Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Pulărăul român – lașitate și complicitate

Unul dintre contraargumentele pe care totuși le-am adus împotriva tâmpeniei politico-perverse a referendumului „pentru familie”, deși nu merita să stric nicio vorbă, a fost faptul că homosexualii nu au produs, în România, niciun fel de evenimente în plan public în ultimii, să zicem, 15-20 de ani. Au fost, cu excepția unor rare și jalnice parade LGBT, invizibili.

Acum însă, începând cu cazul Caracal, țâșnește de peste tot, din organele acestui stat, carnavalul sângeros al heterosexualilor cu nevastă și copii care răpesc, violează, ucid fetițe și băieți.

Presa, politicienii îi numesc monștri; sunt însă atât de mulți, de la polițiști, până la șefi de organizații pentru protecția copilului, cei care ies acum la iveală, încât nu poți să nu te întrebi dacă monstruozitatea asta nu e cumva o normalitate camuflată tacit de întreaga societate. 

S-a vorbit și se vorbește de săptămâni în șir despre psihopatie, trafic de carne vie, corupția și incompetența autorităților, legislația criminală, incapacitatea statului de a-și apăra cetățenii.

S-au dat și soluții: ministreasa Justiției ne-a anunțat că nu știu ce pedeapsă se mărește de la 7 la 8 ani, iar T. Băsescu, același cinic prost de șmecher dintotdeauna, a propus legalizarea prostituției – adică bordeluri cu minori, nu? Că despre asta e vorba, despre copii și adolescenți, nu despre experiența portuară pe care ține să ne-o împărtășească marinarul.

Un singur cuvânt n-am auzit să fi fost rostit: lașitate. Care rimează cu complicitate.

Toți acești așa-ziși bărbați care țin breaking news sunt, în primul rând, niște lași.

Pedofili, violatori, ucigași.

Se năpustesc asupra unor ființe cu forță fizică inferioară lor, care nu se pot apăra. Abuzează, lovesc, siluiesc, omoară o copilă, pe care o frâng ca pe un vreasc, nu o gorilă, că aia le-ar rupe capul.

Și o fac, adesea, sub adăpostul uniformei, funcției, relațiilor cu autoritățile sau posturii de cap de familie.

Dacă, în schimb, s-ar trezi față-n față cu un adversar pe măsură, feroce și hotărât să-i termine, i-ar pufni plânsul, cerând îndurare.

Oamenii legii.

Ei „nu se bagă”, că o fi plecat și aia cu un Făt-Frumos, lasă, domne, că i-a plăcut, ce treabă avem noi dacă fata umblă plină de sânge pe stradă? Și pensionara aia tâlhărită, n-a întrebat, hă, hă, da cu violu ce se întâmplă?

Dacă un ins de 66 de ani ia cu japca o tânără, prima reacție este râsul înfundat și felicitări amuzate „moșului”.

Asta, când polițiștii nu sunt ei înșiși violatori.

Omul lui Dumnezeu.

Prodecanul Facultății de Teologie a statului român a zis că dacă din viol rezultă un copil, înseamnă că femeii i-a plăcut și că, de fapt, n-a fost viol. El, înalta față bisericească, presupus a fi apărătorul văduvelor și orfanilor.

Ce specimene or fi și prin preoțimea de la noi, nu vreți să știți...

Dăinuie de veacuri pe aceste plaiuri mitul virilității românului. Bărbatul carpato-danubian este pulărăul care încalecă tot, un semizeu priapic inseminator a tot ce poartă adjectivul feminin: femeie, fetiță, fetișcană, babă, oaie, capră, care trebuie să se considere binecuvântată de atingerea lui.

Așa am răzbit prin istorie, călări pe un jet continuu de spermă.

Așa am câștigat Ardealul, dovedindu-i la număr pe unguri, care sunt cam depresivi de felul lor.

Ceea ce explică toleranța mai mult sau mai puțin fățișă față de viol din societatea românească. Ați văzut vreodată pe aici vreun miting împotriva agresiunilor sexuale?

Toți criminalii lași care apar acum pe ecrane se dovedește că erau mai mult sau mai puțin cunoscuți sau bănuiți de cei din jur, dar n-a vrut nimeni să sesizeze autoritățile. Sau, cei care au făcut-o n-au fost luați în seamă.

Da, statul român este mâncat până la măduvă de disoluția autorității.

Da, instituțiile sunt putrede și nepăsătoare.

Da, s-au dat legi pentru încurajarea criminalilor.

Dar dacă nu vom recunoaște, nu vom scoate la lumină și nu vom ispăși vina din mintea și sufletul nostru colective, speranță de schimbare nu există.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sărim peste titlul pamfletului domnului cu dinţii strânşi, ,este degradant ca un individ ce se pretinde telectual' să folosească cuvinte de Ferentari. Să nu ne întrcem la scabroase că vă dau kilometrul! "Maestd re" la porcării nu te ia nimenea, Ce-ar fi dacă ţi-ai curăta gura şi ai răgăii pe bune. Când ne vom lipsi de ura dumitale funciară,
  Quo usque tandem abutere, băi Popescule, patientia nostra? Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet? Quem ad finem sese effrenata iactabit audacia?
  Ia un Google translate dacă nu pricepi.
  • Like 1
 • Domnule fost director de ziar, "contraargumentele aduse împotriva" suna ca dracu. Contraargumentul este o antiteză la argument sau, potrivit DEX, un argument care se opune altuia. Sensul de "împotriva" este intrinsec. E că și cum ai spune, și o spun mulți jurnaliști cărora nu le-a plăcut școala, "au protestat împotriva". E regretabil și impardonabil ca un scriitor sa face asemenea eroare, căci îmi place să cred că este o eroare. Ca jurnalist e altă socoteală. Jurnaliștii sunt inculți. Nu toți. Unii. Multi
  • Like 1
 • Acest articol m-a dus cu gandul imediat la ceea ce am spus cuiva ieri: nu mai am incredere in tine. Daca as vorbi cu un prieten sau cu un parinte, as avea parte, din pacate, 99% de stereotipurile "nu poti sa ai incredere in nimeni" si "doar in tine te poti increde". Astea sunt sinonime cu "doar cu mana ta poti face ceva". Si realizez doua lucruri: un om care nu are incredere decat in el insusi ori este onanist ori e un violator. Coroland cu paternul enuntat anterior, azi suntem o natie formata din onanisti si violatori. Al doilea lucru pe care il constat e ca ingros randurile celor care se vaita online.
  • Like 1
 • CTP a fost prima persoană publică care a identificat corect problema mentalitatii arhaice, paternaliste, misogine din societate. Si de atunci dovezile curg în neștire. Cum schimbi acest gen de gandire? CTP o face in felul lui abrupt, biciuitor iar exagerarea are meritul de a atrage atentia. Schimbarea mentalitatilor este insa un demers de lunga durata și fără intrerupere.
  • Like 3
 • Adi check icon
  poate car trebui sa vb si despre barbatii lasati singuri de sotii care au luat si copilu cu ea cand a plecat deacasa. poate ca pularau vrea si el sa mai faca alti copii care sal ajute la batranete....
  • Like 1
  • @ Adi
   maripos check icon
   Si solutia e violul?
   • Like 0
 • Auziti bre...hai sa va spun o certitudine ca fiind single si liber cugetator cu orientari spre sexul frumos ( femeia ) : Tara asta de rahat Romania nu este condusa politic ci TIGANESTE domnilor. Da auziti bine !. ei se inmultesc spiritual psihic si energetic din seva natiei romane imputinate de la an la an...in ziua de astazi nu mai vezi decat mixtiuni creole cu capacitati extra-senzoriale de ciordire nu mai spun de aparatul statal si institutional unde colcaie de "pipaiciosi" gen CUC TEO sau Oprisan opozitia avand si ei exemplarele lor. Da este tara lor pentru ca au avut timp sa-si perpetueze specia o mama crescand vreo 6 puradei plasati prin orfelinate sau scoli cu ajutor social....aia ciordesc pana la 19 de ani dupa care ii ia partidul ii educa in stil mafiot dupa care ajung ministrii si oameni cu decizie unde fac praf oameni educati si intelectuali nevoiti sa-si ceara drepturile ironie tot de la niste "pigmentati" fara principii. O romanca nascand max. doi copii....pai este normal ? Iar asa zisul cult al iubirii tot de la "gipsy" isi are originile.... Daca ar fi dupa mine pe toti astia ia-si pune ca exponate in vitrina la ANTIPA ( impaiati ) !
  • Like 3
 • Neamul de ciobani blajini care pot si singuri, ca in banc, sa-si faca o felatie, s-a plictisit de mioara cu m mic si incearca la adapostul curajului dat de libertati o alta si mereu ala Mioara, care, ce sa vezi, nu se lasa nici tunsa, nici mulsa, nici calarita. Si-atunci, de scarba propriilor maini dibace, o fac vreascuri pe biata si pe biata ei, cu totul. Ca niste nebuni scapati din balamuc construiesc cate un ospiciu pe oriunde trec.
  • Like 3
 • Dumneavoastră , ce prouneri aveți, domnule Cristian Tudor Popescu ,
  față pulărăul român ? Dar față de înnăsprirea sau nu a legislației, pentru violatori , criminali și pedofili ?
  • Like 2
  • @ Vasile Vlădică
   Ctp crede că dacă trecem pe invers rezolvăm problema și are dreptate, bordelurile (cele cu femei) ar da faliment și astfel s-ar pune capăt fenomenului. Chiar azi citeam de un caz de agresiune sexuală iar vinovații au primit pedepse cu suspendare și cel mult 3 ani. E bine zic eu, dacă luau minim 10 cu executare se rărea fenomenul și era păcat.
   • Like 1
 • Sunt cateva monstruozitati care se perptueaza in numeroasele familii fara dinti in gura, Internet, acces la apa potabila, fara scoala generala in sat: 'Eu te-am facut, eu te f...prima oara', 'Tot un pui de curva esti chiar daca ai doar 10 ani', 'Sigur iti place si tie asa cum ii place si lu' ma'ta', 'Nu or sa-mi faca nimic pt. ca si politistii sunt din alte sate si stiu cum sunt curvele, inca de mici', etc. Fetitele nu sunt copii ci pui de curva. Nu exista Mos Craciun, nu exista jucarii, nu exista decat viol, dar nu stim ce e aia. Noi nu facem decat sa le invatam de mici cum sta treaba cu regulatul, eventual cum sa facem impreuna un ban din asta. Daca raman bortoase, cu atat mai bine. Chiar si popii stiu chestia asta si se roaga pentru noi sa ajungem in Rai, unde sexul de orice fel e la liber.
  • Like 4
 • antonia check icon
  Intr-un organism bolnav sistemic vindecarea unei fracturi sau chiar a unor zgarieturi e mult ingreunata sau chiar imposibila - de exemplu un hemofilic va sangera fatal de la o rana care se vindeca la altul. Mai grav e ca unii cred ca e okay ignorarea sau suficient un plasture. Daca le spui ca e necesara insanatosirea sistemului in prealabil, zic ca ai ceva cu ei.
  Feminismul, daca nu depaseste anumite limite care sa-l faca mai nociv decat sistemul milenar ' masculist' ( stiu ca nu exista termenul dar il folosesc ca echivalent al 'feminismului' ) e ca orice alta reactie la o opresiune si trebuie tratat ca un semnal de analizat .
  Vad aici majoritar opinii masculine, unele impresionant de admirabile pentru ca vin de la barbati - adica cei care nu sunt ' victime'- (sau nu direct victime, pentru ca indirect...dar asta e poveste lunga )
  Pentru cei care nu stiu : Dragi domni, normalitatea inseamna liber consimtamant, lasati femeile sa va iubeasca sincer, neimpus prin frica, frica de dvs sau de societatea impotriva careia se asteapta femeia respectiva sa o aparati.
  Lasati-le sa va iubeasca pentru calitatile pe care le aveti : judecata solida, logica, intelegere, rabdare, stabilitate, pricepere, tarie de caracter, rigurozitate ...
  Asta e dragoste adevarata, celelate sunt frica sau interes.
  • Like 6
  • @ antonia
   Gabi check icon
   Subscriu.
   +Like
   • Like 0
  • @ antonia
   Corina check icon
   Spuneți-ne pe scurt povestea lungă. Cred că e importantă.
   • Like 0
  • @ Corina
   antonia check icon
   Femeile au o influenta majora asupra barbatilor; prima data in calitate de mame care ii cresc si formeaza, apoi de sotii, partenere, apoi ca mame a copiilor lor. Va putea o femeie abuzata sau martora la abuzuri sa indeplineasca rolurile astea fara probleme generate de trauma ? Va putea iubi apoi cu sufletul deschis, cu incredere, cu optimism, asa cum ar fi normal, pentru ca asta e rolul femeilor in lume, sa infrumuseteze viata, nu ? Vor barbatii femei care ii iubesc si respecta din convingere sau e ok supunerea tematoare, falsitatea si spectrul parasirii ? Va invata deosebirea dintre bine si rau copilul martor la un abuz ?
   Toate astea ii includ pe barbati in categoria victimelor abuzurilor asupra femeilor.
   Domnul Popescu - care a inteles ca ' si femeile sunt oameni'' ( va amintiti articolul ? :) ) se refera la ' sufletul nostru colectiv' Ce inseamna suflet colectiv ? Adica exista niste conexiuni intre oamenii care se includ ? O natiune nu poate fi fericita si normala daca femeile ei sufera abuzuri, daca e tolerata violenta impotriva lor, la nivel social-de exemplu prin idei de la oameni care ' pot sa schimbe cu mintea lor o tara ' si institutional- si aici incepe raspunderea politicului.
   • Like 1
  • @ antonia
   Corina check icon
   Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu am găsit articolul în care ar fi admis că și femeile sunt oameni. :) Căutându-l, am recitit
   https://www.stiridecluj.ro/national-international/mesajul-socant-al-lui-ctp-de-8-martie-femeia-nu-e-om și „Sexul lui Iisus” din „România abțibild”.
   Vă întrebați „vor barbatii femei care ii iubesc si respecta din convingere....?” De vrut or fi vrând toți, dar sunt conștienți că asta presupune o ștachetă ridicată sus pentru ei înșiși... prea greu. Așa că supunerea temătoare de care vorbiți ajunge să fie considerată un înlocuitor satisfăcător pentru o paletă foarte diversă de bărbați.
   • Like 4
  • @ Corina
   antonia check icon
   1. ok, oameni de alta 'specie' :)))
   2. stacheta...e la alegere :)
   • Like 1
  • @ antonia
   Corina check icon
   Mai caut. :)
   Da, și nu toate femeile vor același lucru. Cum spunea cineva, fiecare merită iubit pentru ceea ce este.
   • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult