Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, după victoria de la US Open

Emma Raducanu

Foto: Timothy Clary/ AFP / Profimedia

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, britanica cu origini românești, după câștigarea turneului de la US Open, printr-un mesaj publicat pe conturile de socializare ale monarhiei, scrie Digifm.ro. 

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis regina sportivei Emma Răducanu.

UPDATE: Emma Răducanu a reacționat după mesajul Reginei Elisabeta a II-a. „A însemnat totul pentru mine să primesc un mesaj direct de la Majestatea Sa. Pentru mine reprezintă un model extraordinar, ca și pentru țară. Mă onorează foarte tare că am primit scrisoarea sa, sunt foarte recunoscătoare și mă bucur că mi-a observat performanța. Cel mai probabil o să înrămez scrisoarea”, a spus Emma Răducanu.

Și ducesa de Cambridge, Kate Middleton, i-a scris Emmei Răducanu, care nu a pierdut niciun set la US Open.

„Felicitări uriaşe Emma Raducanu pentru performanţele tale uimitoare şi victoria istorică de Grand Slam! Incredibil - suntem cu toţii atât de mândri de tine ”, a scris ducesa de Cambridge pe Twitter.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a felicitat-o de asemenea pe Emma Răducanu pentru victoria la US Open.

„Povestea Emmei Răducanu este povestea Londrei. S-a născut în Canada, are părinți din China și România, iar la vârsta de 2 ani s-a mutat în Londra. Aici, la Londra, îmbrățișăm diversitatea. Dacă muncești din greu, poți face orice", a scris Sadiq Khan, pe Twitter.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cel mai bun comentariu întîlnit de mine pînă acum pe subiectul „româncei” E.R. e unul de pe Linkedin. Îl redau în original (EN), cu speranța că munca traducerii îi va face pe români să și ÎNȚELEAGĂ ideile din el:

    EMMA RADUCANU AND THE ILLUSION OF NATIONS

    A new tennis champion has emerged. It is fascinating to observe the dynamics taking place around this young lady.

    Emma's father is Romanian. Her name is Romanian and she speaks Romanian fluently. Hence she is considered Romanian by millions of Romanians. But Emma has actually never lived in Romania.

    Emma's mother is Chinese. She speaks fluent Chinese, as a recent video available on YouTube shows. Hence she is considered a Chinese hero by millions of Chinese, who seem to forget that the PRC discourages international marriages.

    Emma was born in Canada but has lived most of her life and trained in the UK. Hence she is considered British by most Britons and was publicly congratulated by the Queen. But the British public that now celebrates her success is the same that voted Brexit with the very objective to make it difficult for East Europeans such as Emma and her father to live in the UK.

    The reality is that Emma is not Romanian, Chinese or British. She is much more. She is the outstanding result of the combination of Romanian talent, Chinese work ethics and British openness and sport infrastructure.

    At a time when many countries are going back to very ethnocentric models and policies, Emma is the best evidence that National identities are fading and we must embrace a geocentric mindset. Emma Raducanu is the future of mankind.
    • Like 0
  • Felicitari ambelor copile !.dar trebuie sa fiu putin anti-curentul exaltationist. Prea devreme mult prea devreme pentru un Grand Slem pentru Emma cat si pentru incarcatura ce va apasa pe umerii ei de acum incolo. Dupa cum stiti in tennis sunt mai multe culminatii reflectand valoarea Champion Greatest The Greatest The Greatest in History All Might Champion Number One etc.etc ( diferite criterii de achievements ) Emmei revenindu-i calificativul de CAMPIOANA pentru acest succes. La 18 ani sa ai asemenea responsabilitate care cu siguranta se va contabiliza in turneele viitoare si taxa de catre factorii mediatici chiar si de influenta jucatoarelor mai experimentate din circuit sau emblematice prezente punand diverse presiuni mi se pare cam mult pentru tanara noastra speranta . Sper din suflet ca va CONFIRMA....Putin despre joc : o varsta de 18 respectiv 19 ani jucand deschis lejer FARA PRESIUNE prea mare doar pentru frumusetea tennisului cu tehnici dobandite din antrenorat cu putin talent in lumina exercitiului puse intr-o lumina a US. OPEN-ULUI care de o vreme vrea sa fie un turneu al marilor SCHIMBARI anti-rudimentar expeditiv cu favoritii. Bineinteles trebuia sa fie o castigatoare dar performantele ce li s-au atribuit in nume de titlu celor doua ma tem sa nu fie prea mult pentru ele pe termen mediu si lung intrarea in anonimat fiind dureroasa DACA NU ESTI IN TENNIS O CERTITUDINE. Totusi fluenta cu care s-a jucat viteza si unghiurile imposibile atinse mi-au confirmat totusi ca suflul nou de ENERGIE a celor doua domnisoare va mai fi prezent pe arenele tennisului pana la terminarea calificativelor DE LAUDA. Dar sa lasam bucuria pustoaicelor !!!
    • Like 2
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Cum le stii tu, Bibicule, pe toate!
      • Like 0
    • @ Ovidiu Grigore
      Du-te domn`le si te plimba prin Cismigiu....!!!
      • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Boborul... exalta fericit, dar o va înjura "patriotic" atunci când va mai și pierde
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult