Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio
Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.
Revenirea Simonei. O poveste din Madrid, în 10 imagini
„Sunt foarte fericită, mă bucur foarte mult că am avut o a doua șansă. Mulțumesc echipei mele, tuturor românilor care m-au susținut”, a spus Simona Halep, la câteva minute după ce a câștigat turneul de la Madrid, în fața Dominikăi Cibulkova, din Slovacia.
Este al doilea turneu Premier Mandatory câștigat de Simona Halep, după Indian Wells, în 2015.
Pentru victoria de la "Caja Magica", Simona Halep va primi 912.900 euro și 1.000 de puncte WTA.
La Madrid, Simona a pierdut un singur set, 6-0, în fața conaționalei Irina Begu.
După acest succes, Simona Halep va reveni de luni pe locul 5 în ierarhia WTA.
Cristian Tudor Popescu este optimist în ceea ce privește revenirea Simonei: „Dacă nu va renunța la acest stil de a juca, indiferent cu ce adversară și cât e scorul, dacă își păstrează psihicul echilibrat, de killeriță calmă, pe care îl are acum, cu Darren Cahill alături putem spera chiar și la un Roland Garros”.
Vă invităm să vedeți povestea finalei de la Madrid, în 10 fotografii Guliver Getty Images:
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.