Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona a căzut, dar e în picioare

Simona Halep - Roma

Foto: Guliver Getty Images

Din pricina poticnirii în zgura rea a Romei, a avut de suferit nu numai glezna dreaptă a Simonei. Armura psihică pe care și-a pus-o la începutul sezonului pe zgură și care a apărat-o în toate momentele grele, s-a crăpat. Încrederea în corpul ei a părăsit-o pe Simona.

Accidentările fac parte din tenis. Până atunci, o dominase pe Elina Svitolina, nu numai pentru că avea 5-2, cât, mai ales, datorită schemei de joc implacabile, cu schimburi tari de pe fundul terenului și schimbări de direcție decisive, din care ucraineanca nu părea a ști să iasă.

După momentul gleznei sucite, Simona a pierdut controlul meciului. A doua intervenție a lui Darren Cahill a fost, pentru prima dată, fără efect, ba chiar cu unul negativ. „Joci bine, dă mai mult spin pe forehand și muncește, nu te pripi, fă câte schimburi e nevoie, ca să câștigi punctul. Încetează să te mai plângi de problema cu glezna. Au trecut 8 ghemuri de atunci”. Corect, dar cred că Darren nu sesizase gravitatea leziunii, atât fizice, cât și mentale – de aici răspunsul ei scurt și mohorât: „Atunci, o să tac”. 

În pauza dinaintea setului decisiv, camera s-a oprit vreo 15 secunde în prim-plan cu chipul Simonei. Văzându-i privirea, am avut certitudinea tristă că nu mai poate lupta și că va fi învinsă repede. Frumos din partea ei că nu a abandonat, lăsându-i Svitolinei bucuria întreagă a victoriei.

Simona Halep a pierdut o bătălie, lupta continuă. Parcursul ei pe zgură a fost excelent: dublă victorie la Mamaia în Fed Cup împotriva mariii Britanii, semifinalistă la Stuttgart, învingătoare la Madrid, finalistă la Roma. Poate că niciodată n-a fost atât de bine pregătită înainte de Roland Garros.

Nu ne rămâne decât să sperăm din toată inima că glezna i se va vindeca până atunci...

La băieți, numele semicentralului de la Foro Italico s-a dovedit premonitoriu: Next Gen. Alexander Zverev și Dominic Thiem au arătat pentru prima oară ca succesori ai semizeilor Nole și Rafa în fruntea clasamentului mondial. Îmi era greu să cred, după vremurile celor 4 mari, Federer, Nadal, Djoković, Murray, că e posibil ca tenisul să fie jucat next level, și mai iute, și mai tare, și mai precis. Dominic și Sașa sunt supereroii de mâine ai marilor arene... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A fost atat de trist sa vad cum un singur moment, pe care nici nu stiu cum sa-l numesc, a spulberat totul. O entorsa urata care sper sa nu ii compromita evolutia de la Roland Garros ar fi pacat pentru evolutiile frumoase pe zgura de pana acum.
  Nu prea stim sa pierdem alaturi de Simona vrem doar sa ne bucuram de victoriile ei.
  • Like 0
 • Traim in lumea post-adevar "copilasul" lui Trump, asta ce inseamna ca Simonica nu s-a accidentat ci a simulat vazand ca pierde meciul ? sau ca intr-adevar s-a accidentat si urmeaza ca castige Roland Garros-ul ? in orice caz pentru mine personal "post" ceva si in special urmat de adevar da eroare si se asociaza cu psihiatria ! (despre una despre alta)
  • Like 0
 • Anon check icon
  E, se mai intampla.
  • Like 0
 • Da, Simona noastră, da Simona e așa și pe dincolo, dar...În ultimii 20-30 de ani, nu am mai văzut un jucător, o jucătoare care din 10 turnee, în 7-8 să se accidenteze. Dacă e o problemă care nu se poate rezolva, de ce nu abandonează definitiv, astfel nici noi neavând mereu speranța și așteptând bucuria că va câștiga un turneu important.
  • Like 0
 • Să ne bucurăm, în continuare, că există Simona! Cum? Cu euforie și dragoste la victorii! Cu grijă și dragoste la înfrângeri și accidentări! Înainte să deschidem gura, fiecare dintre noi să ne gândim cum ar fi și cum am fi dacă nu ar exista Simona...
  • Like 0
 • Bator check icon
  "mariii Britanii" ? Fiti amabili si corectati eroarea, se poate asa ceva ?!
  • Like 1
 • A fost bine ca nu s-a retras?Eu zic ca a fost rau.
  Dupa finala de la Madrid dl. Popescu spunea:"aud multi amarati(gandire de liber-cugetator)ca Mladenovic era accidentata.Putea sa se retraga domne!
  Ce spune acum ?
  In opinia mea dupa setul doi ,Simona ,trebuia sa seretraga pentru a nu-si agrava situatia si pentru a da un semnal celor de la Roma care organizeaza turneu cu premii de peste doua mil. euro si nu au un teren de joc de calitate.
  Inainte de glezna Simona trebuie sa aiba reactie ,la jocul adversarelor ,cand conduce decisiv in set(5-2) iar adversarele joaca finalul de set la tot sau nimic.
  • Like 0
 • Cred ca trebuie sa abandoneze imediat dupa accidentare. Cand esti incalzit nu prea simti ce s-a intamplat. Abia dupa meci piciorul ti se umfla si incepe sa te doara. A riscat foarte mult in perspectiva jocurilor urmatoare. Darren Cahill a fost de-a dreptul neprofesionist in cazul asta ; trebuia el s-o opreasca de la joc.
  • Like 0
 • OmuNegru check icon
  Simona arata ca o campioana, a crescut enorm de cind este cu Darren, si mai ales de cind il asculta pe Darren. N-am nici o indoiala ca va fi numarul 1 si va cistiga cel putin un Grand Slam daca e sanatoasa. Doar chestiune de timp.
  Este fantastic sa avem o Simona care sa ne tina cu sufletul la gura si sa ne faca mindri la un asemenea nivel intr-un sport dificil si competitiv. Nu am mai simtit asa de cind juca Hagi, sau vechea Steaua. Ce mult a trecut de atunci...
  • Like 1
 • Eu sunt tristă, mai ales pentru glezna ei, știu cum e ,ai senzația că poți să faci eforturi în continuare dar nici e așa, durerea o simți la fiecare mișcare a piciorului. Simona are un caracter foarte frumos,își respectă adversarele "un fair play", nu e cerșetoare după mingile de pe tușă.Ieri nu a vrut sa dezamăgească nici publicul, care vine s-o vadă pe ea ,mai puțin pe Zvitolina.O fata minunata care ne oferă clipe de neuitat.Cred că ieri nu trebuia să abandoneze teoretic, trebuia sa-l mai cheme pe Darill că sa nu ii de-a impresia adversarei că a abandonat lupta,chiar daca deja o făcuse.Ar fi fost un set trei mai stresant pentru adversară.In rest ii dorim sănătate și să-și împlinească visele!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult