Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șah din partea lui Mihai Tudose pentru aripa Dragnea din PSD: Dacă nu se face restructurarea Guvernului, plec acasă, să vină altcineva

Premierul Tudose a amenințat în această seară cu demisia dacă la Comitetul Executiv al PSD, care se va ține la Iași, partidul nu va accepta restructurarea Guvernului, așa cum o dorește prim ministrul. Restructurarea Guvernului ar putea echivala pentru Liviu Dragnea cu pierderea pozițiilor din Executiv în care și-a impus oamenii fideli.

De asemenea, Liviu Dragnea ar fi în situația ca, nemaiavând ce să le ofere baronilor PSD, în condițiile în care nu mai are pârghii să ofere funcții guvernamentale și resurse de la buget, să piardă definitiv puterea politică în partid.

„Dacă se consideră că nu am dreptate, plec acasă. Să vină altcineva.”, a spus Mihai Tudose la Antena3.

Tudose forțează mâna partidului, care, dacă nu acceptă varianta premierului, s-ar afla astfel în postura să-și piardă al doilea premier în mai puțin de un an.

Întrebat dacă-și dorește să fie președintele PSD, Mihai Tudose a răspuns: „Nu”. Premierul a mai spus că are o relatie „instituțională” cu Liviu Dragnea „și așa va fi de acum înainte”

Dragnea - Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Incepe sa fie din ce in ce mai clar ca un guvern care nu e condus de presedintele partidului nu functioneaza ca lumea pentru PSD.
    Cum Dragnea nu poate fi prim-ministru, problema devine grava pentru el.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult