Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona vrea!

S. HAlep

Înfruntând o jucătoare atipică – Kučová lovește cu ambele mâini și pe backhand, și pe forehand, o Monica Seleș mai blânduță – Simona a ales să forțeze controlul jocului, să atace ea prima, spre deosebire de defensiva la care a obligat-o nărăvașa Camila Giorgi. Într-un singur moment a renunțat, revenind la jocul de regularitate, pe greșeala adversarei: când a fost egalată la 3 în primul set, după ce condusese cu 3-1. Cauza principală: nu-i mergea serviciul, care, în primul tur a fost de bază. Bine e că Simona a găsit soluție pentru această situație.

După ce a reușit să se distanțeze din nou la 2 ghemuri, a reluat jocul ofensiv, fiind de neoprit până la 6-3, 6-1.

M-a bucurat mult s-o văd cum aleargă la scurtele dificile, îngropate, ale Kučovei. În urma unei accidentări grave, urmată de una mai ușoară, poate să apară o reținere subconștientă, o „frică” de a da drumul picioarelor la maximum. N-a fost cazul, pentru că Simona a țâșnit fără nicio ezitare agățând mingea și câștigând punctul.

Bună energia pe care a știut s-o preia din tribunele celei mai mari arene de tenis a lumii, Arthur Ashe Stadium, unde a ajuns prin surprindere, din pricina nedisputării partidei Osaka-Danilova. Și asta e poate cel mai important: Simona Halep vrea cu tot dinadinsul să joace din nou tenis la nivel înalt!...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult