Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șeful Poliției Române demisionează din funcție, după ce s-a întâlnit noaptea cu membri ai clanului Duduianu: „În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra MAI și Poliției Române”

Liviu Vasilescu și-a anunțat marți demisia din funcția de șef al Poliției Române, după scandalul provocat de întâlnirea sa noctură cu interlopii înaintea înmormântării lui Emi Pian, șeful clanului Duduianu.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vasilescu s-a întâlnit cu fratele lui Emi Pian noaptea, lângă o biserică, pentru a grăbi înmormântarea liderului interlop și a preveni eventuale incidente violente din timpul acesteia, a explicat ulterior Poliția Română.. 

„Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate", a declarat Liviu Vasilescu într-o conferință de presă.

CITIȚI ȘI: O întrebare pentru șefii Poliției Române: Ce credeți că au înțeles părinții copilelor traficate și omorâte în Caracal anul trecut despre relația dintre oamenii legii și clanurile de interlopi?. De Alex Livadaru

„În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor”, a susținut șeful emisionar al Poliției.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stelian check icon
  Citesc si ma minunez!
  Articolul si proba ca s-au intilnit a fost acum citeva zile, sau o saptamina!
  Nici ministrul de interne, nici premierul, nici presedintele nu au reactionat. Acum respectivul isi da demisia ca urmare a unor presiuni mediatice, pozind in om de onoare si victima?
  Si presa accepta!
  In loc sa ii ia la intrebari pe ministrul de interne, pe premier, pe presedinte (primii doi au atributii in demiterea imediata) presa tace si accepta si zice ca e o victorie.
  In orice tara normala spre care va uitati, imediat ce articolul a aparut, seful de politie fie demisiona, fie era demis imediat din functie de catre ministrul de interne sau premier. Daca nu se intimpla asta, presedintele cerea capul ministrului de interne public.
  Asa ca generalul cu 2 stele va iesi pe sest la pensie cu o pensie babana, ca doar n-ati vazut circa de politie comandata de general, clanurile isi vad de treaba...
  Si inca, sa nu uit! Parca respectivul n-a fost singur acolo. Cu ceilalti participanti la intilnire ce se intimpla?
  • Like 0
 • Atacul mediatic este pe deplin justificat. Nu este normal sa declari in media: "un cunoscut leadder al lumii interlope" si respectivul sa fie liber si sa-si faca de cap. Astia nu beneficiza de statutul de om. In consecinta nu au drepturi pe care oamenii normali le au. Cu ei nu se trateaza asa. Ei sunt, sau ar trebui sa fie, chemati la politie si li se comunica ce obligatii au. Daca nu se conformeaza merg in celula, nu 24 de ore ci pe viata, fara drepr de eliberare sub niciun motiv si obligati sa munceasca pentru cheltuielile societatii cu ei. Iar avocatii si magistratii care le tin partea sa fie alaturi de ei. Dar la noi borfasii sunt in parlament si in institutiile statului asa ca nu ai la ce sa te astepti bun. Intreaga politie trebuie revazuta, de la cap pana la ultimul parazit in haine de politist. Iar tucalarii de "politisti" locali, slugile primarilor, trebuie desfiintati si trimisi de unde au venit: la coada vacii. Iar fiscul ar trebui, in primul rand, sa se ocupe de lumea interlopa.
  • Like 2
 • Imi clarifica si mie cineva ca nu pricep: s-a intalnit sau nu? e singurul din politie care ar fi prieten cu clanuri din astea? a fost demis si e in somaj fara drept de lucru pt stat?
  • Like 1
 • Va mai aduceti aminte unde si cand auzeam discursurile astea impanate de indemnuri la liniste? Pont ajutator - un grup de oameni de bine...
  E, cam acolo au ramas aceste vip.uri ale institutiilor centrale, ca nivel intelectual. Adica rudimentari. Daca sunt prieteni de o viata cu interlopii, cum sa perceapa ridicolul situatiei. In plus, nimeni din anturajul lor nu.i contrazic, pentru ca si.ar risca pozitiile pentru care au indurat din greu.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Pariez că Milițianul ăsta se va pensiona și ne va râde în nas.Specimene ca acesta trebuie date afară fără nici un fel de compensații.Doar afară și fără pensie de la Statul Român.
  • Like 2
 • Deci criticile la adresa 'mnealui sunt critici la adresa institutiei, nu? Dai in mine, dai in fabrici si uzine, dai in clasa muncitoare...
  Omul se confunda cu institutia, el era politia romana. Acum sa inteleg ca politia romana si-a dat demisia? Groaza si teroare, oare ce ne facem?
  • Like 2


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult