iesirea la vot si schimbarea democratica a "astora". Atata vreme cat simpatizantii actualei opozitii stau acasa in ziua votului si apoi scancesc ca au castigat "ceilalti" sau ca li s-a furat votul, uneori chiar fara acoperire, nu se poate schimba nimic. Schimbarea prin actiuni de forta in strada arata de fapt slabiciunea actualei opozitii care in campania electorala nu vine cu solutii concrete. Nu poti sa te bazezi doar pe acuzatii la adresa PSD-ului, chiar daca ele sunt corecte si fara niciun fel de solutii si promisiuni pe principiul "noi nu facem promisiuni pentru ca nu vrem sa va mintim". Asta arata din start impotenta lor politica. Trebuie sa promiti si sa te tii de promisiuni. Si mai ales trebuie gasite solutii si pentru clasa saraca care e majoritara. Inca nu avem o clasa de mijloc asa de solida si de numeroasa, care voteaza indeosebi cu dreapta. Daca patura saraca va fi in continuare uitata de catre cei de dreapta, stanga va castiga in continuare alegerile pentru multi ani de acum incolo.
   • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   check icon
   Vi se pare dl Marton ca aceasta este solutia, dar nu este. Tinand seama de actuala Constitutie si de actuala clasa politica, ca e PSD, ca e PNL sau altcineva, avem aceeasi marie cu alta palarie. Propunerea de modificare a Constitutiei daca va fi adoptata, o sa oblige clasa politica sa tina seama de interesele poporului ( alegatorilor ), altfel existand posibilitatea ca acestia sa fie demisi.
   • Like 0
  • @
   Greu de realizat ceea ce propuneti dumneavoastra. Demiterea guvernantilor prin acest mecanism de control permanent nu cred ca aduce un prea mare castig. Schimbarea lor la mijloc de mandat, de exemplu, nu face decat sa intrerupa un program de guvernare, chiar si partial realizat cu un altul, schimbat intr-o oarecare masura sau in intregime, in cazul in care ar veni un program din tabara opusa. Vor ramane lucrurile neterminate mai ales ca la urmatoarele alegeri s-ar putea sa vina tot cei care au fost inainte. Alegatorii de la noi sunt plini de surprize. Mai bine sa-si duca pana la capat macar o parte din programul pe care l-au propus (mai mult ca sigur ca vor realiza o buna parte macar din oportunism politic, gandindu-se sa fie alesi din nou) decat aceasta "topaiala" de programe, ca sa citez un personaj celebru. Alternanta la guvernare e un lucru pozitiv, fiecare tabara facand lucruri pozitive pe care ceilalti nu le-ar fi facut, conform doctrinelor lor. Parerea mea.
   • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   check icon
   Spuneti dl Marton ,,Mai bine sa-si duca pana la capat macar o parte din programul pe care l-au propus ”. Pai asta fac dl Marton de 26 de ani si vedeti ce a iesit. Dar se pare ca dvs. sunteti multumit de ,,ce a iesit”, altfel ati cauta solutii ca sa nu mai ,,iasa” tot asa.
   • Like 0
  • @
   Chiar nu am pregatirea ca sa dau solutii economice si politice la un nivel asa de inalt dar prin natura meseriei si functiei pe care am avut-o, ma pricep nitel si sa conduc diverse activitati din domenul meu. Am fost seful departamentului energetic la o intreprindere mica dar destul de importanta, tinand cont ca era o intreprindere de medicamente. Fortand putin nota pot sa spun ca am avut functia de ministru intr-un guvern in care prim ministrul era un idiot (de fapt idioata, sefa de sectie) cu o cu totul alta meserie decat a mea si care n-avea nicio tangenta cu energetica dar imi dadea directive pe care trebuia sa le respect si un presedinte, un derbedeu afemeiat (directorul general care nici el nu avea nicio legatura cu medicamentele dar era totusi numit in acea functie de undeva de sus). Deci prin natura meseriei si functiei mele ma pricepeam sa planific munca pe un termen mai lung, sa fac bugete, sa asigur cele necesare muncii subalternilor mei si implicit a tuturor muncitorilor din fabrica si deasemenea sa intervin rapid in caz de necesitate pentru a nu intrerupe activitatea fabricii. Si stiam ca dupa ce iti faci planuri pentru o luna, puteai sa te pomenesti cu bugetul taiat, sa ti se taie banii de service la diverse activitati sau sa ti se dea ordine atat de tampite pe care trebuia sa le executi chiar daca acestea au avut drept consecinta oprirea productiei ca sa se convinga ca dreptatea era de partea mea si nu a lor. Asa ca inteleg si dificultatile unei guvernari cu oameni competenti sau mai putin competenti care trebuie sa mearga pe linia partidului. Nu va faceti iluzii ca altii care ar veni la putere ar fi mai buni. Oamenii competenti au plecat demult din Romania. Trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Iar in momentrul de fata , numai o schimbare nu ne trebuie. Dimpotriva, trebuie sa-i obligam sa se tina de programul de guvernare. Si mai cred cu convingere de data asta, ca o schimbare in momentul de fata ne-ar putea trage in jos. Am avea parte numai de lucruri incepute si neterminate. Si de catre cei de la guvernare, si de catre cei care le-ar urma. Si la fel, cred cu convingere ca Dragnea ar trebui dat afara din toate functiile, inclusiv din fruntea PSD.
   • Like 0
  • @ Vladimir Marton
   check icon
   1)Nu la solutii economice si politice m-am referit, ci la solutii de ai face responsabili pe cei care ne conduc si la solutii de a-i demite atunci cand nu tin seama de interesele alegatorilor.
   2)Spuneti ,,trebuie sa-i obligam sa se tina de programul de guvernare”. Perfect adevarat, dar Constitutia actuala nu ne permite sa-i obligam sa respecte programul de guvernare.
   3)Spuneti ca ,,o schimbare in momentul de fata ne-ar putea trage in jos.”. Eu cred ca mai jos decat suntem nu prea mai putem fi trasi. Sunt economisti, ca de ex. Ilie Serbanescu, care sustin ca primul razboi mondial, al 2-lea razboi mondial, cutremurile si inundatiile nu au distrus in Romania atat cat au distrus politicienii dupa anul 1990.
   4)Dar imi mentin parerea, se pare ca dvs. sunteti multumit de ,,ce a iesit”, adica de ce s-a intamplat in Romania din 1990 si pana in prezent, pentru ca in caz contrar, ati sustine schimbarea Constitutiei astfel incat ea sa permita un control permanent al alesilor de catre alegatori.
   • Like 0
 • Tare mă tem că suntem, totușim un popor vegetal... și că așteptăm legea lui Ciohodaru, apoi toate celelalte nenorociri pe care aceasta le pregătește atât de vizibil pentru cine e-n stare să priceapă.
  • Like 0
 • Am fost în Piață și am să revin, dacă situația o va cere. Am fost cu ambii mei copii. Stați liniștiți, amândoi sunt majori. Fetița mea este "corporatistă", iar băiatul, student. Să vedem ce se întâmplă!
  • Like 2
 • Cred ca nu trebuie sa mai iesim in strada ci trebuie sa intram peste ei in Parlament.....altfel parlamentarii nostri nu inteleg. Noi am crezut ca suntem intr-o democratie unde oamenii protesteaza pasnic iar conducatorii cand gresesc isi dau demisia.
  • Like 1
  • @ Hismicher Ana
   Cine sa-si dea demisia ? Godacii rosii si nu numai, care populeaza parlamentul si guvernul? Cum sa ceri de la abjectii indivizi cu blindaj de sorici, rezistent la orice, asa ceva? Astia, ai dreptate, trebuie scosi din cocinile aurite si pusi sa plateasca. Cu libertatea, cei mai multi, dar si cu confiscare totala a prazii. Tot ce au e de furat: afaceri cu statul, mite, paraindaraturi si multe alte forme de furt. Dar cata vreme strada e goala, ei sunt si vor fi stapani, iar noi, jefuiti, sfidati si batjocoriti de ramatori
   • Like 0
 • Aveți dreptate; s-ar înșela oricine-ar crede că realitatea e o joacă de copii...
  • Like 0
 • PSD-ului nu-i pasa de ce se intampla in Pietele Romaniei. Se simte Omnipotent.
  PSD-ul vrea sa populeze tara cu magari. Avem deja un Parlament majoritar al magarilor emanat din partidul magarilor.Ne lipseste doar Republica magarilor. Catari (martoage ) putin pretentioși la mancare, blanzi și muncitori.Buni sa care in carca tot felul de greutati. Dresati sa rage la unison "multumim partidului conducator".

  Pentru acești magari aflati la putere cetatenii care au ieșit in strada sunt doar o masa obscura manipulata. Atat ii duce capul. Gandire magareasca.

  Aceasta masa, pe care ei o dispretuiesc , reprezinta caii de rasa ai nației romane. Liberi, mandri, naravași. Acum sunt in pas de "marș", calmi, impetuoși. Cand vor porni la "galop" se va cutremura pamantul. In narile lor se respira doar Libertatea.

  Cand au promulgat OUG13 au mizat pe efectul "spiralei tacerii". Au crezut ca aceasta opinie de masa pro-corupti și anti-justitie, artificial propagata prin intermediul televiziunilor partizane ( de ei controlate), va fi atat de puternica incat sa-i reduca pe ceilalti la tacere, la izolare, la resemnare. Nu s-au gandit niciodata la diferenta dintre un magar si un cal liber.

  Din bătrani se spune ca acolo unde sunt măgari e sărăcie lucie.
  • Like 1
 • despre nerecuperarea prejudiciului am priceput , dar sa nu ceara ceva daune?
  • Like 0
 • Sunt greu de îndepărtat fără acțiuni cu violență! Stiu foarte bine asta si oricum nu se tem pentru că au mase ce pot fi ușor manipulate.
  • Like 2
 • Nesimțirea și tupeul lor nu cunoaște limite!
  • Like 1

Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult