Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona – triumful unei inimi mari

Ce jucătoare extraordinară a devenit Kristina Mladenovic! Are, în acest moment, cel mai bun forehand din circuitul WTA. Serviciu foarte bun, și primul, și al doilea. Dibace la scurte și face voléuri impecabile la fileu. O combinație rară de forță și finețe.

Iată de ce cred că Simona Halep a reușit, în finala de la Madrid, a doua mare victorie a carierei ei, după cea din sferturile US Open 2015 în fața Victoriei Azarenka.

A fost un meci superb, sunt fericit că am trăit să-l văd în direct. Kristina a început cu un psihic de boxer pus pe KO în primele reprize. Rafale de forehand-uri trăsnet au venit peste Simona. Cum apuca să se așeze cu dreapta, Mladenovic lovea în plin, cu racheta scoțând un zgomot de împușcătură, la cel mult o jumătate de metru de linii. Dacă avea puțin spațiu-timp la dispoziție, franțuzoaica înțepa niște scurte de murea mingea în zgură. Ce arme a avut Simona în fața acestei killerițe pursânge?

Cele în care vă spuneam că îmi pun speranța după meciul cu Stosur. Forța mentală și fizică ale Simonei, inima ei mare, plus intervențiile lui Darren Cahill.

Făcând eforturi impresionante, Simo a pistonat reverul lui Mladenovic în schimburi în cros, prelungite. Cum reușea să o fixeze în colțul terenului, se răsucea și trimitea o dreaptă lung de linie fără replică. Atunci când Mladenovic a ajuns să conducă 5-3 în primul set, mesajul transmis de atitudinea Simonei a fost: „O să mă bat la sânge să nu-ți dau setul ăsta, dar dacă totuși îl iei, sunt pregătită să jucăm 3 seturi, 3 ore, nu cedez până la ultima minge”.

Acesta a fost factorul esențial. Mladenovic a jucat cu gândul să câștige în două seturi, Halep era gata să joace până mâine dimineață!

Cu puțin noroc, Mladenovic a luat setul 2 la un vârf de ac, în tie-break. În setul decisiv însă, șarjele ei au fost din ce în ce mai „moi”. Simona a alergat la rupere și după mingi clar fără șanse, ca s-o oblige pe Mladenovic să mai lovească încă o dată, știind ce efect psihologic are asta, în timp, asupra unei „bombardiere”.

Serviciul Kristinei s-a dereglat, Simona a continuat să servească cu un procentaj ridicat pe primul serviciu, în jur de 80%, acesta fiind un alt factor important pentru victorie: punând în teren primul serviciu nu foarte tare, dar sigur, Simona a servit rar cu al doilea, ferindu-se astfel de retururile ucigătoare ale lui Mladenovic.

Ultimul ghem a arătat ca sfârșitul unei partide de skanderbeg: Simona i-a lipit pumnul de masă Kristinei.

Românca egalează astfel performanța Serenei Williams, câștigând de două ori Madrid Open. După atâtea luni în care era cu capul în nori cenușii, așa cum a fost acum Djoković în fața lui Nadal, Simona a redevenit Mangusta, puternică și lucidă, pe care o îndrăgesc de atâția ani...

Îndrăznesc, deci, să am mari speranțe pentru Roma și, mai ales, Roland Garros. Zgura îi dă putere...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult