Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Radu Oprea, propus ministru pentru Mediul de Afaceri, acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Tăriceanu: „Nu există om politic fără un dosar pe cap”

Radu Oprea

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Radu Oprea, propus ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Dăncilă este acuzat pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Senator PSD și fost prefect al județului Prahova, Oprea a fost trimis în judecată în ianuarie 2016 alături de partenerul său de afaceri Mihail Ştefănescu, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ulterior, dosarul a fost retrimis procurorilor de către instanță, pentru a remedia neregularități din rechizitoriu, scrie News.ro.  

"Nu am fost trimis în judecată. Dosarul a fost trimis înapoi către procurori de către instanţă acum mai bine de un an. Şi de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Acest dosar nu este nicio vulnerabilitate", a declarat Oprea pentru Mediafax.

Întrebat ce părere are despre faptul că PSD l-a desemnat pe Radu Oprea pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri în ciuda existenței acestui dosar, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns: „Îmi daţi o informaţie în premieră. Nu ştiu, nu cunosc această informaţie. Însă în frenezia care a cuprins în ultimii ani parchetele, aproape că nu există om politic fără un dosar pe cap”. Și a adăugat că există persoane care au stat chiar luni de zile în arest preventiv, iar instanţa i-a achitat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Anon check icon
  Mda, pai vezi tu nene Taricene, cam asta e problema. De asta iese lumea in strada la proteste, de curati si uscati ce sunteti, sa va laude. Pentru dosare. Dar desigur, probabil e de vina statul paralel cu Soros in frunte, nu voi. Niciodata voi.
  • Like 3
 • Sobolani, cartel, crima organizata.
  • Like 2
 • Flo check icon
  A vrut probabil sa spuna ca nu exista om politic cinstit....si atunci nu are de unde scoate unul! Lehamite de tot ce insemana politic.....ps Asteptam marea gratiere , ca sa se curete de pacate!
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult