Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Sceneta bugetului lipsă: Dragnea, atac furibund la bugetul făcut de Dragnea. Acum vrea să ia bani „de la servicii” ca să dea gratuit „vitamina D pentru copii”

Liviu Dragnea - Viorica Dancila - buget - (Foto Inquam Photos/George Calin)

(Foto Inquam Photos/George Calin)

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat duminică nemulțumit de sumele alocate prin bugetul de stat către serviciile secrete. Într-o scurtă declarație după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, Dragnea a afirmat că „sume importante” de la acestea ar putea fi realocate Ministerului Sănătății.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a spus Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Aflați și:

În momentul în care un reporter i-a spus că este nevoie şi de avizul CSAT, Liviu Dragnea a devenit ironic: „E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă, să înţeleg?” Întrebat dacă acest lucru înseamnă că nu se va mai cere avizul CSAT, liderul PSD a răspuns: „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

În proiectul de buget pe 2019 publicat de Finanțe, în dreptul SRI apare o creștere a sumelor alocate cu 4,8%, la SIE majorarea este de 8,5%, SPP are mai mult cu 20% față de anul precedent, iar Serviciul Telecomunicaţii Speciale, o creştere cu 69%.

Amintim că pe 25 ianuarie liderul PSD a postat pe Facebook o fotografie însoțită de mesajul „Cu cifrele pe masă. Viitorul sună bine!", în care acesta apare alături de consilierul Darius Vâlcov, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și alți membri PSD.

PSD se străduiește să comunice că țara nu are buget din cauza lui Iohannis

În timp ce legea bugetului pe 2019 întârzie, semn că bugetul „nu se închide”, PSD se războiește pe Facebook cu președintele Klaus Iohannis. „Iohannis nu comentează ce nu înțelege. Mulțumim!”, scrie PSD într-o postare. Nemulțumirea PSD e legată de faptul că președintele nu „are o poziție” asupra bugetului care întârzie. Asta pentru că principala temă „de comunicare” a PSD a fost că nu există un buget aprobat, deși e luna februarie, deoarece Klaus Iohannis a pus piedici proiectului. Președintele a dat însă aviz încă de pe 19 decembrie, prin CSAT, pe bugetul serviciilor, astfel încât „blocajul” n-a mai existat. El a fost însă întreținut de liderii PSD pentru a motiva într-un fel propria incapacitate de a trimite un buget în Parlament. Liviu Dragnea și-a luat o lună de vacanță și s-a reîntors „cu cifrele pe masă” de abia la sfârșitul lui ianuarie. În imaginea de mai sus se vede că premierul Dăncilă lipsește. Acum, dacă dorește o ajustare în bugetul serviciilor, asta va duce la o nouă întârziere, întrucât procedura trebuie să treacă din nou prin CSAT.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In fotografie vedem "cupola" mafiei psd-iste.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Era clar că din cauza lui Iohannis! Capul răutăților...
  A auzit el că vitamina D e bună pentru sănătate...parca mai acum o lună-două voia , în mărinimia sa, să dea miere copiilor în plus față de corn și lapte...lăsați vitamina D, se dă deja prin programul de profilaxie a rahitismului.
  • Like 2
  • @ Delia MC
   Dar un program în care să dai, cum făceau comuniștii, vitamina D nediscriminat la tot poporul că deh, vin alegerile și e nevoie de voturi... Așa ceva ar fi util doar pentru siguranța firmelor acoperite ale stimabilului Vâlcov, bun prieten al domnului Dragnea.
   • Like 0
 • Daca,serviciile si-au facut partid trebuie sa li se ia banii suplimentati respectiv 4,8% si sa fie directionati la cercetare unde se intrevede viitorul tarii.De copii au grija parintii ca nu sunt multi acum ca pe vremuri.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Dragnea a zis, Dragnea a facut... toata ziua stati si asteptati sa va arunce acest individ o declaratie in scarba. Nu-l deranjati cu o intrebare, nu ii aratati cat se contrazice si ce penibil este. Daca l-ati ignora, asa cum v-a ignorat toata luna ianuarie, am avea o lume mai buna.
  • Like 5
  • @ Dan
   Super corect
   • Like 1

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult