Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea: Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare. Niciodată nu s-au falsificat probe în dosare

Lucian Onea

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a răspuns luni acuzațiilor fostului deputat PSD, Vlad Cosma, care a susținut că atât el, cât și procurorul Mircea Negulescu ar fi încercat să inventeze „dosare în baza unor probe fabricate” unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și Sebastian Ghiță.

„La DNA Ploiești nu au existat niciodată metode ilegale de investigare și nici înțelegeri ilicite sau ilegale cu inculpații. Niciodată nu s-au falsificat probe în dosare, sunt susțineri pe care le fac inculpații. Nu este prima dată. Au fost inspecții ale CSM care au demonstrat contrariul”, a declarat Lucian Onea în conferință de presă. 

Onea a susținut că, la adresa procurorilor de la DNA Ploiești există un șantaj care durează de câteva luni și că apropiați ai lui Cosma i-ar fi avertizat că urmează să fie atacați în media. 

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

DNA a răspuns luni printr-un comunicat de presă în care susținea că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

În plus, DNA susţine că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cristi check icon
    Cat de usor influentabili pot fi unii oameni.. Cred ca nu am mai fi fost la coada Europei, daca aveam mai multi specialisti in stiinta si tehnologie si mai putini in limbajul corpului si psihologie. E bine, totusi, ca evoluam. Nu ramanem doar la stadiul de poeti si specialisti in fotbal si politica.
    • Like 0
  • Dupa limbajul corpului, seful DNA Ploiesti, minte.
    • Like 0
  • Si asta si Negulescu au niste fete de numai procurori nu zici ca sunt. Iar mimica aia teatrala cu pauze cu ticuri...Uitati-va afara cum arata procurorii ce prestanta ce limbaj si ce mimica au. Daca ar fi agenti acoperiti prin bande de talhari si interlopi atunci da, s-ar integra perfect.
    • Like 0
  • Interesanta abordare au jurnalistii independenti de la Republica - ne prezinta direct raspunsul unei parti , pus direct in titlu , fireste .
    • Like 0
  • Mister, era cam nervos....La o conferință anunțată din timp, nu avea lecțiile făcute bine! Personal aștept de mult această încleștare a serviciilor vs politic... Sper să câștigăm noi...ăștia mulți, atâția câți mai suntem pe aici prin peisaj, încăpățînați și sâcâitori pentru decidenții zilei!
    • Like 1
  • teodor check icon
    La puscarie!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult