Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Schimbare importantă anunțată de Guvern în privința split TVA: se va aplica obligatoriu doar firmelor de stat, în insolvență sau în faliment

Premierul Mihai Tudose a declarat că sistemul split TVA va fi aplicat, în cele din urmă, doar firmelor de stat și celor care sunt în insolvență sau faliment, a declarat acesta luni seară într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, potrivit Hotnews.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Plata defalcată a TVA este una dintre măsurile cerute de Liviu Dragnea și ar fi trebuit aplicată, potrivit propunerii inițiale, tuturor firmelor din România. Acest lucru a provocat o nemulțumire majoră în rândul comunității de afaceri, care a atras atenția că măsura va cauza mari blocaje în activitatea firmelor și va presupune costuri importante generate de gestionarea sistemului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Stirea cred ca e falsa daca nu a fost facuta la A3!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult