Modificări privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată
Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în bani nu include sporuri și alte adaosuri. Foto: Getty Images
Citește mai multEugenia Ion este din 2014 Tax Manager în Contexpert Consulting și are o contribuție importantă prin expertiza deosebită în ariile de consultantă fiscală și contabilă. A participat la proiecte de reorganizare, achiziții, fuziuni, divizări pentru clienți din diverse industrii, revizii contabile și fiscale, due diligence, elaborează și publică articole de specialitate. De asemenea, are o experiență valoroasă în organizarea și susținerea cursurilor de formare profesională pe teme fiscale și contabile.
Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în bani nu include sporuri și alte adaosuri. Foto: Getty Images
Citește mai multSumele vor fi acordate pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apa și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, fară necesitatea de prezentare a documentelor justificative. Foto: Getty Images
Citește mai multTaxele salariale reduse se vor aplica mai multor categorii de persoane care lucrează în domeniul construcțiilor, în condițiile în care condiția referitoare la limitele de venituri va fi modificată. Astfel, facilitatea va fi valabilă atât pentru veniturile lunare brute ce depășesc 30.000 lei, cât și pentru cele sub limita de 3.000 lei. (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)
Citește mai multContribuabilii persoane fizice cu venituri extrasalariale trebuie să transmită declarația unică la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până la data de 31 iulie 2019. (Foto Facebook ANAF)
Citește mai multÎntre 2019 și 2028 angajatorii din domeniul construcțiilor vor plăti taxe mai mici pentru salariații proprii, cu condiția ca aceștia din urmă să realizeze salarii brute de minimum 3.000 lei și maximum 30.000 de lei. (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai multTaxele datorate de persoanele fizice pentru veniturile obținute în perioada 2014-2017 vor putea fi plătite până la finele lunii iunie 2019, în timp ce pentru plata anticipată a impozitului și a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) se vor acorda reduceri de 10%. (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai multPrin declarația unică, persoanele fizice trebuie să declare veniturile extrasalariale obținute în 2017 și pe cele estimate pentru 2018, în vederea plății impozitelor și contribuțiilor aferente la stat. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multObligația de raportare a datelor către ANAF de către utilizatorii de case de marcat cu jurnal electronic intră în vigoare la 1 august 2018. Primul raport va trebui depus pentru luna august 2018, termenul de depunere fiind cel târziu 20 septembrie 2018. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multFiscalitatea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală a fost reglementată prin Ordonanța de urgentă nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, ce a intrat în vigoare din data de 23 martie 2018. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multÎncepând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018, contribuția la pensii (CAS) și cea la sănătate (CASS) au fost transferate în sarcina salariatului, măsură care urma să ducă la scăderea veniturilor nete, atât pentru angajații scutiți de impozit (inclusiv programatori), cât și pentru salariații care nu realizează venituri lunare de 1.900 lei. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai mult