Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șerban Nicolae: DNA trebuie desființată și refăcută din temelii

Șerban Nicolae și Cătălin Voicu

Senatorul Șerban Nicolae a lansat luni un atac dur la adresa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a conducerii instituției.

„DNA trebuie desființată și refăcută din temelii”, a spus luni Șerban Nicolae.

Senatorul PSD a afirmat că Direcția Națională Anticorupție este o instituție coruptă care a făcut dosare selectiv, iar procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui să își dea demisia.

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

DNA a difuzat luni un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

În plus, DNA susţine că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti.

Comunicatul DNA:

„Cu referire la emisiunea difuzată de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de 11 februarie 2018, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio, ce redau presupuse discuții purtate de procurorul șef al Serviciului Teritorial Ploiești - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

2. Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori/ofițeri de poliție judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui și tatălui său - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu în același dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat și fiul său).

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracțiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum și să întocmească și să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătățirea situației juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului.

Persoanele respective au atras atenție procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care și cel privindu-i pe inculpații sus menționați.

Transcriere discuție dintre persoană din anturajul lui Mircea Cosma și ofițer de poliție de la ST Ploiești - 09.02.2018

Persoană: … Duminică iese pe televizor. Și-au făcut niște înregistrări, niște chestii de genul ăsta… și vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea.

… N-am ce să fac! Că asta… că n-au… Au făcut, au aranjat tot! Să… Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele.

… Nici nu v-am spus!… Și dacă va fi un scandal foarte mare și o bășică foarte mare, care va exploda, pentru că el are niște chestii foarte, foarte…

… O să iasă un scan… o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Și o să fie o… întreg scandal. Eu acuma vă spun decât… vă spun… vă trag un semnal de alarmă… Adică, ce puteți să faceți?… că nu puteți să le faceți, că el le are… Oricum sunt toate date, montate…

… Ei au ce au, că… ăla mi-a zis: ”…Domn’e (…) nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata!”

… Dumneavoastră trebuie să înțelegeți, că nu e de glumă! Au făcut niște discuții mari pe la C.S.M., pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE… tot felul de discuții… cu S.R.I.-ul… s-au înțeles… au fost toți, împreună, la SEBI GHIȚĂ, în… în ăsta, cum îi spune? În… ă… în SERBIA.

… Au avut pe-acolo discuții… le-a arătat… au montat împreună… Sunt montate oficial cu ăia după la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3… Deci, nu… nu e un scăndăluț!

… E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… și ROMÂNIA TV… și ANTENA 3! ANTENA 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…!

… Doamna… trebuie găsită o variantă prin care să scăpați de ăștia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toți! Credeți-mă, s-au făcut niște…!

Ofițer DNA: Ce variantă? Care ar fi varianta?

Persoană: Nu știu! Să-l lăsați, dracu’, în pace!

…trebuie să ne așezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima…

….Duminică apare… Trebuia să apară pe data de 15… eu știam ceva, n-am fost sigur… da’ am avut noi… ne-a amânat nouă procesu’… și acum avem pe 18 proces… și s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile și… a zis … „Ce să mai fac cu alea, dacă mă duc la pușcărie?”

…Cu cât ajungi mai sus, căderea e în jos… și eu acuma vă spun în felul următor… asta, așa… fac o discuție… și uit că am făcut-o! Vedeți-vă de pielea dumneavoastră, că sunteți la fel de băgată ca și ceilalți!

… Este vorba și de serviciul, și de salariile, și …[neinteligibil]…, și de familia dumneavoastră.

…Da! Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumnea… Eu vă spun cinstit! Vedeți-vă de pielea dumneavoastră!

…Oamenii-s nebuni! Nu vă dați seama ce filme au făcut, ce discuții, ce îmbârligări! Au discuții cu CIUTACU, cu… cu nu știu care, cu nu știu care, cu nu știu care, cu nu știu… cu douăzeci de inși… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu știu unde, cu PONTA, care nu știu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu’ și n-au vrut să …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KÖVESI… cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon…

… E ticluită ca lumea și sunt pregătiți rău de tot!

… Și după ce vedem primul set și vedem impactul care este… o să vă dau un telefon, că vin… și vedem.

Transcriere discuție dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma și procuror ST Ploiești - 29.01.2018

Persoană: Nu! Problema e că… o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3… și v-au filmat… și pe dumneavoastră…...Nu știu! Au intrat doi… cablați cu interfoane, cu camere, cu tot…

… Intră și GHIȚĂ de la BELGRAD, în direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adică, e o chestiune amplă, care e numa’ pe D.N.A. Ploiești!.... VLĂDUȚ COSMA. Are termen în februarie și acuma vrea să dea drumul…

…Și… concluziile ajung la KÖVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU, că vor să... habar n-am!… ă… știu doar că o să le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiții… montaje. Serios!

… Da, nu știu. Că miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan!

… Adică, nu e o situație de cancan, că vor să dea niște înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA… nu știu!… să ajungă la KÖVESI… Dacă e și VOICULESCU băgat… și GHIȚĂ… în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar așa, de… VLĂDUȚ!

3. Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat și unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad și pe fostul deputat Ghiță Sebastian Aurelian, în condițiile în care, așa cum am menționat, pe rolul ICCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.

La acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele menționate fac obiectul unui dosar penal având ca obiect, între alte infracțiuni, și infracțiunea de șantaj.”

Tot duminică seara, la Antena3, fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

„Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, potrivit News.ro.

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a negat într-o declaraţie pentru Ziare.com că ar fi cerut urgentarea dosarului unui fost ministru care urma să ajungă premier, aşa cum a susţinut „inculpata" Mihaiela Moraru Iorga, adăugând că nu a făcut presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror, iar în ceea ce priveşte presiunile pe care Iorga susţine că le-ar fi făcut asupra ei, Kovesi a declarat că nu comentează afirmaţiile nereale ale inculpaţilor.

Tudorel Toader: „Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Raportul va conţine o măsură”

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

„Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Ministerului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă", a declarat Toader la Antena 3, citat de News.ro

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: „Raportul va conţine o măsură".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu inteleg! Chiar toti suntem niste piese de lego inofensive pe care greii PSD le muta de colo-colo? toti trancanim aici, intr-un spatiu extrem de limitat si nu avem nici un impact asupra cetatenilor afectati de actiunile criminale la adresa natiunii ale PSD. Pentru cine vorbim aici? Pentru noi de noi? Asta este intradevar o pierdere de timp. Nu noi trebuie sa ne convingem unii pe alti despre cum este situatia reala in lupta pentru putere. Pentru ca noi stim ca toti cei care se inversuneaza contra DNA sunt numai acei care stiu ca s-au imbogatit ilegal ori au ajutat pe altii sa se imbogateasca furand din banii contribuabililor ori din bani europeni. Noi trebuie sa deschidem mintile celor care inca nu au inteles aceasta miscare a coruptilor de toate categoriile politice. Ei urmaresc sa opreasca activitatea justitiei cu scopul de a se proteja si a putea sa-si continue existenta deasupra legilor. Daca nu putem sa deschidem mintile romanilor si sa-i determinam sa-si apere drepturile si viitorul generatilor urmatoare, atunci pot spune ca nici nu existam.
  • Like 2
 • Anon check icon
  Era previzibil. Sincer nu stiu de ce au asteptat atat, putea chiar asta sa fie OUG13: desfiintarea DNA. Ce s-o mai tot dam cotita, e clar pentru toata lumea ca asta vor, asta si legalizarea furtului. Eu vad ca oamenii astia din PSD sunt ocupati, eu zic sa plecam restul cu totii din tara sa-i lasam sa termine. Vor legi pentru ei, numai lor sa li se aplice.
  • Like 2
 • Este incredibil și impardonabil să avem parte de același circ mediatic orchestrat de infractori.... Suntem în plus ca cetățeni...ba chiar le producem silă și devenim incomozi dacă le cerem socoteală!! Nu suntem de teapa lor, Avem niște legi știrbe, demnitari mediocri, servicii în degringoladă cu multiple comenzi...Toți parcă nu au decât un scop......Să Fure!
  • Like 0
 • Sigur ca da , DNA trebuie desfiintat din temelii si dupa aia sa punem niste profesionisti de tip PSD in loc. Eventual Catalin Voicu , ca intelege bine fenomenul.
  Nu stiu ce e adevarat sau nu din acuzatiile astea dar probabil ca Serban Nicolae a invatat macar atit la romano-americana , daca procurorul face magarii , e rolul avocatului sa le demonteze si judecatorului sa judece ce e corect si fals, Domnu' doctor Serbanica ( ca si el e doctor nu ?) de fapt vrea sa desfintam tot sistemul judiciar pe baza declaratiilor unor hoti.
  • Like 1
 • Apropo de temelii. În țara noastră sunt sigur că încă se practică meseria de artificier. Sunt sigur că nu ar păți nimic acei artificieri care ar dinamita temeliile sediului central al PSD și, mai ales când se află înăuntru în sediu Șerban Niciolae cu cât mai mulți hoți, De aprins fitilul sunt sigur că ar fi vreo câteva milioane de voluntari.
  • Like 1
 • Codul fiscal l-au facut praf in conditiile in care in 2016 sustineau ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat este o prevedere nazista,nimeni nu mai intelege nimic din fluturasul de salatii.
  Economia este la pamant,consumam mai mult decat producem iar micii producatori sunt tot mai putini si dezorientati.
  Ne-au furat cu taxa pe rable si acum refuza sa ne dea banii.
  Pentru sport nu au facut nimic,in fiecare zi apar diverse bombe ,dispar echipe sau cluburi intregi se darama stadioane in loc sa se construiasca.
  Ce trebuie sa mai distruga ? JUSTITIA - DNA Singurul domeniu in care se parea ca lucrurile sunt OK..Acum incep sa dinamiteze pentru a crea neincredere si a-si sterge urmele,pentru sunt multi printre ei care au probleme.Solutia poate ca este intradevar o noua revolutie.
  • Like 4
 • check icon
  Cei din fotografie, și ÎNTREAGA lor gașcă - nu pot fi înlăturați decât printr-un nou 1989 !... Masa lor de asistați-votanți oricum nu va pricepe nimic niciodată, va sta lipită de RTV și A3, deci nimic altceva nu se poate face, nici măcar prin alegeri libere. Nu văd nici o figură de politician luminos care să aibă capacitatea de a deschide ochii românilor.
  • Like 2
 • Cum putem noi aprecia unde se afla adevarul cand mafia este atat de bogata in tentacule si infiltrari, incat nici-o institutie nu scapa de elemente rau intentionate.Cum poate o institutie ca DNA sa razbata in asa o tara acaparata de o caracatita consolidata in zeci de ani ?! Daca ei vor, adica partidele provenind din PCR, cum avem noi in Romania, ei pot demonstra orice teorie in favoarea lor. Eu nu am incredere in ei, dar si DNA e facut tot cu romani si inca niste romani care trebuie sa colaboreze cu mafiotii infiltrati peste tot. Nu se va face dreptate. Hotii sunt mult prea tari in lipsa lor de scrupule si-n disperarea lor de a-si pastra averile furate. Le merg rotitele ceas cand e vorba de a-si apara pielea. Cine stie la ce vom asista,e o lupta atroce in care oamenii corecti poti fi striviti de atatea lacuste lacome. Probabil vom asista la cea mai scarboasa perioada posibila. Mai tineti minte cand Basescu a vrut sa declare lupta impotriva comunismului si au inceput sa se-auda tropaieli si ragete in parlament de parca ii jignise de moarte? Cu acesti oameni avem de-a face. Pentru ei revolutia a fost o gluma proasta...Si probabil asta a si fost…
  • Like 5
 • Daca e real ce a prezentat Vlad Cozma e inca o dovada ca toata tara asta e putreda de la radacini si pana la varfuri! Sanatatea e putreda, educatia la fel, de politica nu mai vorbim, dar daca si justitia e in halul in care reiese din acele inregistrari atunci stam foarte prost! Au fost politicieni care au fost pusi la zid pentru niste stenograme mult mai putin clare privind obiectul infractiunii! In inregistrarile de anul trecut, Negulescu spunea unui inculpat ce sa faca in anumite dosare, sa nu recunoasca... In inregistrarile de acum pun la cale cu un alt inculpat cum sa fabrice niste probe! Daca e real e socant! Socant e ca pana acum, Negulescu nu a fost trimis in judecata pt ce reiesea din inregistrarile de anul trecut! Despre ce justitie mai vb? Inregistrarile cu Kovesi in care cerea procurorilor sa iasa cu un ministru dupa decizia CCR, pt contracarare, pt PR..., iarasi nu sunt normale, justitia nu e o multinationala in care se traseaza un target. Procurorul tb sa afle adevarul nu sa acuze pe cineva cu orice scop si orice mijloace! Haideti sa fim obiectivi, acele inregistrari, daca sunt reale (si se poate verifica usor daca sunt), sunt socante! De urgenta trebuiau saltati toti cei care apar in inregistrari, asa cum vrem sa fie saltat orice politician care apare in astfel de inregistrari! Altfel intreaga justitie e compromisa! Nu vrem penali in politica, dar nici in justitie! Comunicatul DNA e o aberatie! Nu ma intereseaza de ce a facut publice Cosma acele inregistrari, ca pentru santaj, ca pentru a obtine o pedeapsa mai mica, etc. Daca a facut un santaj sa-i deschida dosar penal sa-l cerceteze! E logic de ce a facut-o! Orice om cu bun simt si minima decenta nu-si pune problema de ce a facut cozma publice acele inregistrari. Problema este ce masuri ia DNA-ul de urgenta cu cei care apar in inregistrari, angajati DNA! Pt imagine, pt PR ar trebui imediat inlaturati, suspendati, cercetati..., Fondul problemei e continutul inregistrarilor, nu de ce a iesit Cozma cu ele! Iar vor sa musalamizeze cum au facut in cazul lui mircea basescu? Ii acuza pe cei cu inregistrarile de santaj, dar pe cei ce apar in inregistrari vor sa ii scape? S-ar putea ca si penalul serban nicolae sa aiba dreptate, kovesi ar cam trebui sa faca un pas in spate, n-avea cum sa nu stie de aceste practici, ba din comunicatul dna mai aflam ca au fost si avertizati de ce va urma... In orice tara normala un astfel de caz se lasa cu multe demisii si anchete! Intr-o tara in care consilierul primului ministru condamnat, nu-si da demisia si nici nu e demis, ce pretentii sa avem si de la cei care "infatuiesc" justitia, pusi in functii tot de politicieni... acest caz nu va face altceva decat sa dea apa la moara celor care spun ca dosarele sunt facute politic, politicieni se vor folosi de acest caz pentru a pastra in functii oameni condamnati penal.... obiectivi sa fim, iti cam pui semne de intrebare... foarte periculos caz pentru justitia romana si o reactie foarte slaba a dna-ului, care trebuia sa vina cu masuri concrete fata de cei ce apar in inregistrari si in nici un caz cu alte stenograme care sa arate de ce ar fi iesit cosma cu inregistrarile.......... pacat de tara asta ca e locuita!
  • Like 0
  • @ Laurentiu
   Da domle' ai dreptate ! hai sa ii scoatem pe toti condamnatii pt mita din puscarii ; sa chemam transfugii inapoi ; sa ii reabilitam ; si sa le dam si banii furati + despagubiri....
   • Like 3
  • @ Laurentiu
   Gabriel check icon
   Cred ca va uitati prea mult la A3. Mai grav e ca nu intelegeti nimic.
   Daca plecam de la premisa ca cel ce prezinta are la mana astfel de inregistrari, intreb simplu: de ce le prezinta la A3? de ce nu in alta parte? poate pentru ca altii si-ar da seama ca sunt inregistrari rupte din context si prelucrate ca sa para altceva? sau sunt chiar facute in studiourile a3?
   Fa un mic exercitiu si imagineaza-ti ca esti procurorul din incaparea unde omul din anturajul lui Cozma spunea ce zice DNA ca a spus. Tu ca procuror, ce ai spune? Eu as spune: "da domne, hai sa cadem la pace, hai sa gasim o solutie". si asta doar ca sa aflu ce ii poate mintea si ulterior sa iau masuri pentru a evita sa scape Cozma, sau pentru a-l inculpa. Evident, daca ala inregistreaza, e posibil sa foloseasca ulterior o astfel de afirmatie a mea intr-un mod din care se intelege altceva, mai ales daca face un colaj. Pentru mine, un astfel de om ce numai ca sa isi scape pielea vine cu "dezvaluiri senzationale" e din start un gunoi ce nu merita ascultat. Un om decent, e corect tot timpul, nu doar cand ii ajunge cutitul la os. Asta e pur comportamentul celor ce fac denunturi: cand le e clar ca se duc, dau in gat pe cine pot. Abia atunci sunt onesti si spun adevarul sau macar o parte din el.
   Si ar mai fi un detaliu important: daca ala impreuna cu A3 isi permit sa spuna orice ca institutiile abilitate nu iau masuri, DNA nu poate veni cu o replica pe masura pentru ca ar fi justitie la TV sau pentru ca ar incalca legea (care si asa e cum e).
   Evident ca in orice institutie sunt si gunoaie. Evident ca prin parchete sunt multi oameni de nimic. Dar cel putin oficial, cel putin legal, sefa dna nu a gresit cu mare lucru indiferent ce spun unii si altii. Asta arata o buna intentie si cred ca e lucrul ce trebuie apreciat maxim.
   Si ca sa nu vorbesc de altii, da, eu sunt impotriva spagii. Dar cand mi s-a nascut un copil, la cererea sotiei ("ca sa nu se faca ea de ras") a trebuit sa dau spaga. Cand mama a fost operata de cancer, am dat iar spaga. Cand am avut nevoie de o hartie din primarie a trebuit sa dau spaga dupa 3 ani de asteptare (da, ati citit bine chiar daca legea spune ca se rezolva in 30 de zile). samd. Dar nimeni nu ma poate acuza de rea intentie pentru nimic in lume! Dar astia de vin si incearca sa porneasca scandaluri din nimic, nu sunt manati decat de rea intentie, in special pentru a-i face pe unii ca dvs sa se indoiasca. Decat sa credeti povestile de pe la a3, mai bine decideti singur de unde va luati informatia si astfel decideti daca permiteti sa fiti parte din masa manipulata de Voiculescu si ai lui.
   Va mai propun un exercitiu: pur si simplu excludeti A1, A3 si orice din trustul ala de pe lista de canale TV. Luati-va informatia din alta parte. Si o sa vedeti lumea cu alti ochi. Atentie, nu spun sa fiti ignorant.
   • Like 1
  • @ Gabriel
   eu va propun un alt execitiu: haideti sa recitim ce am scris eu si un execitiu si mai important, haideti sa si intelegem! asta pt ca nu as vrea sa va incadrez in categoria celor care stiu sa citeasca un text dar nu il inteleg...
   in primul rand daca intelegeti ce ati citit eu am scris de mai multe ori "daca e real ce a prezentat...", de altfel asa a inceput si comentariul... deci daca este real ce a fost prezentat la a3 si preluat cam de toata presa, iar pe dvs nu va deranjeaza acest aspect, pe mine ma deranjeaza! de altfel dna nu s-a grabit sa ii anunte ca sunt trucate inregistrarile, ci a anuntat cain ultima perioada au cam fost santajati...
   in al doilea rand nu ma uit la a3, a1, filmul prezentat il puteti gasi in toata presa de astazi, asta daca nu stati cu capul in nisip! de obicei citesc ziarul financiar, mediafax, republica, presa locala daca va intereseaza preferintele mele jurnalistice...
   in al treilea rand va propun un alt execitiu, incercati si dvs sa nu cititi numai republica, sau daca cititi numai republica mai cititi si printre randuri!
   in al patrulea rand, unde s-ar putea duce cineva cu niste inregistrari care ar compromite dna-ul la realitatea sau la digi? da e clar ca a prezentat niste inregistrari rupte din context, cum de altfel si dna-ul cand da stenograme pe surse tot niste stenograme rupte din context da....
   in al cincelea rand, daca dvs a trebuit sa dati spaga in multe locuri cine credeti ca e de vina? cine nu isi face treaba? daca la societatea dvs fura cineva, in afara de hot nu e acuzata si firma de paza? DNA-ul ce pazeste? poate dvs vi se pare ca au mari rezultate, insa mie nu mi se pare. din punctul meu de vedere dna-ul face show mediatic, as prefera mai multe condamnari si mai putin PR! mai multe dosare finalizate, de prejudicii importante... nu avem autostrazi pt ca se fura, insa stiti ceva de vreun mare dosar macar inceput in acest domeniu? sau in educatie, sau in sanatate? mai stiti ceva de AD pharma, care a pornit tot de la presa??? de la tolontan de aceasta data? vi se pare normal ca in doua cazuri, respectiv mircea basescu si mihail vlasov (ambii primind bani pt a interveni in justitie), pe procurori nu i-a interesat sa mearga mai departe pe firul banilor sa vada unde au ajuns acei bani, la ce judecatori? lui vlasov i-au facut flagrant cand primea banii in loc sa il urmareasca ca vada unde ajung acei bani si sa destructureze toata reteaua. nu mi se pare normal avand in vedere ca am avut un caz de furt in care intitutiile statului au procedat corect, respectiv, au vazut hotii care imi furasera niste bunuri, au filat intreaga retea timp de 6 luni, dupa care i-au saltat pe toti destructurand toata reteau. hotii respectivi erau niste gainari, iar la basescu sau la vlasov cine stie pe unde se ajungea.....
   as putea continua, insa ne lungim prea mult... sfatul meu este ca dvs daca vreti sa fiti obiectiv sa incercati sa va luati informatiile si din alta parte nu numai republica, digi sau realitatea. presa este si ea impartita...
   in concluzie, repet, DACA ESTE REAL, mie mi se pare foarte grav! aparand si comunicatul dna de astazi inclin sa cred ca ar cam fi real...
   daca nu este real, dna-ul poate sa deschida un nou dosar impotriva celor care ies cu asa ceva pe piata si sa-si faca treaba! dna-ul tb sa salte ori pe unii ori pe altii!
   • Like 0
  • @ cetateanul turmentat
   cred ca sunteti turmentat... in primul rand prin puscarii nu sunt prea multi condamanti pt mita... sunt pt alte infractiuni. in al doilea rand daca asta ati inteles din ce am scris sunteti mai mult decat turmentat. in al treilea rand, stati linistit ca daca asa se fac si alte dosare la dna, at chiar o sa le dam despagubiri. verificati cazul dan radu rusanu care solicita 6,5 mil lei despagubire ca a stat degeaba in arest preventiv! numai bine!
   • Like 0
  • @ Laurentiu
   Gabriel check icon
   lasand la oparte atacul la persoana care nu stiu ce plus valoare va aduce, sunt de acord cu ce propuneti, hai sa citim si sa intelegem impreuna ce scrieti.
   faceti repetat afirmatia "daca e adevarat". dupa mine, sunt doua variante: tindeti sa credeti ca e adevarat si tindeti sa credeti ca nu. daca tindeti sa credeti, sunteti in situatia de care ziceam si anume: sunteti influentati de ceea ce arunca pe piata oameni cu o intentie vadit rea. Asta inseamna dupa mine (va rog sa ma corectati daca gresesc), ca isi ating scopul de a insamanta ideea ca dna e foarte corupta si face dosare la comanda.
   daca tindeti sa credeti ca nu ar fi adevarat, de ce ati posta o astfel de intrebare? dupa logica mea, este evident ca sunteti in favoarea primei variante, mai ales dupa toate exemplele pe care le dati. deci cred ca am inteles bine ce ati scris. da, evident e grav, dar asta deja nu mai are importanta datorita argumentelor pe care am incercat sa le aduc in primul meu comentariu. tin sa cred ca nu va intereseaza.
   ati mai scris ca filmul e disponibil peste tot. ok, inteleg. dar de ce v-ati uita la el? poate pentru ca nu va deranjaza sa va uitati la A3? cand crezi cu tarie ca o televiziune nu e deloc impartiala, ca nu prezinta nimic fara sa aiba un interes. de ce ar trebui sa vedem ce prezinta? pentru impartialitate ar putea spune cineva. da, as putea incerca asta, atunci cand am sa aflu ca e tratata impartial, cand derapajele sunt amendate de autoritati. cat timp se intampla opusul, nu sunteti de acord ca orice de acolo deserveste doar intereselor si deci nu poate fi credibil?
   mai mult, poate cautati in orice sursa vreti dvs despre calitatea articolelor din ziarul financiar, ca sa va dati seama cam de pe unde va luati informatia.
   ca si concluzie, cu capul in nisip cum ma numiti dvs, devine clar ca acceptati ca surse a3 si ziarul financiar.
   daca tot suntem la exercitii, de ce nu incercati sa va ganditi si la alte posibilitati: sa faca o conferinta de presa, la care sa invite pe toata lumea, toate televiziunile? de ce nu credeti ca ar fi sposibil si la digi cu dezvaluiri? cum intrebati simplu ca unde la digi fara sa aveti nici cel mai mic argument ca nu s-ar putea? va spun eu, se poate.
   cat despre dosarele de care spuneti, sunteti nitr-o grava eroare: dns doar nivestigheaza. ceea ce pretindeti ca ar trebui sa se "auda" despre hexi de exemplu este solicitatrea dvs de a avea show mediatic, cu care dns nu se ocupa! chiar nu stiti cate dosare sunt la dna si nici faptul ca nu e show cu ele. nu isi propune nimeni asta si e usor sa va documentati. ceea ce se intampla cu un dosar sau cu o acuzatie dupa instrumentare nu mai e treaba dna-ului si faptu ca nu se termina rapid un proces e doar o problema din justitie pe care hotii o folosesc doar ca sa ceara schimbarea legilor dar in fapt ei vor sa schimbe ceea ce inca functioneaza.
   mai mult, cele mai multe dosare continua, dar anumite fapte sunt incadrate conform legii si sunt trimise in judecata imediat ce e clara incadrarea si ca sa nu treaca anumite termene. nu inseamna ca cercetarea nu continua (vezi acuzatiile in dosarul microsoft pentru pescariu). cred ca e insa usor sa iti formezi o parere gresita cand nu stii detalii din sistem si mai ales daca urmaresti argumentatia unuia rau intentionat.
   dupa mine, concluzia e ca sunteti sigur ca aveti dreptate fara sa va ganditi la argumentele celuilalt, sa va intrebati daca exista vreo situati in care ar putea avea dreptate. daca sunteti de alta parere nu e nevoie nici sa ma atacati (chiar nu va aduce nimic) sici sa imi raspundeti, probabil ne pierdem timpul. intentia mea nu a fost sa va cert ca va uitati la a3 (o puteti face fara sa imi dati mie explcuactii daca argumentele mele nu sunt valide in fata dvs), ci sa dau cateva explicatii prin care sa va spun ca temerile pe care le aveti ca ar fi adevarate nu vin de unde trebuie. ca vin de la indivizi cu adevarat rau intentionati.
   numai bine!


   • Like 0
  • @ Gabriel
   Nu stiu cu ce v-ati simtit atacat. Ca v-am spus ca nu vreau sa va incadrez intr-o categorie? Ce as putea sa raspund unui om care stie la ce televiziune ma uit eu fara sa ma cunoasca sau sa stea langa mine! E ca si cum eu as spune de dvs ca sunteti rocker si poate sunteti manelist sau invers...
   Intelegeti ce vreti si ce puteti din ce am scris. Numai bine!
   • Like 0
  • @ Laurentiu
   merki mon cher !,
   inteleg ca matale esti suparat ca procurorul Portocala nu a jucat fair-play cu clanul Cosma&comp....!?
   Chiar DACA ESTE ADEVARAT -nu dezaprob si nu aprob -je m'en fiche !
   PS Mai mult ma afecteaza sa observ cum fake-news afecteaza neuronii unora ...
   • Like 0
 • Gion check icon
  Asta inseamna ca orice gibon sa ajunga sef.
  • Like 0


Îți recomandăm