Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea: Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare. Niciodată nu s-au falsificat probe în dosare

Lucian Onea

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a răspuns luni acuzațiilor fostului deputat PSD, Vlad Cosma, care a susținut că atât el, cât și procurorul Mircea Negulescu ar fi încercat să inventeze „dosare în baza unor probe fabricate” unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și Sebastian Ghiță.

„La DNA Ploiești nu au existat niciodată metode ilegale de investigare și nici înțelegeri ilicite sau ilegale cu inculpații. Niciodată nu s-au falsificat probe în dosare, sunt susțineri pe care le fac inculpații. Nu este prima dată. Au fost inspecții ale CSM care au demonstrat contrariul”, a declarat Lucian Onea în conferință de presă. 

Onea a susținut că, la adresa procurorilor de la DNA Ploiești există un șantaj care durează de câteva luni și că apropiați ai lui Cosma i-ar fi avertizat că urmează să fie atacați în media. 

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

DNA a răspuns luni printr-un comunicat de presă în care susținea că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

În plus, DNA susţine că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Cat de usor influentabili pot fi unii oameni.. Cred ca nu am mai fi fost la coada Europei, daca aveam mai multi specialisti in stiinta si tehnologie si mai putini in limbajul corpului si psihologie. E bine, totusi, ca evoluam. Nu ramanem doar la stadiul de poeti si specialisti in fotbal si politica.
  • Like 0
 • Dupa limbajul corpului, seful DNA Ploiesti, minte.
  • Like 0
 • Si asta si Negulescu au niste fete de numai procurori nu zici ca sunt. Iar mimica aia teatrala cu pauze cu ticuri...Uitati-va afara cum arata procurorii ce prestanta ce limbaj si ce mimica au. Daca ar fi agenti acoperiti prin bande de talhari si interlopi atunci da, s-ar integra perfect.
  • Like 0
 • Interesanta abordare au jurnalistii independenti de la Republica - ne prezinta direct raspunsul unei parti , pus direct in titlu , fireste .
  • Like 0
 • Mister, era cam nervos....La o conferință anunțată din timp, nu avea lecțiile făcute bine! Personal aștept de mult această încleștare a serviciilor vs politic... Sper să câștigăm noi...ăștia mulți, atâția câți mai suntem pe aici prin peisaj, încăpățînați și sâcâitori pentru decidenții zilei!
  • Like 1
 • teodor check icon
  La puscarie!!
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult