Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

#șîeu, din Bihor: „Nu vrem să mai plătim taxe și impozite coaliției hoților și corupților din Guvernul României”

Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava care a construit simbolic un metru de autostradă și le cere românilor să intre în grevă timp de 15 minute, în 15 martie, la ora 15 pentru a protesta față de lipsa autostrăzilor, a primit un mesaj de susținere de la Bihor.

Pagina de Facebook Oradea Civică 2017 a postat un clip în care mai mulți bihoreni ridică miza și cer ca greva ar trebui să dureze întreaga zi de 15 martie, „Nu vrem să mai plătim taxe și impozite coaliției hoților și corupților din Guvernul României. Nu vrem să mai fim reprezentați în țară și străinătate, de semianalfabeți, plagiatori și impostori”, spun bihorenii, supărați că în România, un metru de autostradă ajunge să coste cât 10 kilometri.

#șîeu de la Bihor

Un primar PSD se alătură protestului și spune că va porni sirenele din comună

Protestului lui Mandachi i s-a alăturat și un primar PSD, Daniel Horciu, edilul comunei Săvinești, din județul Neamț „Pentru susţinerea construcţiei de autostrăzi in Moldova pe data de 15 martie, 15 minute la primăria comunei Săvineşti NU se va lucra şi în plus vom porni sirenele comunei chiar dacă voi fi amendat!!!!!”, a scris, pe pagina sa de facebook, primarul Daniel Horciu, citat de Agerpres.

Foto: Facebook

De ce a decis să intre în grevă? „De ce nu? M-a determinat faptul că mă duc la schi în Austria. Fac 11 ore în România și apoi din Ungaria până unde mă duc fac șase ore și jumătate, fiind vorba despre aceeași distanță cu aproximație. Sunt nemulțumit că nu sunt autostrăzi. Pe cine nu nemulțumește?”, a declarat Horciu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da pentru CA in Romania, Romania voteaza cine ne da bani cat mai multi fara sa facem nimic in schimb, pt CA suntem in Tara nu 20 milioane ci mai degraba 15 milioane din care vreo 9 sunt beneficiari meritat dar de cele mai multe ori nemeritat al banilor din buget (angajati bugetari, pensionari, pensionari de boala, copii de beneficiari AI bugetului de stat etc.) Either astia voteaza oameni care le da bani fara sa faca nimic in schimb. DE ce? Ca se poate. Si atunci votam oameni incapabili sau talhari care vor sa ocupe un loc de munca pt o perioada scurta in care sa si faca combinatiile nevand nici intentia nici capacitatea de a face ceva bun pt postul unde e angajat. Tara asta CA a ajuns cat de cat cum a ajuns nu sa facut ca politicienii romani erau destepti sau priceputi in posturile respective, ci ca au fost fortati de UE spre beneficiul roamanilor dar nu tot timpul ,de a si schimba nivelul de trai. Din pacate fortati nu din proprie initiativa si pricepere cum ar fi trebuit. Regula e super simpla cand oferi un castig fie ea bani sau in post de munca sau o licitatie fara ca beneficiarul sa aiba un nivel unde tre sa se incadreze, dezvoltarea e doar pe foaie nu in mod real.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult