Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Românii își iau adio de la Regele Mihai. Mii de oameni au stat la rând ore în șir pentru a-i aduce un ultim omagiu. Prințul Charles și regele Spaniei, prezenți la funeralii

Peste 20.000 de oameni au mers la Palatul Regal pentru a aștepta să se reculeagă la catafalcul Regelui Mihai I. Aceștia au stat la rând până târziu în noapte pentru a-și lua rămas bun de la Rege. Palatul Regal a rămas deschis toată noaptea de joi spre vineri, iar în prima parte a zilei erau încă la coadă sute de persoane. 

Printre cei bveniți să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I s-a aflat și nepotul său, Nicolae, căruia i-a fost retras titlul de principe. Oamenii l-au îmbrățișat și i-au transmis condoleanțe,

Printre cei care au ţinut să-şi ia rămas bun de la regele Mihai s-au numărat şi cetăţeni veniţi din diferite colţuri ale ţării, relatează Agerpres,

Un bărbat a declarat că a venit de la Năvodari împreună cu soţia şi unul dintre nepoţi şi că a stat la coadă mai multe ore. „Am venit din respect pentru acest om, care i-a fost loial ţării şi care a dat dovadă de mare patriotism. (...) El a fost în exil 60 de ani, iar noi câteva ore ne speriem?”, a spus acesta.

Un alt bărbat a spus că a venit tocmai din Maramureș la Palatul Regal. „Nu contează de când stau. O fac din suflet, pentru că am educaţia de la bunici şi părinţi. De-aia am venit 550 de kilometri din Maramureşul Istoric, de pe Valea Izei. L-am cunoscut pe Majestatea Sa în 1992 la Borşa, şi atunci când o împlinit vârsta de 90 de ani am fost prezent în Aula Parlamentului", a spus Ţicală Ion, citat de Agerpres.

Prințul Charles și Regele Juan Carlos I al Spaniei, prezenți la funeralii

La funeralii vor fi reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia, scrie News.ro.

De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai familiilor imperiale din Rusia, Austria şi Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne, a anunţat, joi, Casa Regală. Astfel, vor ajunge în România Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei şi Principesa Muna a Iordaniei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Poate vom face tot asa si cand va muri fiica regelui, principesa Margareta. Insa pana traieste nici n-o bagam in seama.
    • Like 0
  • Parca vad la catafalcul lui Iliescu vreo 500 de republicani veritabili si cantand Internationala! La ceremonie vor fi prezenti: Cristoiu, Visinescu,Dorneanu,A.Nastase,P.Roman...Observati diferenta...
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult