Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Senator PSD: Cuplurile de homosexuali care merg pe stradă de mână îmi încalcă libertatea

Senatorul PSD Ioan Deneș a susținut, într-o conferință de presă, că este împotriva reglementării parteneriatului civil pentru cuplurile formate din persoane de același sex, pentru că acestea îi „lezează libertatea” atunci când merg ținându-se de mână pe stradă. 

"Parteneriatul civil vine să rezolve o problemă care spun că trebuie rezolvată și analizată - problema concubinajelor heterosexuale, dar de fapt prin această rezolvare a unei probleme, doresc să legalizeze acele conviețuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de același sex. 

Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranșant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”, a spus Deneş, citat de bistriteanul.ro

Deneș a mai susținut că persoanele de același sex care formează un cuplu și se țin de mână pe stradă îi „încalcă” lui libertatea de a merge pe stradă „cu copilul personal”.

„Eu cred că am fost suficient de explicit și am spus-o și în Senat. (...) Nu am nicio problemă cu modul în care persoanele de același sex se manifestă în locuință, în intimitate. 

Dar, modul în care doresc să externalizeze acest comportament - care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?» cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă?”, a afirmat senatorul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor66 check icon
  Dar când fiul tău te va întreba dacă este normal să fii corupt și să furi ce-i vei spune? Nu cred că am văzut om mai idiot decât acesta.
  • Like 0
 • ...Cum va putea vreodata o ideologie sa schimbe sau sa controleze manifestarea naturii umane. Fariseismul, minciuna sunt mult mai periculoase decat orientarea sexuala. Stimabilul parlamentar sa-i spuna copilului sau ca atunci cand doi oameni se tin de mana indiferent de orientarea sexuala acela inseamna SUPORT, RESPECT, IUBIRE, ADEVAR, SINCERITATE, PACE, PROGRES. Ne nastem liberi si diferiti biologic pana sa fim convertiti la o cultura sau alta cu voia noastra sau fara voia noastra!!!
  • Like 1
 • E ok, domnule Denes, e uman sa nu le cunosti pe toate. Si eu cand am venit in Dubai, am vazut niste indieni (barbati) tinandu-se tandru de mana. Asa am sarit si eu cu prejudecata , ca ar fi gay. Dar de unde, in cultura lor, sunt cei mai buni prieteni. Macar eu am invatat sa nu mai pun etichete, dar dvs, se pare ca nu .
  • Like 2
 • Mentalitate de comunist obosit, și aia erau lezați ba de rockeri cu plete, ba de femei cu mini-jupă. Așa și ăsta e lezat pentru că mintea lui creață nu e capabilă să înțeleagă că nu toata lumea trebuie să trăiască dupa regulile sale de ev mediu.
  • Like 2
 • Domnul Denes porneste de la ipoteza, gresita, de altfel, ca homosexualitatea e o optiune pe care o poti face asa, doar mergand pe strada si vazand 2 barbati tinandu-se de mana. Nu voi explica aici de ce o persoana se naste homosexual. Dar domnul Denes ar trebui, cred eu, sa ii explice copilului dumnealui, ca normale sunt si familiile homosexuale, si cele heterosexuale. Si ca e OK sa se manifeste asa cum simte. Ca orientarea sexuala a unei persoane nu e treaba celor din jurul acelei persoane. Ca traim in anul 2017, cand oricine ar trebui sa fie liber, ca sufletul oricui ar trebui sa fie liber. Asta e.
  • Like 5
 • ...'geaba avem PC-uri,telefoane,chiar și case inteligente-mulți au rămas cu mințile în Evul Mediu,și nici dracul nu o să-i scoată de acolo(Dumnezeu a renunțat demult).
  • Like 6
 • Menționez că am orientare hetero sexuală(saul cel puțin așa cred) - deci pot să mă adresez domniei voastre fără să vă ”lezez libertatea”
  Stimate domnule senator,
  În aceeași logică și eu îmi consider ”lezată libertatea”, de modul în care este folosita limba română de mulți dintre colegii dumneavoastră, de cinismul aroganța și lipsa lor de viziune politică, economică și de orizontul intelectual al acestora.
  • Like 6
 • Cea mai grava problema este ca majoritatea gandeste ca el
  • Like 6
 • A merge ținându-se de mână pe stradă este o infractiune pentru Deneș? Singura infractiune pe care o văd este că Deneș poate avea copii și poate umple capul copilului cu atâtă prostie.
  • Like 4
  • @ Stuart M.
   check icon
   Aveti dreptate. Din pãcate,orice vietate are dreptul sã se reproducã si/sau sã ajungã parlamentar!
   • Like 2
 • Da cand o sa te intrebe copilu matale ce ai făcut in calitate de politician ca sa -i oferi un viitor mai bun ( lui și altor copii ) ce o sa-i spui ? Ca n-ai avut timp ca erai ocupat sa reglementezi cine poate sau nu poate sa se țină de mâna in public ?Oricum cred ca mai degrabă o sa te întrebe copilul cum de un semianalfabet a ajuns ministru (Tov Daea ) cum o folclorista a ajuns ministrul munci și cum un HOT e șeful matale de partid !
  • Like 10


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult