Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senator PSD: Cuplurile de homosexuali care merg pe stradă de mână îmi încalcă libertatea

Senatorul PSD Ioan Deneș a susținut, într-o conferință de presă, că este împotriva reglementării parteneriatului civil pentru cuplurile formate din persoane de același sex, pentru că acestea îi „lezează libertatea” atunci când merg ținându-se de mână pe stradă. 

"Parteneriatul civil vine să rezolve o problemă care spun că trebuie rezolvată și analizată - problema concubinajelor heterosexuale, dar de fapt prin această rezolvare a unei probleme, doresc să legalizeze acele conviețuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de același sex. 

Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranșant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”, a spus Deneş, citat de bistriteanul.ro

Deneș a mai susținut că persoanele de același sex care formează un cuplu și se țin de mână pe stradă îi „încalcă” lui libertatea de a merge pe stradă „cu copilul personal”.

„Eu cred că am fost suficient de explicit și am spus-o și în Senat. (...) Nu am nicio problemă cu modul în care persoanele de același sex se manifestă în locuință, în intimitate. 

Dar, modul în care doresc să externalizeze acest comportament - care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?» cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă?”, a afirmat senatorul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor66 check icon
  Dar când fiul tău te va întreba dacă este normal să fii corupt și să furi ce-i vei spune? Nu cred că am văzut om mai idiot decât acesta.
  • Like 0
 • ...Cum va putea vreodata o ideologie sa schimbe sau sa controleze manifestarea naturii umane. Fariseismul, minciuna sunt mult mai periculoase decat orientarea sexuala. Stimabilul parlamentar sa-i spuna copilului sau ca atunci cand doi oameni se tin de mana indiferent de orientarea sexuala acela inseamna SUPORT, RESPECT, IUBIRE, ADEVAR, SINCERITATE, PACE, PROGRES. Ne nastem liberi si diferiti biologic pana sa fim convertiti la o cultura sau alta cu voia noastra sau fara voia noastra!!!
  • Like 1
 • E ok, domnule Denes, e uman sa nu le cunosti pe toate. Si eu cand am venit in Dubai, am vazut niste indieni (barbati) tinandu-se tandru de mana. Asa am sarit si eu cu prejudecata , ca ar fi gay. Dar de unde, in cultura lor, sunt cei mai buni prieteni. Macar eu am invatat sa nu mai pun etichete, dar dvs, se pare ca nu .
  • Like 2
 • check icon
  Mentalitate de comunist obosit, și aia erau lezați ba de rockeri cu plete, ba de femei cu mini-jupă. Așa și ăsta e lezat pentru că mintea lui creață nu e capabilă să înțeleagă că nu toata lumea trebuie să trăiască dupa regulile sale de ev mediu.
  • Like 2
 • Domnul Denes porneste de la ipoteza, gresita, de altfel, ca homosexualitatea e o optiune pe care o poti face asa, doar mergand pe strada si vazand 2 barbati tinandu-se de mana. Nu voi explica aici de ce o persoana se naste homosexual. Dar domnul Denes ar trebui, cred eu, sa ii explice copilului dumnealui, ca normale sunt si familiile homosexuale, si cele heterosexuale. Si ca e OK sa se manifeste asa cum simte. Ca orientarea sexuala a unei persoane nu e treaba celor din jurul acelei persoane. Ca traim in anul 2017, cand oricine ar trebui sa fie liber, ca sufletul oricui ar trebui sa fie liber. Asta e.
  • Like 5
 • ...'geaba avem PC-uri,telefoane,chiar și case inteligente-mulți au rămas cu mințile în Evul Mediu,și nici dracul nu o să-i scoată de acolo(Dumnezeu a renunțat demult).
  • Like 6
 • Menționez că am orientare hetero sexuală(saul cel puțin așa cred) - deci pot să mă adresez domniei voastre fără să vă ”lezez libertatea”
  Stimate domnule senator,
  În aceeași logică și eu îmi consider ”lezată libertatea”, de modul în care este folosita limba română de mulți dintre colegii dumneavoastră, de cinismul aroganța și lipsa lor de viziune politică, economică și de orizontul intelectual al acestora.
  • Like 6
 • Cea mai grava problema este ca majoritatea gandeste ca el
  • Like 6
 • A merge ținându-se de mână pe stradă este o infractiune pentru Deneș? Singura infractiune pe care o văd este că Deneș poate avea copii și poate umple capul copilului cu atâtă prostie.
  • Like 4
  • @ Stuart M.
   check icon
   Aveti dreptate. Din pãcate,orice vietate are dreptul sã se reproducã si/sau sã ajungã parlamentar!
   • Like 2
 • Da cand o sa te intrebe copilu matale ce ai făcut in calitate de politician ca sa -i oferi un viitor mai bun ( lui și altor copii ) ce o sa-i spui ? Ca n-ai avut timp ca erai ocupat sa reglementezi cine poate sau nu poate sa se țină de mâna in public ?Oricum cred ca mai degrabă o sa te întrebe copilul cum de un semianalfabet a ajuns ministru (Tov Daea ) cum o folclorista a ajuns ministrul munci și cum un HOT e șeful matale de partid !
  • Like 10


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult