Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea mai pierde puțin din statutul de „lider unic” al PSD. Mihai Tudose cere să aibă Guvernul său, Niculae Bădălău reclamă „suspendarea democrației interne” din partid

CEx - Tudose - Dragnea

Meci nul în Comitetul Executiv al PSD în această seară. Liviu Dragnea și Mihai Tudose au decis să amâne partida pentru finalul lunii, când la Iași va fi organizat un alt CEx.

„Remaniere? Restructurare? Nici una, nici alta? Sunt variante...” a enumerat Liviu Dragnea variantele de discuție din ședință. PSD nu a luat nicio decizie în privința schimbărilor din Guvern.

Mihai Tudose insistă să facă o restructurare, adică să-și facă Guvernul cu ministerele pe care le dorește și cu miniștrii săi. În schimb, Liviu Dragnea a fost mai evaziv când a fost întrebat care este varianta lui: -Sunteți de acord cu restructurarea Guvernului? - Eu sunt de acord cu ce am spus eu. În rest, „foarte mulți colegi au venit cu păreri, cu idei, cu gânduri”, a spus Dragnea. Printre ei, o notă aparte a făcut-o Niculae Bădălău, care a trimis o scrisoare tuturor liderilor PSD, în care reclamă „suspendarea democrației interne” din partid. „Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumăm", a scris Bădălău, care a adăugat că este nevoie de „reconstrucția ideologică a partidului”.

Dragnea: Sunt de acord cu ce am spus eu

„Din partea mea categoric nu”, a răspuns Dragnea atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă există tensiuni între el și premierul Tudose. Iar în ceea ce privește scrisoarea lui Bădălău, a spus că s-a uitat un pic pe ea, însă nu a apucat să o analizeze. „E un document bun, care va face parte dintr-un document propus pentru a fi adoptat la CExN de la sfârșitul lunii. E un punct de vedere al lui Bădălău, vor fi și alte propuneri. Cu siguranță de loc de mai bine”, a spus Dragnea citat de Digi24.

Întrebat despre restructurarea Guvernului, Dragnea a răspuns: „Au fost mai multe păreri, idei, s-au dicutat multe la CExN. Sunt de acord cu ce am spus eu, am vorbit de câteva luni de zile că în ianuarie, după ce vom finaliza 2017, vom face o analiză cum funcționează fluxul de decizie în ministere, cum să facem actul de guvernare mai bun decât în 2017. Că poate fi restructurare, că poate fi remaniere, poate nici asta, poate îmbunătățirea fluxului în minister”.

Șeful PSD a susținut că „ar fi o mare greșeală” organizarea unui congres extraordinar pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale. „Dacă desemnăm acum candidatul, în trei luni dispare”.

Gruparea Mihai Tudose s-a întâlnit în această dimineață la Guvern. La Palatul Victoria au ajuns mai mulți lideri locali sau miniștri, printre care Marian Oprișan, Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu, Gheorghe Șimon, Felix Stroe, Marius Nica. Întâlnirea are loc înainte de ședința Comitetului Executiv, în care se va discuta oficial despre remanierea sau restructurarea Guvernului.

Ședința conducerii PSD va marca însă și tranșarea unui nou meci în jocul de putere din partid. Astfel, premierul Mihai Tudose ar vrea, împreună cu câțiva lideri locali ai PSD, să impună la ședința Comitetului Executiv de luni o conducere colectivă a partidului, formată din 5-6 persoane, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.

Din conducerea colectivă ar urma să facă parte atât Mihai Tudose, cât și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan. Chiar înaintea ședinței CEx, care este programată la ora 14:00, premierul Mihai Tudose are o întâlnire cu o parte dintre membrii Guvernului, potrivit unor informații obținute de Digi24

Sursa citată vorbește despre conturarea în PSD a două tabere, lucru care ar putea reieși și dintr-un eveniment recent. Duminică seară, social-democrații au sărbătorit Sfântul Ion și s-au întâlnit într-un complex sportiv cu un restaurant de lux din Capitală. De la această petrecere au lipsit premierul Mihai Tudose și Niculae Bădălău, vicepreședinte PSD. Printre cei care au participat se numără Liviu Dragnea, președintele PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E o idee buna conducerea in echipa! Mult succes d-lui premier Mihai Tudose!
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Eu zic ca viitorul suprem lider al partidului va fi Liviu Pop, acest Ken Robinson de Romanica ce schimba paradigmele.. Din acel moment vom putea considera ca PSD-ul s-a reformat cu adevarat, tot se discuta de multa vreme despre reformarea partidului..
  • Like 1
 • Zvonurile de genul asta sunt eliberate ca sa mai elibereze din presiunea publica... lumea primeste cu entuziasm vestea, asteapta un deznodamant pozitiv insa inevitabil, totul se imprastie ca un fum al fumigenei ca-i gata Dragnea.
  De ce i-ar deranja status qou-ul impus de Dragnea? Ei toti isi vad de treaba in spatele lui si a catova care incaseaza injuraturile publice in timp ce toata lumea face bani... de fapt, fura bani dar a face=a fura in administratia publica.
  Chiar si "opozitia" se multumesc cu firimiturile festinului coalitiei si delicat mai scot capul cu cate o dezbatere televizata sau vreo motiune care n-ar nici o sansa sa treaca.
  • Like 2
  • @ Costin Sirghei
   spuzaru check icon
   Foarte bine ati punctat!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult