Meci nul în Comitetul Executiv al PSD în această seară. Liviu Dragnea și Mihai Tudose au decis să amâne partida pentru finalul lunii, când la Iași va fi organizat un alt CEx.
„Remaniere? Restructurare? Nici una, nici alta? Sunt variante...” a enumerat Liviu Dragnea variantele de discuție din ședință. PSD nu a luat nicio decizie în privința schimbărilor din Guvern.
Mihai Tudose insistă să facă o restructurare, adică să-și facă Guvernul cu ministerele pe care le dorește și cu miniștrii săi. În schimb, Liviu Dragnea a fost mai evaziv când a fost întrebat care este varianta lui: -Sunteți de acord cu restructurarea Guvernului? - Eu sunt de acord cu ce am spus eu. În rest, „foarte mulți colegi au venit cu păreri, cu idei, cu gânduri”, a spus Dragnea. Printre ei, o notă aparte a făcut-o Niculae Bădălău, care a trimis o scrisoare tuturor liderilor PSD, în care reclamă „suspendarea democrației interne” din partid. „Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumăm", a scris Bădălău, care a adăugat că este nevoie de „reconstrucția ideologică a partidului”.
Dragnea: Sunt de acord cu ce am spus eu
„Din partea mea categoric nu”, a răspuns Dragnea atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă există tensiuni între el și premierul Tudose. Iar în ceea ce privește scrisoarea lui Bădălău, a spus că s-a uitat un pic pe ea, însă nu a apucat să o analizeze. „E un document bun, care va face parte dintr-un document propus pentru a fi adoptat la CExN de la sfârșitul lunii. E un punct de vedere al lui Bădălău, vor fi și alte propuneri. Cu siguranță de loc de mai bine”, a spus Dragnea citat de Digi24.
Întrebat despre restructurarea Guvernului, Dragnea a răspuns: „Au fost mai multe păreri, idei, s-au dicutat multe la CExN. Sunt de acord cu ce am spus eu, am vorbit de câteva luni de zile că în ianuarie, după ce vom finaliza 2017, vom face o analiză cum funcționează fluxul de decizie în ministere, cum să facem actul de guvernare mai bun decât în 2017. Că poate fi restructurare, că poate fi remaniere, poate nici asta, poate îmbunătățirea fluxului în minister”.
Șeful PSD a susținut că „ar fi o mare greșeală” organizarea unui congres extraordinar pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale. „Dacă desemnăm acum candidatul, în trei luni dispare”.
Gruparea Mihai Tudose s-a întâlnit în această dimineață la Guvern. La Palatul Victoria au ajuns mai mulți lideri locali sau miniștri, printre care Marian Oprișan, Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu, Gheorghe Șimon, Felix Stroe, Marius Nica. Întâlnirea are loc înainte de ședința Comitetului Executiv, în care se va discuta oficial despre remanierea sau restructurarea Guvernului.
Ședința conducerii PSD va marca însă și tranșarea unui nou meci în jocul de putere din partid. Astfel, premierul Mihai Tudose ar vrea, împreună cu câțiva lideri locali ai PSD, să impună la ședința Comitetului Executiv de luni o conducere colectivă a partidului, formată din 5-6 persoane, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.
Din conducerea colectivă ar urma să facă parte atât Mihai Tudose, cât și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan. Chiar înaintea ședinței CEx, care este programată la ora 14:00, premierul Mihai Tudose are o întâlnire cu o parte dintre membrii Guvernului, potrivit unor informații obținute de Digi24.
Sursa citată vorbește despre conturarea în PSD a două tabere, lucru care ar putea reieși și dintr-un eveniment recent. Duminică seară, social-democrații au sărbătorit Sfântul Ion și s-au întâlnit într-un complex sportiv cu un restaurant de lux din Capitală. De la această petrecere au lipsit premierul Mihai Tudose și Niculae Bădălău, vicepreședinte PSD. Printre cei care au participat se numără Liviu Dragnea, președintele PSD.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
De ce i-ar deranja status qou-ul impus de Dragnea? Ei toti isi vad de treaba in spatele lui si a catova care incaseaza injuraturile publice in timp ce toata lumea face bani... de fapt, fura bani dar a face=a fura in administratia publica.
Chiar si "opozitia" se multumesc cu firimiturile festinului coalitiei si delicat mai scot capul cu cate o dezbatere televizata sau vreo motiune care n-ar nici o sansa sa treaca.