Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona a căzut, dar e în picioare

Simona Halep - Roma

Foto: Guliver Getty Images

Din pricina poticnirii în zgura rea a Romei, a avut de suferit nu numai glezna dreaptă a Simonei. Armura psihică pe care și-a pus-o la începutul sezonului pe zgură și care a apărat-o în toate momentele grele, s-a crăpat. Încrederea în corpul ei a părăsit-o pe Simona.

Accidentările fac parte din tenis. Până atunci, o dominase pe Elina Svitolina, nu numai pentru că avea 5-2, cât, mai ales, datorită schemei de joc implacabile, cu schimburi tari de pe fundul terenului și schimbări de direcție decisive, din care ucraineanca nu părea a ști să iasă.

După momentul gleznei sucite, Simona a pierdut controlul meciului. A doua intervenție a lui Darren Cahill a fost, pentru prima dată, fără efect, ba chiar cu unul negativ. „Joci bine, dă mai mult spin pe forehand și muncește, nu te pripi, fă câte schimburi e nevoie, ca să câștigi punctul. Încetează să te mai plângi de problema cu glezna. Au trecut 8 ghemuri de atunci”. Corect, dar cred că Darren nu sesizase gravitatea leziunii, atât fizice, cât și mentale – de aici răspunsul ei scurt și mohorât: „Atunci, o să tac”. 

În pauza dinaintea setului decisiv, camera s-a oprit vreo 15 secunde în prim-plan cu chipul Simonei. Văzându-i privirea, am avut certitudinea tristă că nu mai poate lupta și că va fi învinsă repede. Frumos din partea ei că nu a abandonat, lăsându-i Svitolinei bucuria întreagă a victoriei.

Simona Halep a pierdut o bătălie, lupta continuă. Parcursul ei pe zgură a fost excelent: dublă victorie la Mamaia în Fed Cup împotriva mariii Britanii, semifinalistă la Stuttgart, învingătoare la Madrid, finalistă la Roma. Poate că niciodată n-a fost atât de bine pregătită înainte de Roland Garros.

Nu ne rămâne decât să sperăm din toată inima că glezna i se va vindeca până atunci...

La băieți, numele semicentralului de la Foro Italico s-a dovedit premonitoriu: Next Gen. Alexander Zverev și Dominic Thiem au arătat pentru prima oară ca succesori ai semizeilor Nole și Rafa în fruntea clasamentului mondial. Îmi era greu să cred, după vremurile celor 4 mari, Federer, Nadal, Djoković, Murray, că e posibil ca tenisul să fie jucat next level, și mai iute, și mai tare, și mai precis. Dominic și Sașa sunt supereroii de mâine ai marilor arene... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult