Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Premierul Tudose nu-l demite pe șeful Poliției

Bogdan Despescu

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Tudose a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că nu-l demite pe șeful Poliției, Bogdan Despescu. Tudose a felicitat Poliția Română pentru că l-a prins pe agresor în două zile și i-a cerut lui Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate după cazul polițistului acuzat de pedofilie.  „Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, am înteles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a ocupa funcția, așa că l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să-mi ofere soluțiile lui. E un lucru bun că acel om a fost prins în două zile ”, a declarat Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern.

UPDATE După ședința de Guvern, Carmen Dan a avut o discuție cu premierul Tudose, apoi a plecat spre Parlament.

Decizia lui Tudose de a se întâlni cu Despescu și de a-și face propria evaluare după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut înlăturarea lui este o lovitură pentru aceasta din urmă.

„Cât de respectat va fi numărul 1 de la MAI dacă iese în conferință de presă și cere demisii, ca apoi aceste solicitări să-i fie amânate, controlate sau întoarse din drum? Ce vor spune șefii din poliție când se vor întâlni cu Carmen Dan în următoarea perioadă? V-ați cerut voie de la premier? Aveți OK-ul premierului Tudose, sau vorbim degeaba? Sunteți sigură că mă numiți pe mine în funcție, că decizia e la Mihai Tudose, care nu are încredere în ceea ce faceți și decideți.

Carmen Dan ar trebui să aibă zilele numărate la conducerea Ministerului de Interne. Mandatul său de un an și puțin a fost un lung lanț de gafe urmate de alte gafe”, scrie jurnalistul Alex Livadaru.

Știrea inițială:

Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, a avut miercuri dimineață o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut înlocuirea lui, în contextul scandalului provocat de cazul polițistului acuzat de pedofilie. În cadrul întrevederii care a durat aproximativ o oră, Despescu și-a prezentat raportul de activitate, urmând ca premierul să anunțe mai târziu ce decizie a luat în ceea ce îl privește.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut înlocuirea lui cu actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță. Însă, potrivit unor informații Digi24, ar refuza propunerea. 

Carmen Dan i-a mai cerut să facă „un pas în spate” și șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, cel care a criticat public modificările făcute de PSD la legile justiției, în urma căror camerele de supraveghere nu ar mai putea fi folosite ca mijloace de probă. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dnul premier spune un lucru fals. Acest om a fost prins abia dupa 9 ani. Nu 3 zile a durat capturarea lui. Abia cand tatal victimei a postat in disperare de cauza filmul pe fb si a rabufnit in media si presa, nu s-a mai putut ascunde gunoiul sub pres.

    O demisie clar nu rezolva colcaiala care exista in multe institutii ale statului, Politia in aceasta speta.
    • Like 0
  • Bayard check icon
    Daca nu dai afara pe seful politiei, atunci cu siguranta nu poti da afara pe superiorul lui ierarhic, adica pe Carmen Dan. Sa inteleg ca singurul vinovat e tipul ala dat afara ieri. Colegii, psihologii, toti cei care au condus investigatia 3 zile fara rost sunt OK!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult