Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cristian Tudor Popescu: Oameni buni, acești inși sunt ieșiți din mecanismul democratic electoral. Sunt capabili de orice

Liviu Dragnea - Darius Valcov - eugen teodorovici

 (Foto Facebook/Liviu Dragnea)

Liviu Dragnea a dorit să arate primarilor social-democrați cine ia deciziile privind bugetul, acesta fiind motivul pentru care liderul PSD a publicat recent pe Facebook imaginea în care el apare la o masă alături de Darius Vâlcov, Călin Popescu Tăriceanu și alți lideri PSD, a spus la Digi24 joi seara Cristian Tudor Popescu. 

Jurnalistul a spus că acesta este mesajul tipic al partidului comunist bolșevic în anii începând cu 1928, când „Stalin a dorit să se știe foarte clar că acolo nu conduce orice membru de partid.”

„Vedeți ce se întâmplă cu primarii? Primarii sunt PSD-iști, mulți dintre ei sunt vechi, de frunte, PSD-iști fără discutie. Și iată de ce dă poza aceea dl Dragnea, că dl Dragnea a publicat-o, nu a găsit-o presa. Poza are importanța ei, pe care a dorit să i-o dea chiar dl Dragnea, cel care a comunicat-o. Iată cum se iau hotărârile. Ca să fie foarte clar. Ce Dăncilă, ce guvern? Nu știm unde e făcută poza respectivă, dar cu siguranță știm unde nu este. Nu e la guvern. Păi și nu ar fi trebuit să fie la guvern, de vreme ce se discuta bugetul? Incinta asta arată mai degrabă a casă particulară. După cum sunt pereții, masa. În niciun caz nu e Palatul Victoria. Păi ce transmiți, spunând că bugetul nu se discută în Palatul Victoria, bugetul nu se discută cu premierul. Bugetul se discută cu ăștia, care nici ăștia de la masă nu contează toți. Dacă le analizăm puțin poziționările, vedem cine contează. Acesta e mesajul tipic al partidului comunist bolșevic în anii începând cu 1928, să spunem, cu Troțki, momentul în care Troțki e înfrânt și surghiunit.

Din momentul acela Stalin a dorit să se știe foarte clar că acolo nu conduce orice membru de partid, orice funcție ar avea, chiar mare în partid. Conduce Stalin și cu cei câțiva, care sunt în jur. În rest toți ceilalți membri de partid, inclusiv cei cu funcții foarte înalte, se pot aștepta în orice moment la orice. Chiar și la ce e mai rău. Asta comunica Stalin, asta li se comunică primarilor, care acum au venit la guvernul lor, al PSD, să ceară bani. Și asta le comunică Dragnea. Atunci, în Uniunea Sovietică, problemele se rezolvau mult mai simplu”, a punctat jurnalistul. 

„Oamenii aștia fie vor stăpâni România în mod absolut pe o perioadă de timp nedeterminată, începând din acest moment, fie vor ajunge în pușcărie”

Cristian Tudor Popescu a avertizat că „acești inși sunt capabili de orice”, adăugând că „oamenii aștia fie vor stăpâni România în mod absolut pe o perioadă de timp nedeterminată, începând din acest moment, fie vor ajunge în pușcărie”.

„Zilele astea tot aud de la oameni de altfel stimabili, analiști, politicieni, persoane creditabile multe dintre ele, aud următoarea idee: «dom'ne, nu se poate totuși, nu suntem în anii '30 aici, România e membru al UE, e membru NATO, suntem la președinția UE, nu se poate să facă aștia așa ceva, nu se poate» . Este o iluzie periculoasă. Acești inși, aceștia pe care dl Dragnea ni i-a arătat în poza aceea, aceea este esența, acești inși sunt capabili de orice, de orice. Sunt curios dacă guvernul Dăncilă, guvernul Dragnea - Vâlcov va fi de partea UE, în chestiunea Venezuela -Maduro. Sunt foarte curios, nu am auzit o luare de poziție a guvernului Dragnea -Vâlcov. Uniunea Europeană a luat poziție și cere tuturor statelor membre să aibă aceeași atitudine, adică dacă Maduro nu acceptă organizarea de alegeri anticipate în decurs de o săptămână, atunci se va trece la măsuri împotriva lui. Deja SUA au luat măsuri foarte dure împotriva Venezuelei.

E foarte interesant. În Venezuela avem președinte împotriva parlamentului, adică ce se întâmplă și aici, parlamentul împotriva președintelui, și în România avem aceeași situație, aici fac vorbire dnii Dragnea și Tăriceanu de prevalența parlamentului asupra președintelui. Ia să vedem, vor fi de partea parlamentului din Venezuea împotriva președintelui Maduro? Sau vor fi de partea lui Maduro, care face ce fac și ei? Ce le-a spus Maduro cetățenilor venezuelani? Le-a spus: Vreți o păpușă a gringos în fruntea statului? Să vă conducă aici o păpușă gringo? Pe Guaido îl consideră o marionetă a gringo, gringo sunt americanii. Ce spune dl Tăriceanu, ce spune dl Dragnea despre Iohannis? Că e o marionetă a statului paralel, a Bruxelles-ului, a lui Soros, adică exact ce spune Maduro. Și atunci ar trebui să fie de partea lui Maduro domnii aceștia”, spune jurnalistul.

„Că tot vorbim acum de dictaturi și de ce își permit să facă unii. În legătura cu iluziile astea, că nu se poate, că nu suntem în '30, că suntem în Uniunea Europeană. Oameni buni, acești înși în momentul de față sunt ieșiți din mecanismul democratic electoral, ei sunt în situația martir sau erou, cum se spune la teroriști, sau în latinește aut Caesar aut nihil, sau Cezar sau nimic. Oamenii ăștia fie vor stăpâni România în mod absolut pe o perioadă de timp nederminată, începând din acest moment, fie vor ajunge în pușcărie. Ei nu mai au o cale de mijloc. Și de aceea sunt capabili de orice”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Există rezolvare pentru problema României. Dar se pare că nimeni nu vrea să o vadă/aplice.
  Constituția României.
  Art. 118 – Forţele armate
  (1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale
  • Like 0
  • @ Shushaneaua
   De ce crezi ca il contesta pe Ciuca? Pentru ca nu este al lor si nu au control pe armata.
   Nu puteau sa-l dea jos in mandat, au incercat sa-l schimbe cu altul, au facut o balarie si acum o freaca pe la curtea de apel.
   • Like 0
 • In orice tara este un "clan" la putere. In Anglia, In US, in Germania. etc... in Filipine!
  Asa este si in Romania. Si asa va fi...
  Intrebarea cheie? Cine ia puterea? un "cocosat" care da mita la toti, sa poata si el exista sau un barbat adevarat care are prieteni buni in jur?
  In Romania, se pare, nu exista inca barbati adevarati care au prieteni in jur,...
  exista numai cocosati care dau mita sa faci ce vor ei! :)
  Barbat adevarat roman!,... este o notiune foarte confuza in Romania!...
  Nici macar curvele profesioniste din Ro, nu o inteleg!?
  • Like 0
 • "Oamenii ăștia fie vor stăpâni România în mod absolut pe o perioadă de timp nederminată, începând din acest moment, fie vor ajunge în pușcărie. Ei nu mai au o cale de mijloc. Și de aceea sunt capabili de orice”, avertizează jurnalistul. - nepotrivit cuvantul "oameni" ................................................
  • Like 1
 • Sunt de acord ca gasca din fotografia de mai sus vrea sa duca Romania in gard si nu au planuri pe termen lung. Planul este sa scape de puscarie ca ei au foarte multi bani si se cara in secunda 2 , daca stiu ca n-o sa-i haituiasca nimeni. Si asta nu mai dureaza mult, citeva luni si o sa fie scapati intr-un fel sau altul. In justitie e clar ca au obtinut ce-au vrut . Completurile le controleaza , DNA e mort si impaiat , mai sunt ici colo citeva persoane pe care trebuie sa le scoata la pensie si treaba e facuta. Dupa aia o sa fure si alegerile ca nu-i mai poate trage nimeni la socoteala , dar s-ar putea sa nu vrea din doua motive:
  - Ei nu mai au cum sa tina mita electorala mergind deci le trebuie niste fraieri , gen Boc sa vina sa indrepte un pic caruta si sa-si ia huidulile
  - Cred ca acum sunt mai bine ca niciodata controleaza toate institutiile deci si cu un guvern din opzitie ,o sa controleze jocurile.
  Daca ne taie UE fondurile , vor sari in brate la rusi si cam atit : ei la Monaco , Londra , Rio si noi la Romanica cu Putin si cu datoriile de platit.
  Nivelul de imbecilizare al populatiei il vedem exact acum . Cu toata hemoragia de parlamentari si oferta ProRomania , oricum cei mai spalati PSD-isti sunt deja acolo , aproape 30% din popor tot cu PSD voteaza . PSD unde acum in majoritate o sa ramina numai BORFASII. Nu mi-e drag de ProRomania dar daca tot se plingeau toti cu lacrimi de crocodil ca n-au cu cine vota , iata ca acum exista toate optiunile la care te poti gindi .
  Dar eu va dau un pronostic , romanul tot asa o sa voteze si aici ma refer la optiuni politice si prezenta la urne. Cred ca vor merge 10% mai multi la urne , dar cam atit.
  Romanii au fost incapabili sa-si reformeze mentalitatea de-a lungul ultimilor 30 de ani.
  90% din oamenii pe care-i cunosc, nu si-au schimbat opiniile politice si pozitionarea fata de societate in ultimii 27 de ani.
  Definitia prostiei profunde.
  • Like 2
 • Aș vota USR ( care oricum este singura opțiune valabilă ) dacă:
  1. Ar veni cu un proiect prioritar pentru modificarea substanțială a Constituției, nu cu inițiative moarte din start cum este „fără penali în funcții publice”, ci ceva de genul:
  1.1. Ar propune ca puterea judecătorească să aibă un reprezentant ales prin vot universal, egal și secret, care să îndeplinească toate sarcinile de administrarea a justiției.
  1.2. Ar propune ca funcțiile elective de la nivel central ( președinte, parlament ) și președinte de consiliu județean, să fie limitate la maxim două mandate nesuccesive.
  1.3. Ar propune ca legile organice să fie adoptate cu majoritatea fiecărui grup parlamentar, iar în caz de eșec, parlamentul este dizolvat și se organizează alegeri anticipate.
  1.4. Ar propune ca programul politic prezentat în campania electorală să fie structurat ca un buget multianual ( 4 ani ) care va fi adoptat ca lege organică odată cu investirea guvernului generat.
  1.5. Ar propune ca imunitatea parlamentară și prezidențială să se limiteze strict la acțiunile politice ( declarații, vot, etc. ).
  1.6. Ar propune ca referendumul național și regional să reprezinte cu adevărat forma supremă de manifestare a suveranității poporului.

  2. Ar propune un proiect viabil pentru restructurarea administrației publice centrale și locale dar, iarăși nu, cu inițiative gen „ afară cu leneșii, hoții și fripturiștii din administrație”.
  3. Ar propune eliminarea stipendiilor imorale ale demnitarilor ( pensii speciale, sume forfetare, etc. ).
  • Like 2
  • @ Voicu Nicolae
   Las' ca si "flacara violet" avea un plan bun, in multe puncte. Prafu' s-a ales de ei.
   • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Unii romani sunt de partea lui Dragnea si gasca, altii fac bascalie de el.

  Bacalia nu tine de foame si nu rezolva probleme. Ce spune CTP e foarte serios.
  Cu cat stau mai mult astia la putere cu atat ne scufundam mai adanc in mocirla. Si s-ar putea sa nu mai iesim din ea vreo cateva generatii.

  Dupa ce stapanul da foc la casa poti sa plangi, Plangi degeaba. Astia trebuie legati de maini si de picioare sa nu mai poata cheltui nici un ban si sa nu poata semna vreun document. Tot ce fac e sa dea foc la casa.

  Fiecare minut in care acestia sunt la putere inseamna ani furati din viata copiilor nostri.

  Romanul e iubitor de humor si bascalie. dar acum e cazul sa inteleaga ca e o treaba serioasa si humorul nu e suficient. Trebuie actionat si indepartati de la putere. Pe mine ma surprinde nepuntinta justitiei de parca oamenii aceia sunt batuti in cap si nu pot aplica o lege in spiritul ei. Se rezuma la a respecta litera legii in dauna spiritului ei.

  Justitia are un spirit iar judecatorul poate si trebuie sa interpreteze legea in spiritului ei. Ajungem sa ne blocam in proceduri inadins facute gresit iar judecatorii se fac ca nu inteleg ce se petrece. Refuza spiritul legii favorizand minciuna, hotia, fiindca nu stiu ce element nesemnificativ cerut de litera legii lipseste.

  Evidenta e evidenta. Cand oamenii refuza sa vada si sa inteleaga evidenta atunci e sfarsitul. In Romania ne apropiem de sfarsit. Cadem in mizeria obscurantismului medieval.
  • Like 3
 • Delia MC Delia MC check icon
  Doamnelor și domnilor forumiști, cineva a făcut o observație interesantă: vedeți dumneavoastră vreun calculator acolo? Deci bugetul se face intr-o casă particulară și din pix? Am râs spunând că ei suferă de spionită. În realitate se tem de orice interceptare de date (casa e "curată" de microfoane, calculatorul ar fi vulnerabil, hârtia nu vorbește și la o adică poate fi arsă). Asta înseamnă că ce clocesc ei acolo e nu numai interzis oricui altcineva ci de-a dreptul diabolic!
  • Like 3
  • @ Delia MC
   Doamna, chiar credeti ca ei acolo lucrau la ceva ?
   Au facut si ei o poza pentru manipulare, atita tot !
   In nici un caz "oamenii cu greutate" tip Dragnea, Ceausecu, nu au nevoie de calculator , stiinta pentru luarea deciziilor !
   Acolo, dupa poza, s-au scos sticlele de bauturi fine si-au inceput discutii de genul : pe cine, cum mai cumparam.
   E atit de simplu.....
   • Like 2
 • satanae check icon
  Așa, ca fapt divers, Tatuca n-a avut niciodată nevoie să cumpere pe nimeni. Dacă s-a pus cineva de-a curmezișul, i-a luat gatii, mai devreme sau mai târziu, dar a facut-o. Jupanul nostru de azi cumpără pe toată lumea. Nu spun, e o metodă bună, pe termen scurt, dar nu poți să cumperi pe toată lumea, nu de alta, dar, mai devreme sau mai târziu, n-o să mai ai cu ce. Și încă o problemă, pentru cineva care vrea să fie dictator, pe care Stalin a priceput-o foarte bine: atunci când cumperi pe cineva, dai dovadă de slăbiciune. Îi arăți respectivului că ai nevoie de el și ca nu poți sa-i iei gâtul, momentan. Plus, trezești gelozii: lu' ăla de ce i-ai dat mai mult? În final, toți se vor revolta și vor părăsi barca ta. Aşa că mai ușor cu dictatura pe scări, că nu vine cind tipam noi că vine, și, în nici un caz, atunci cind viitorul dictator vrea să ne miluiască pe toți. Jupanul e doar un biet amator în domeniu, degeaba i-a împrumutat pe consilierii evrei ai lui Orban. Nu e prost, dar nici Tatuca nu e. Nu e nici măcar Viktor
  • Like 1
 • Dragnea pare sa fie pionul rusilor. De cate ori e in primejdie, agentii rusi aranjeaza o contralovitura si o noua piedica DESCURAJEAZA tabara adversa, o paralizeaza mai bine zis. Rusii au pus aici batalioane de agenti. Ei au aici in Romania atatia prosti care ii admira si-i slujesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!! M-ar mira, deci, sa fie demis Dragnea. Uneori ma gandesc ca rusii vor sa creeze aici o a doua Venezuela. Nici n-ar fi imposibil cu atatia manipulati, dar si pro-rusi care-l sustin pe Dragnea !!!!
  • Like 1
  • @ Adriana Negruti
   F. interesant. Sunteti ramasa in urma. Acum cateva zile persoana importanta, nu spui cine, vorbea de guvernul nazist al Romaniei. Trebuie sa recunosc ca nu am stiut ca si Dragnea este urmasul Grupului Etnic German !!!
   • Like 0
 • Dumnezeu rade cand oamenii isi fac planuri. Ceausescu, Dragnea sau altii. Eu nu vad ce vede stimabilul C.T.P. Eu vad ca puterea se intretine biunivoc si vizibil cu bani, cine si cat ai are. Daca nu ai bani imprumuti de la un Big brother, pleci la razboi prin vecini ori peste mari si tari. sau, cauti un prieten mare si puternic caruia ai oferi ceva atragator. Sau, te pui pe treaba.....Variantele mentionate sant greu accesibile Romaniei, cu un sistem imunitar la pamant ajunsa in metastaza. Puii de aur au fost mancati, ramane closca, dupa care.......... Pozitia geo a Romaniei mai atarna cat de cat in balanta dar jocurile de putere americano-ruse sant relativ echilibrate. Rusia nu vrea sa cucereasca pe nimeni, e setata pe keeping, doar este ingrijorata sa nu dea semne de slabiciune in timp ce U.E si NATO forteaza cu Ukraina. Erdogan inca penduleaza semn ca a luat-o razna dar incepe sa primeasca semnale economice clare din partea americii. Periculos a juca la doua capete cu America sau cu Rusia, aviz amatorilor....... Pentru toti, totul se reduce la sfere de influenta(aia mici in sffera celor mari) si putere(aia mari). Si unii si altii vor sa o duca bine pe spinarea lui *No matter what* democratie sau nu.....
  Toata istoria este plina cu rezolvari si exemple de felul asta, problema este ca oamenii sant orbi si nu vad. Hitler si Stalin doi dictatori ce au vrut a stapani Europa, o Mare Britanie ca cel mai mare imperiu si S.U.A reprezinta perfectul exemplu. Hitler si-a cucerit infrangerea, pentru complicitate, germanii au platit cu multa suferinta, tara divizata, Stalin a exportat comunismul in cateva tari din Europa pentru ca in cele din urma U.R.S.S sa se micsoreze semnificativ teritorial sau ca influenta, Marea Britanie a cedat locul S.U.A ca putere mondiala si a devenit un U.K nostalgic dupa *Britania rules the world* luat la remorca de americani. Cine ridica sabia de sabie va pieri si asa sa si intamplat. Europa prezentului molesita de confort si viata buna( doar au luptat din greu pentru asta) pare sa vrea a deveni atee, intra cu fiecare zi ce trece in faza de payback time( vezi Congo, Algeria, R.S.A, Indiile Olandeze...so on). Mai rau este ca musulmanii par a fi biciul lui Dumnezeu pentru pacatele celor care se numesc crestini. Cat despre popoare ele sant pedepsite pentru complicitate alaturi de conducatorii acceptati ori adulati. Spunea un preot rus, dupa marea revolutie din Rusia Tarista, noi santem vinovati pentru asta nu ne-am facut datoria doar am vazut cum traiesc rusii de rand......am tacut complice cu totii. Lucru valabil si in cazul Romaniei, unde era obisnuit sa te lauzi pe strada cu licitatiile unde participai ca mana moarta pentru varu...nu toti, fiecare dupa putere. Ca se va sfarsi rau pentru toti, politicieni si populatie complice laolalta asta cu siguranta e in faza de *pending* mai vine o criza economica, ceva schimbari climatice si gata, Ce este drept toate se vor petrece la timpul hotarat de Dumnezeu.
  • Like 3
  • @ Victorin Borsciov
   Nu se intelege exact unde bateti...povesti vagi, dupa mine...vorba e ca la noi haosul este rezultatul luptei intre Rusia si Vest, prin agenti si influenta. Se pare ca tot Rusia castiga, asta e temerea noastra. Dupa mine nu e drept, pentru ca Rusia e ticaloasa si ne-a luat teritorii. Am vrea sa-si vada de caltii ei, dar noi, din nefericire, suntem invadati de agenti rusi si pro-rusi(prosti sau tradatori care-i admira, desi si-au batut joc de noi, romanii, ca de niste amarati), mult mai multi decat agentii pro-vest, desi milioane de romani admira vestul si isi doresc civilizatie avansata ca in vest. Da, poate ca dilema(ca cine are mai multa dreptate) va fi rezolvata de catastrofe naturale globale, ca oamenii au ajuns cu totii nauci si nici nu mai stiu ce vor, sunt sclavii dezinformarii, ai lacomiei si ai propriei micimi de caracter...
   • Like 1
  • @ Adriana Negruti
   Cum sa nu castige Rusia cand societatile germane care intermediaza vanzarea gazului au preturi !!!preferentiale!!! pt. noi.
   • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   ...sau fug, după ce și-au pus sacii în căruță, după mine potopul. Teodorovici zice că mai ajung banii 6 luni. Aia e. Șandramaua scârțâie din toate încheieturile. După, și după devalizarea BNR ar urma împrumut FMI (și cu ce dobânzi!) cu condiții de tăieri de salarii(alea de ei mărite). Își permit o astfel de -și mai mare- scădere de popularitate? Aceasta este intrebarea.
   • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult