Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Românii își iau adio de la Regele Mihai. Mii de oameni au stat la rând ore în șir pentru a-i aduce un ultim omagiu. Prințul Charles și regele Spaniei, prezenți la funeralii

Peste 20.000 de oameni au mers la Palatul Regal pentru a aștepta să se reculeagă la catafalcul Regelui Mihai I. Aceștia au stat la rând până târziu în noapte pentru a-și lua rămas bun de la Rege. Palatul Regal a rămas deschis toată noaptea de joi spre vineri, iar în prima parte a zilei erau încă la coadă sute de persoane. 

Printre cei bveniți să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I s-a aflat și nepotul său, Nicolae, căruia i-a fost retras titlul de principe. Oamenii l-au îmbrățișat și i-au transmis condoleanțe,

Printre cei care au ţinut să-şi ia rămas bun de la regele Mihai s-au numărat şi cetăţeni veniţi din diferite colţuri ale ţării, relatează Agerpres,

Un bărbat a declarat că a venit de la Năvodari împreună cu soţia şi unul dintre nepoţi şi că a stat la coadă mai multe ore. „Am venit din respect pentru acest om, care i-a fost loial ţării şi care a dat dovadă de mare patriotism. (...) El a fost în exil 60 de ani, iar noi câteva ore ne speriem?”, a spus acesta.

Un alt bărbat a spus că a venit tocmai din Maramureș la Palatul Regal. „Nu contează de când stau. O fac din suflet, pentru că am educaţia de la bunici şi părinţi. De-aia am venit 550 de kilometri din Maramureşul Istoric, de pe Valea Izei. L-am cunoscut pe Majestatea Sa în 1992 la Borşa, şi atunci când o împlinit vârsta de 90 de ani am fost prezent în Aula Parlamentului", a spus Ţicală Ion, citat de Agerpres.

Prințul Charles și Regele Juan Carlos I al Spaniei, prezenți la funeralii

La funeralii vor fi reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia, scrie News.ro.

De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai familiilor imperiale din Rusia, Austria şi Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne, a anunţat, joi, Casa Regală. Astfel, vor ajunge în România Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei şi Principesa Muna a Iordaniei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Poate vom face tot asa si cand va muri fiica regelui, principesa Margareta. Insa pana traieste nici n-o bagam in seama.
    • Like 0
  • check icon
    Parca vad la catafalcul lui Iliescu vreo 500 de republicani veritabili si cantand Internationala! La ceremonie vor fi prezenti: Cristoiu, Visinescu,Dorneanu,A.Nastase,P.Roman...Observati diferenta...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult