Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rezultate Bacalaureat 2024: Clujul pe primul loc cu 88,9% rata de promovare, Ilfov la coadă, cu 61,3%. 39 de candidați au reușit să obțină nota 10 la toate probele susținute

bacalaureat 2022

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rezultate bacalaureat 2024. Peste 76% dintre absolvenții de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat au promovat, fiind cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, reiese din datele publicate de Ministerul Educației.

În topul județelor cu cea mai mare rată de promovare, Clujul ocupă prima poziție cu un procent de 88,9%, urmat de Galați cu 88,5%, și Brăila cu 87,5%. Brașovul și Bucureștiul au rate similare, de 87,4% și respectiv 87,3%. Bacăul înregistrează o rată de promovare de 87%, în timp ce Sibiul se află la 85,9%.

În contrast, județele cu cele mai mici rate de promovare la examenul de bacalaureat 2024 sunt Ilfov, cu doar 61,3%, Harghita cu 63,5%, urmate de Giurgiu cu 67%, Teleorman cu 69,3%, și Mehedinți cu 68,6%.

Rezultatele, înainte de contestații, arată că 39 de candidați au reușit să obțină nota 10 la toate probele susținute, mai puțin cu 15 față de sesiunea de vară din anul precedent, potrivit Hornews.ro.

Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

• Limba şi literatura română: 408;

• Limba şi literatura maternă: 21;

• Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie - 855);

• Proba la alegere a profilului şi a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la disciplina Logică şi argumentare: 1.234).

Contestaţiile pot fi depuse marţi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele au fost afişate atât online, cât şi în centrele de examen, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR).

Rezultatele finale (după soluţionarea contestaţiilor) vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Și ce garanție avem că nota reflectă și gradul de învățare și nu doar gradul de dresaj? Ce garanție avem că informațiile nu se vor șterge după 5 sau 10 ani? Bănuiesc că a învăța să comentezi un text ar fi pentru toată viața și pentru orice text. Sau școala e un fel de gumă de mestecat intelectuală? Nu contează ce înveți, important e să mesteci ca să-ți dezvolți fălcile.
    La noi este o gumă de mestecat pentru cerier. Din păcate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult