Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona – triumful unei inimi mari

Ce jucătoare extraordinară a devenit Kristina Mladenovic! Are, în acest moment, cel mai bun forehand din circuitul WTA. Serviciu foarte bun, și primul, și al doilea. Dibace la scurte și face voléuri impecabile la fileu. O combinație rară de forță și finețe.

Iată de ce cred că Simona Halep a reușit, în finala de la Madrid, a doua mare victorie a carierei ei, după cea din sferturile US Open 2015 în fața Victoriei Azarenka.

A fost un meci superb, sunt fericit că am trăit să-l văd în direct. Kristina a început cu un psihic de boxer pus pe KO în primele reprize. Rafale de forehand-uri trăsnet au venit peste Simona. Cum apuca să se așeze cu dreapta, Mladenovic lovea în plin, cu racheta scoțând un zgomot de împușcătură, la cel mult o jumătate de metru de linii. Dacă avea puțin spațiu-timp la dispoziție, franțuzoaica înțepa niște scurte de murea mingea în zgură. Ce arme a avut Simona în fața acestei killerițe pursânge?

Cele în care vă spuneam că îmi pun speranța după meciul cu Stosur. Forța mentală și fizică ale Simonei, inima ei mare, plus intervențiile lui Darren Cahill.

Făcând eforturi impresionante, Simo a pistonat reverul lui Mladenovic în schimburi în cros, prelungite. Cum reușea să o fixeze în colțul terenului, se răsucea și trimitea o dreaptă lung de linie fără replică. Atunci când Mladenovic a ajuns să conducă 5-3 în primul set, mesajul transmis de atitudinea Simonei a fost: „O să mă bat la sânge să nu-ți dau setul ăsta, dar dacă totuși îl iei, sunt pregătită să jucăm 3 seturi, 3 ore, nu cedez până la ultima minge”.

Acesta a fost factorul esențial. Mladenovic a jucat cu gândul să câștige în două seturi, Halep era gata să joace până mâine dimineață!

Cu puțin noroc, Mladenovic a luat setul 2 la un vârf de ac, în tie-break. În setul decisiv însă, șarjele ei au fost din ce în ce mai „moi”. Simona a alergat la rupere și după mingi clar fără șanse, ca s-o oblige pe Mladenovic să mai lovească încă o dată, știind ce efect psihologic are asta, în timp, asupra unei „bombardiere”.

Serviciul Kristinei s-a dereglat, Simona a continuat să servească cu un procentaj ridicat pe primul serviciu, în jur de 80%, acesta fiind un alt factor important pentru victorie: punând în teren primul serviciu nu foarte tare, dar sigur, Simona a servit rar cu al doilea, ferindu-se astfel de retururile ucigătoare ale lui Mladenovic.

Ultimul ghem a arătat ca sfârșitul unei partide de skanderbeg: Simona i-a lipit pumnul de masă Kristinei.

Românca egalează astfel performanța Serenei Williams, câștigând de două ori Madrid Open. După atâtea luni în care era cu capul în nori cenușii, așa cum a fost acum Djoković în fața lui Nadal, Simona a redevenit Mangusta, puternică și lucidă, pe care o îndrăgesc de atâția ani...

Îndrăznesc, deci, să am mari speranțe pentru Roma și, mai ales, Roland Garros. Zgura îi dă putere...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult