Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, după victoria de la US Open

Emma Raducanu

Foto: Timothy Clary/ AFP / Profimedia

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, britanica cu origini românești, după câștigarea turneului de la US Open, printr-un mesaj publicat pe conturile de socializare ale monarhiei, scrie Digifm.ro. 

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis regina sportivei Emma Răducanu.

UPDATE: Emma Răducanu a reacționat după mesajul Reginei Elisabeta a II-a. „A însemnat totul pentru mine să primesc un mesaj direct de la Majestatea Sa. Pentru mine reprezintă un model extraordinar, ca și pentru țară. Mă onorează foarte tare că am primit scrisoarea sa, sunt foarte recunoscătoare și mă bucur că mi-a observat performanța. Cel mai probabil o să înrămez scrisoarea”, a spus Emma Răducanu.

Și ducesa de Cambridge, Kate Middleton, i-a scris Emmei Răducanu, care nu a pierdut niciun set la US Open.

„Felicitări uriaşe Emma Raducanu pentru performanţele tale uimitoare şi victoria istorică de Grand Slam! Incredibil - suntem cu toţii atât de mândri de tine ”, a scris ducesa de Cambridge pe Twitter.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a felicitat-o de asemenea pe Emma Răducanu pentru victoria la US Open.

„Povestea Emmei Răducanu este povestea Londrei. S-a născut în Canada, are părinți din China și România, iar la vârsta de 2 ani s-a mutat în Londra. Aici, la Londra, îmbrățișăm diversitatea. Dacă muncești din greu, poți face orice", a scris Sadiq Khan, pe Twitter.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari ambelor copile !.dar trebuie sa fiu putin anti-curentul exaltationist. Prea devreme mult prea devreme pentru un Grand Slem pentru Emma cat si pentru incarcatura ce va apasa pe umerii ei de acum incolo. Dupa cum stiti in tennis sunt mai multe culminatii reflectand valoarea Champion Greatest The Greatest The Greatest in History All Might Champion Number One etc.etc ( diferite criterii de achievements ) Emmei revenindu-i calificativul de CAMPIOANA pentru acest succes. La 18 ani sa ai asemenea responsabilitate care cu siguranta se va contabiliza in turneele viitoare si taxa de catre factorii mediatici chiar si de influenta jucatoarelor mai experimentate din circuit sau emblematice prezente punand diverse presiuni mi se pare cam mult pentru tanara noastra speranta . Sper din suflet ca va CONFIRMA....Putin despre joc : o varsta de 18 respectiv 19 ani jucand deschis lejer FARA PRESIUNE prea mare doar pentru frumusetea tennisului cu tehnici dobandite din antrenorat cu putin talent in lumina exercitiului puse intr-o lumina a US. OPEN-ULUI care de o vreme vrea sa fie un turneu al marilor SCHIMBARI anti-rudimentar expeditiv cu favoritii. Bineinteles trebuia sa fie o castigatoare dar performantele ce li s-au atribuit in nume de titlu celor doua ma tem sa nu fie prea mult pentru ele pe termen mediu si lung intrarea in anonimat fiind dureroasa DACA NU ESTI IN TENNIS O CERTITUDINE. Totusi fluenta cu care s-a jucat viteza si unghiurile imposibile atinse mi-au confirmat totusi ca suflul nou de ENERGIE a celor doua domnisoare va mai fi prezent pe arenele tennisului pana la terminarea calificativelor DE LAUDA. Dar sa lasam bucuria pustoaicelor !!!
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Cum le stii tu, Bibicule, pe toate!
   • Like 0
  • @ Ovidiu Grigore
   Du-te domn`le si te plimba prin Cismigiu....!!!
   • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Boborul... exalta fericit, dar o va înjura "patriotic" atunci când va mai și pierde
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult