Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a ajuns la 10.000 de teste efectuate, iar în prezent laboratoarele procesează 20% din totalul testelor PCR efectuate zilnic în România

Laborator teste PCR

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a ajuns marți la 10.000 de teste prelucrate în laboratoarele sale, pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus. Furnizorul medical continuă să susțină eforturile de testare la nivel național, prin intermediul celor trei laboratoare complet utilate, acreditate și autorizate pentru a prelucra teste RT-PCR. Acestea procesează zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în România în fiecare zi.

Până la această dată, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele REGINA MARIA, peste 4000 au fost realizate complet gratuit, pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă. REGINA MARIA este partenerul celor mai mari centre de dializă din țară, pentru care a realizat peste 500 de teste, deopotrivă pentru pacienți și personal. 

Cele peste 4000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19. Cele peste 11.000 de sisteme de testare au fost achiziționate și cu sprijinul partenerilor corporate ai Rețelei – companii care dețin abonamente medicale și care au ales să susțină lupta împotriva noului coronavirus, și puse gratuit la dispoziția spitalelor și instituțiilor publice din regiunile cel mai grav afectate.

REGINA MARIA procesează teste pentru principalele centre de dializă din țară, precum și pentru instituții și spitale publice, testând atât pacienți, cât și cadre medicale cu risc de infectare. Rețeaua de sănătate își testează și propriul personal medical, precum și pacienții programați la intervenții, conform normelor în vigoare.

”Încă de la debutul acestei situații, ne-am implicat gratuit în testarea RT-PCR, iar acum am ajuns să procesăm 20% din totalul testelor efectuate zilnic în România, prin intermediul celor 3 laboratoare de biologie moleculară, acreditate să prelucreze astfel de teste. Până în prezent, 40 de spitale publice au beneficiat de teste gratuite, susținute atât de noi, cât și de companiile care au abonamente medicale la noi și care susțin sistemul medical în această perioadă. Vreau să mulțumesc partenerilor noștri, companii și persoane fizice care ne sunt alături și aleg să susțină financiar aceste teste, pentru ca ele să poată fi oferite gratuit celor care au cea mai mare nevoie.

Comparativ cu data de 14 aprilie, numărul de teste efectuate în Rețeaua REGINA MARIA aproape s-a dublat, unul dintre laboratoarele implicate în procesul de testare având program de lucru nonstop, 24/7, pentru a susține cererile în creștere”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Furnizorul privat prelucrează testele în trei laboratoare de biologie moleculară acreditate, cu echipamentele și fluxurile necesare pentru a procesa și teste RT-PCR – două în București și unul în Cluj, având o echipă dedicată, formată din 20 de specialiști de laborator. Capacitatea totală a Rețelei este de 860 teste/zi, iar până în prezent a deservit peste 40 de spitale și instituții publice, din mai multe județe ale țării.

Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult