Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șah din partea lui Mihai Tudose pentru aripa Dragnea din PSD: Dacă nu se face restructurarea Guvernului, plec acasă, să vină altcineva

Premierul Tudose a amenințat în această seară cu demisia dacă la Comitetul Executiv al PSD, care se va ține la Iași, partidul nu va accepta restructurarea Guvernului, așa cum o dorește prim ministrul. Restructurarea Guvernului ar putea echivala pentru Liviu Dragnea cu pierderea pozițiilor din Executiv în care și-a impus oamenii fideli.

De asemenea, Liviu Dragnea ar fi în situația ca, nemaiavând ce să le ofere baronilor PSD, în condițiile în care nu mai are pârghii să ofere funcții guvernamentale și resurse de la buget, să piardă definitiv puterea politică în partid.

„Dacă se consideră că nu am dreptate, plec acasă. Să vină altcineva.”, a spus Mihai Tudose la Antena3.

Tudose forțează mâna partidului, care, dacă nu acceptă varianta premierului, s-ar afla astfel în postura să-și piardă al doilea premier în mai puțin de un an.

Întrebat dacă-și dorește să fie președintele PSD, Mihai Tudose a răspuns: „Nu”. Premierul a mai spus că are o relatie „instituțională” cu Liviu Dragnea „și așa va fi de acum înainte”

Dragnea - Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Incepe sa fie din ce in ce mai clar ca un guvern care nu e condus de presedintele partidului nu functioneaza ca lumea pentru PSD.
    Cum Dragnea nu poate fi prim-ministru, problema devine grava pentru el.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult