Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Raluca Bîrsan, medicul fals de la Spitalul Judeţean Ilfov, nu a dat nici măcar examenul de Capacitate. A intrat la Şcoala de Arte şi Meserii cu media 1,68 și s-a retras în clasa a IX-a

Diploma Raluca Bîrsan

Raluca Bîrsan, femeia care a profesat 10 ani în Spitalul Județean Ilfov în secția de ginecologie dându-se drept „doamna doctor”, nu a dat nici măcar examenul de Capacitate de la sfârșitul clasei a VIII-a, potrivit verificărilor făcute de surse din Ministerul Educației, la cererea Libertatea

Femeia, care a terminat clasa a VIII-a în anul 2003, a avut media pe gimnaziu de 6,72, iar în acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, faţă de 25% media gimnaziului. Prin urmare, Raluca Bîrsan a obţinut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu şi a fost repartizată la un grup şcolar industrial, Unirea, din Capitală: Şcoala de Arte şi Meserii, la o clasă cu profil electromecanic.

„De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educaţiei”, a transmis o sursă oficială pentru Libertatea. 

Ieri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a transmis că Raluca Bîrsan și-a falsificat diploma de licență și actul de rezidențiat . Însă mai mult decât atât, ea nu a urmat nici măcar liceul. 

Pacientele cu care a discutat libertatea spun că Raluca Bîrsan era mâna dreaptă a doctoriței Roxana Dragu, că le-a cusut ori le-a bandajat după operația de cezariană și s-a ocupat de ele în zilele de după intervenția chirurgicală. Unele descriu cum au fost cusute de falsa rezidentă, altele, cum aceasta le-a pansat și s-a ocupat de ele în zilele următoare. „Toate mămicile din Spitalul Județean Ilfov știau că Raluca e mâna dreaptă a doctoriței Dragu. Am avut ecografii făcute la care a asistat și Raluca. Ea mi-a închis operația de cezariană, adică ea m-a cusut”, povestește o mamă care a născut în mai 2016 în interviul publicat ieri pe Libertatea.ro.

O pacientă medic stomatolog care a născut în mai 2018 la Spitalul Județean Ilfov a declara că Roxana Bîrsan a bandajat-o după operație și tot ea i-a schimbat bandajul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu este normal ce s-a întâmplat însă nu este corect nici a i se aduce acuze d-nei dr. Roxana Dragu pt. ca nu cred ca dansa a angajat-o. Spitalul bănuiesc ca are un departament de resurse umane care face selecție și angajări. Dna dr. Dragu este un foarte bun profesionist și un om deosebit.
    • Like 0
  • Pentru mine este o mare nedumerire : Care este nivelul profesional al personalului medical la maternitea din Sitalul județean Ilfov?
    În orice domeniu există o serie de termeni tehnici, cum a putut o persoană cu minime cunoștințe de anatomie, de biologie să convingă angajații din acea maternitate că a studiat și absolvit medicina? Cît de incompetenți sunt și aceștia?
    Oare șefii pseudo doctoriței îi făceau evaluări profesionale, cum o considerau profesional...În maternități, plățile ,,informale" sunt babane, oare cît dădea Roxana Bîrsan mai sus din ceea ce primea de la paciente?
    Întrebări, multe întrebări...
    • Like 1
  • In fiecare zi apar noi si noi situatii ! Tocmai acum cand mi-am facut analizele ( am 62 de ani ) si nu mi-au iesit tocmai bune .... Asa ca ... in cine sa am incredere ? Pensionara fiind , dupa 30 de ani de munca la stat , locuiesc tot in apartamentul pe care l-am cumparat de la stat acum 20-25 de ani ,fara sa-i fi facut prea multe imbunatatiri ( doar gaze ) , pentru ca avem doi copii si nu e usor sa cresti fie si un copil caruia sa-i asiguri tot ce e necesar .Stiti si voi ca nu e suficienta numai dragostea daca poti sa-l ajuti in drumul pe care l-a ales .Si , cum va spuneam, nici inainte nu aveam mare incredere in sistem ( cel mai bun medic din Constanta e drumul spre Bucuresti ) ...
    • Like 0
  • Bună ziua, stau și judec acum... Logic.. Aceasta doamna nu avea diploma și școlarizare pentru aceasta meserie.. Ok... Dar eu încerc ca găsesc logica dacă sunt atâția oameni care au alte meserii și care fac altceva dar o fac bine, timp de 10 ani , oameni zece ani.. De explu in jurnalism că-ți sunt jurnaliști,, cu acte,, ? Câți jurnaliști cu acte nu au nici o treaba cu jurnalismul...?? Câți doctori cu acte, dar luate cu pile, ca mama e doctor, sau ca tata.. Câțe odrasle de doctori nu au ajuns doctori doar ca mama era în sistem?? Eu cred ca dacă aceasta femeia a iuibit atât de mult cea ce face și dacă a făcut bine timp de zece ani, sa fie supusa unui test dacă știe.. Dații domnilor o diploma și considerați ca să,, calificat la locul de munca,, apoi schimbat legea ca asa ceva sa nu se mai intâmple. Eu cred ca femeia asta știe acum medicina mai multa decât știu mulți medici specialiști...
    • Like 1
    • @ Sorin Manole
      Ferească Dumnezeu de așa gândire ca a dumneavoastră! V-ați lăsa operat de un om cu 8 clase?
      • Like 2
    • @ Sorin Manole
      Delia MC Delia MC check icon
      Nu știe. Unele operațiuni simple le poți face cap-coadă și încă bine dacă respecți regulile. Cusutul unei operații, a unui perineu "tăiat " etc se pot face. În spital sunt rutină. De vină e și delăsarea unor medici care delegă tot ce se poate rezidenților, stagiarilor, etc. O asistentă atentă poate consulta și da sfaturi dacă a asistat de un număr de ori la consultații. DAR un impostor poate face un NUMĂR LIMITAT de operațiuni. Nu are acea plajă extinsă de cunoștințe. Învață prin imitație, ca maimuța. Poate citi niște cărți dar se dă de gol la lucruri simple care pentru un medic sunt de la sine înțelese.
      • Like 0
  • Maine o sa aflam că și România, statul e falsă... Sincer.. Nu cred ca suntem departe... Dacă în mod legal a fast declarat că : "în România, comunismul a a fost instaurat ilegal" și forma de administrare a tarii afost una neconstituțională , adică de Republica populara...in urma condamnării, din procesul comunismului. Atunci dacă sa declarat partidul comunist roman ca fiind ilegal și scos în afara legii. Cu ce rămânem ? Nu cumva trebuia reinstalat forma de guvernare anterioara republicii... Eu cred ca legal... Da trebuia. Deci Republica România este un mare fals? DA!
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Golaneali Carpato danubiene pontice .Le suportăm in fiecare zi și ni se par normale .E în regulă ??
    • Like 0
  • Vina o purtăm toți, pentru că lăsăm să se întâmple astfel de lucruri. Trecem nepăsători mai departe, atunci când nu ni se întâmpă nouă. Și când avem o problemă ne considerăm ghinioniști. Atitudine veșnic românească, lasă că merge și așa. Dar nu merge. Dacă nu ne schimbăm noi, dacă nu suntem responsabili, nu vom schimba nimic. Degeaba ieși în stradă să protestezi dacă la vot ești comod și consideri că nu ai cu cine. Falși doctori, falși politicieni, falși cetățeni, etc.
    • Like 2
  • Leonard check icon
    Aceste lucruri sunt posibile datorita complicitatii doctorilor care se apara unul pe altul . De exemplu :am fost la o clinica privata la un consult , voind sa aflu si o a doua opinie am fost la alta clinica privata fara sa precizez ca am mai fost si la alta clinica si am primit alt rezultat ,nedumerit am mers la alt medic caruia iam povestit cele intamplate si acesta in loc sa se uite pe rezultate s-a uitat la parafe si nu a zis nimic a balmajit ceva si mergi mai departe . Dar daca mi-ar fi spus clar ca primul medic a gresit si ca este un caz de malpraxis as fi depus o plangere la colegiul medicilor si daca era un medic fals se descoperea imediat !
    • Like 2
  • Doctori fără liceu, doctorate plagiate, fumuri la metrou, dezinfectanţi diluaţi, incendii în construcţii fără avize de la pompieiri, pasarele care pică peste calea ferată, apă dubioasă la robinete, trenuri care deraiază deşi se circulă la jumătate din viteza de pe vremea regilor, autostrăzi care se deteriorează mai abitir decât se repară, fabrici cu capital străin care se închid, inflaţie care depăşeşte capacitatea de măsluire a statisticienilor guvernării, indemnuri la hoţie venite de la ministrul justiţiei ... plus câte şi mai câte, toate realizări ale agoniei PSD-iste.

    Ce-o fi căutând în acest PSD doamna doctor Pintea vinovată (prin verticalitatea ce pare s-o caracterizeze), în mare măsură pentru deconspirările recente prin neascunderea sub preş a pletorei de măgării din "sănătate"????
    • Like 5
  • De cand s-a descoperit ca dna. dr. Raluca Birsan este un medic fals si ca nici macar examenul de capacitate nu l-a dat, ma simt oarecum nelinistit. A omorat impostoarea respectiva vreo pacienta in cei 10 ani de cariera? NU. A mers treaba la spital fara incidente, din partea ‘dnei dr’? A mers.

    De ce ma simt nelinistit? Pai ma simt nelinistit ca mi-ati stricat somnul (si asa agitat), ca mi-ati stricat increderea in inteligenta si versatilitatea poporului roman. Ce vreti sa faceti cu ‘merge si asa’?

    Ce facem cu alte (poate sute de cazuri) de acest fel?
    Bunaoara, un inginer instalator operează ROBOR-ul. Conduce Comisia Economica a celei mai importante institutii din Romania. Vrea sa anestezieze de tot ROBOR-ul. Habar nu are cum se va mai calcula dobanda variabila la credite. Nu intereseaza haosul pe care il face. Doar e platit de o grupare inglodata in datorii. E independent si vrea «binele» Romaniei. Vrea dreptate pana la capat pentru amicii lui. Cu orice pret.

    Oare nu e la fel de periculos ca si ‘dna. dr’? Probabil ca a trecut examenul de capacitate si se pricepe bine la tevi si robinete. Dar….ce facem cu economia tarii?

    Olguta Vasilescu este specializata in limba italiana (poate se explica de ce a facut praf limbile engleza si franceza), dar domnia sa doreste fotoliul de la ministerul Dezvoltarii!

    De ce ne speriati cu o biata femeie care se dadea doctor? Lasati chestiile asa cum sunt. Romanul are talent si se pricepe la toate.
    • Like 6
    • @ Valentin Stütz
      G_B check icon
      "Biata" femeie care se dadea medic isi face casa cu etaj din banii storsi de la pacientii inselati. Initial era declarata ca fiind voluntar, nu-i asa? Eu inteleg voluntariatul ca o activitate din care, practic, nu obtii niciun venit. Este o activitate pro bono, pe care o faci si pentru propriul tau ego, cumva ca realizezi ceva important pentru binele public, cu care te poti lauda (sau nu), de buna seama! Este ca un act de caritate. Apoi, faptul ca nu i-a murit nimeni pe masa de operatie, nu este un merit al ei neaparat. Poate fi si un noroc chior. Cunostintele acumulate din timpul unui liceu (fie el cu profil sanitar ori nu), urmate de facultatea de medicina generala si de practica de rezidentiat nu pot fi niciodata echivalate cu niste cunostinte acumulate doar dintr-o perioada de pura practica furata pe ici, pe colo. Niciun alt fals specialist descoperit intr-o zona sau alta a societatii nu se compara cu un fals profesionist in domeniul medicinei dpdv al gravitatii situatiei, sa fim sinceri! Parerea mea este ca acesti medici impostori au mirosit oportunitatea de a practica fara a avea drept s-o faca, deoarece este fix domeniul din care adevaratii profesionisti au plecat in proportie f.mare peste hotare.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult