Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Șeful Comisiei de Etică: CNATDCU trebuie să dea un semnal serios legat de complicitățile academice care favorizează impostura științifică

„După mine este trist faptul că au trebuit să treacă atâția ani și au trebuit să se consume atâtea energii pentru a spune că împăratul este gol. Domnul acesta va fi în continuare vioi, el nu are probleme cu conștiința și cu chestiuni din astea desuete precum onoarea”, a spus Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit că premierul VIctor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

CNATDCU îi va trimite ministrului Educației propunerea de a-i retrage titlul de doctor fostului premier.

„El nu mai poate beneficia de acum încolo de sporul de 15% pentru titlul de doctor. În mod normal, Baroul Bucureștiar trebui să țină cont de ordinul prin care care ministrul îi va retrage titlul de doctor și să îl excludă din barou. Să dea înapoi banii aceia din acel spor luat timp de 13 ani nu se poate întâmpla. Ce se poate întâmpla este ca, după ordinul de ministru, să fie exclus din barou, ceea ce e rușinos”, crede Marian Popescu.

În opinia șefului Comisiei de Etică, verdictul de astăzi închide o etapă. „Ea a fost deschisă în 2012, cu eforturi mari, și pe plan extern, dar și prin Universitatea din București. Formula veche a CNATDCU a fost prima care a dat de fapt prima dată verdictul de plagiat și a fost desființată în aceeași zi. După care a ieșit Comisia de Etică a Universității din București și a dat verdictul, ceea ce a provocat un impact internațional uriaș. După patru ani se încheie o etapă și că toată lista aceea demnitari plagiatori va fi în atenția noului CNATDCU. De altfel noi am trimis dosarul dlui Oprea, vom trimite dosarul Olguței Vasilescu. Acest nou CNATDCU nou are foarte mult de lucru. În mod normal acest nou CNATDCU ar trebui să dea un semnal serios legat de complicitățile academice care favorizează impostura științifică. Și dacă o va face, într-adevăr, intră în istorie”, spune Marian Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Daca este un principiu si nu o razbunare politica de nisa , procesul trebuie SA CONTINUE cu alte sute poate chiar mii de doctorate , altfel demersul va ramane o chestiune chiar mai vinovata decat n-ar fi fost deloc ! La lucrarea lui Kovesi are cineva curaj sa se uite ???? Ca initiatorii se dau de ceasul mortii cu corectitudinea si "principialitatea" ! Sunt niste javre PENIBILE daca nu aplica acelasi standard PENTRU TOTI !
    • Like 0
  • check icon
    si ce se intampla cu supervizorii de doctorat ai caror doctorantzi au fost doveditzi ca au plagiat??? doar nu vreti sa imi spuneti ca aia saracii nu stiau nimika si sunt saraci si cinstitzi??
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult