Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șah din partea lui Mihai Tudose pentru aripa Dragnea din PSD: Dacă nu se face restructurarea Guvernului, plec acasă, să vină altcineva

Premierul Tudose a amenințat în această seară cu demisia dacă la Comitetul Executiv al PSD, care se va ține la Iași, partidul nu va accepta restructurarea Guvernului, așa cum o dorește prim ministrul. Restructurarea Guvernului ar putea echivala pentru Liviu Dragnea cu pierderea pozițiilor din Executiv în care și-a impus oamenii fideli.

De asemenea, Liviu Dragnea ar fi în situația ca, nemaiavând ce să le ofere baronilor PSD, în condițiile în care nu mai are pârghii să ofere funcții guvernamentale și resurse de la buget, să piardă definitiv puterea politică în partid.

„Dacă se consideră că nu am dreptate, plec acasă. Să vină altcineva.”, a spus Mihai Tudose la Antena3.

Tudose forțează mâna partidului, care, dacă nu acceptă varianta premierului, s-ar afla astfel în postura să-și piardă al doilea premier în mai puțin de un an.

Întrebat dacă-și dorește să fie președintele PSD, Mihai Tudose a răspuns: „Nu”. Premierul a mai spus că are o relatie „instituțională” cu Liviu Dragnea „și așa va fi de acum înainte”

Dragnea - Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Incepe sa fie din ce in ce mai clar ca un guvern care nu e condus de presedintele partidului nu functioneaza ca lumea pentru PSD.
    Cum Dragnea nu poate fi prim-ministru, problema devine grava pentru el.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult