Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona vrea!

S. HAlep

Înfruntând o jucătoare atipică – Kučová lovește cu ambele mâini și pe backhand, și pe forehand, o Monica Seleș mai blânduță – Simona a ales să forțeze controlul jocului, să atace ea prima, spre deosebire de defensiva la care a obligat-o nărăvașa Camila Giorgi. Într-un singur moment a renunțat, revenind la jocul de regularitate, pe greșeala adversarei: când a fost egalată la 3 în primul set, după ce condusese cu 3-1. Cauza principală: nu-i mergea serviciul, care, în primul tur a fost de bază. Bine e că Simona a găsit soluție pentru această situație.

După ce a reușit să se distanțeze din nou la 2 ghemuri, a reluat jocul ofensiv, fiind de neoprit până la 6-3, 6-1.

M-a bucurat mult s-o văd cum aleargă la scurtele dificile, îngropate, ale Kučovei. În urma unei accidentări grave, urmată de una mai ușoară, poate să apară o reținere subconștientă, o „frică” de a da drumul picioarelor la maximum. N-a fost cazul, pentru că Simona a țâșnit fără nicio ezitare agățând mingea și câștigând punctul.

Bună energia pe care a știut s-o preia din tribunele celei mai mari arene de tenis a lumii, Arthur Ashe Stadium, unde a ajuns prin surprindere, din pricina nedisputării partidei Osaka-Danilova. Și asta e poate cel mai important: Simona Halep vrea cu tot dinadinsul să joace din nou tenis la nivel înalt!...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Momentul adevarului acum vine : Elena Rybakina. O jucatoare de 1,84 m ,f.puternica si care la numai 22 de ani se afla pe locul 20 WTA. Vom vedea daca Simona va face fata fizic si care este forma sportiva actuala. Daca trece de acest hop putem visa frumos cu totii. Succes Simona !
    • Like 0
  • Nume check icon
    Vom vedea. Intr-adevar a avut destul de multe accidentari, dar totusi parca nu mai are zvacul de a juca tenis de acum vreo 2-3 ani. Eu cred ca apogeul a fost si incepe declinul. Doreste sa isi intemeieze o familie, poate si copii destul de repede. In sfarsit, ea stie ce doreste de la viata si bineinteles este decizia ei pe care noi nu putem decat sa o acceptam si respectam.
    • Like 1

Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult