Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sclavi cu drept de vot

Obiectivul parlamentarilor mi se pare cât se poate de clar: din toată ființa lor, năzuiesc spre statutul nomenclaturii Partidului Comunist din Epoca de Aur. Pensiile speciale, obstrucționarea Justiției în cazul Corlățean, ca în atâtea altele, menținerea în funcție a primarilor condamnați cu suspendare, băgarea la scuteală a aleșilor care și-au angajat rude la cabinetele parlamentare, toate sunt aproximații ale situației ideale, illo tempore: de-o parte tovarășii intangibili și clanurile lor, de cealaltă, „oamenii muncii”.

Sau, dacă schimbăm clasa cu rasa, își doresc să fie Herrenvolk, popor de stăpâni, arienii României, iar ceilalți, suboamenii.

Dorința domniilor lor este îndreptățită și realizabilă, deoarece, în majoritate simplă, românii sunt un popor de slugi hoațe care nu are ce să facă cu libertatea.

Și pentru care democrația e cea grecească veche, cu sclavi.

Le lipsește Ceaușescul, Kim-Jong-Unul, vor să fie duși cu rândul la masă și să rânjească sub bici. Au trufia servilismului și a înălțării prin ticăloșie.

Dușmanul cel mai mare al acestei comunități a sclavilor cu drept de vot nu sunt stăpânii, ci minoritatea celor ce nu sunt ca ei.

Iar acestora din urmă nu le rămâne decât să-și ia capul în mâini, să se autoexileze în propria țară sau s-o părăsească.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult