Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, sub supraveghere medicală

The Queen

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, se află sub supraveghere medicală, doctorii fiind îngrijorați în ce privește starea de sănătate a majestății sale, a transmis joi Palatul Buckingham într-un comunicat, citat de BBC.

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit recent și cu Liz Truss, care va fi numită în funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

UPDATE: Ceremonia tradițională a schimbării gărzii, care urma să aibă loc mâine dimineață în fața Palatului Buckingham, a fost anulată.

UPDATE: În fața porților Castelului Balmoral din Aberdeenshire s-au strâns zeci de persoane. Ofițerii de poliție stau de pază la capătul aleii care duce la castel, unde Reginei i se alătură membrii familiei. 

BBC scrie că Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția. De altfel mai mulți membri ai familiei regale au ajuns la Castelul Balmoral sau sunt pe drum către reședința de vară a reginei.

Starea precară de sănătate nu i-a permis ieri suveranei Marii Britanii să participe la o întâlnire pe care urma să o aibă cu Consiliul Coroanei, întrunirea fiind anulată, notează aceeași sursă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult