Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Reacția sfidătoare a ministrului de Interne, Mihai Fifor, când a fost întrebat azi despre schimburile de informații dintre polițiști și interlopi la Caracal: „Nu știu la ce vă referiți”

Mihai Fifor - Inquam

Foto: Inquam Photos

La 5 zile după apariția primelor informații în Libertatea despre legăturile dintre polițiști și interlopi la Caracal și după ce întrega presă a preluat și a dus mai departe investigația, ministrul interimar de la Interne, Mihai Fifor, spune că nu cunoaște subiectul.

Întrebat, marți dimineață, despre legăturile dintre Poliția din Olt și lumea interlopă din Caracal, scoase la iveală după cazul răpirii și uciderii Alexandrei, ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a refuzat să comenteze.

„Nu știu la ce vă referiți. Chiar nu știu la ce vă referiți”, a spus, potrivit Digi24, Mihai Fifor, la sediul MAI, după care s-a întors pe călcâie și a intrat în clădire.

Libertatea a dezvăluit că polițiștii care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu au făcut primele percheziții pornind de la informațiile eronate furnizate de patronul unei firme de pază,  Remus Rădoi ”Codiță”, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie.

Acesta a primit de la șeful pe operațiuni al IPJ Olt, Nicolae Alexe, informații despre numerele de telefon căutate de polițiși și despre mașina suspectului, 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mike check icon
    Nu stie? Atunci sa-si dea demisia. Fiindca in functia pe care o are trebuie sa stie tot. Daca nu are capaciatatea de a sti si de a memora, atunci de ce sta in functie? De ce nu-si da demisia?
    • Like 1
    • @ Mike
      raspund la intrebare.pt.ca este NESIMTIT!
      • Like 0
  • Are urme adânci lăsate de perioada pubertății, atunci când partidul nu-l putea scoate din rahatul necunoșterii. Pe de altă parte, ”acolo unde toți gândesc la fel ( ca violica) nimeni nu gândește prea mult” (Walter Lippmann )
    Nenorocirea este că nu putem scăpa de haita care s-a obișnuit să se îmbuibeze după bunul plac... fără o fraternizare definitivă a republicanilor.
    • Like 0
  • dan check icon
    Tupeu infect de PSD ist.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult