Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia la Singapore

Simona Halep o înregistrat prima sa victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia în două seturi, cu 6-4, 6-2. „Este primul meu turneu ca numărul 1 monial și sunt foarte fericită că am putut câștiga primul meci”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Foto: Guliver Getty Images

Cristian Tudor Popescu: Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună

„Principalul atu al Simonei a fost serviciul. În plus, nu a lăsat-o pe Garcia să-și facă jocul agresiv. Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună. A atenționat-o să nu-i mai dea puncte ușor de câștigat, de la 4-3 pentru Garcia, Simona s-a dus în 6-4”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Pe de altă parte, intervenția tatălui Carolinei Garcia a fost dezastruoasă. „S-a mai produs o intervenție dezastruoasă a tatălui Carolinei. A comis o greșeală teribilă, nu a lăsat-o să vorbească, a vrut să spună ceva și i-a răspuns că nu contează, că trebuie să se țină de planul pe care l-au făcut. Trebuie să o asculți pe jucătoare ce are de zis de acolo din teren, trebuie să răspunzi la demonul ei, să o lași să-și spună ce o râcâie”, a adăugat jurnalistul.

Când Caroline Garcia era în avantaj, antrenorul Darren Cahill a avut o intervenție care a reușit să o mobilizeze pe Simona, „Ai un nivel ridicat. Stai pe linia de fund atunci când joacă pe back-hand-ul tău. Încearcă să joci lungul de linie când ai timp. Ea lovește bine câte o lovitură și tu îi returnezi pe mijlocul terenului. Serviciul este bun, a avut ea două retururi la care nu aveai ce să faci. Poți să joci cum îți indică instinctul. Folosește-ți picioarele și fii puternică. Nivelul e bun, menține încrederea sus. Fă-o să lupte pentru fiecare punct câștigat. Fără cadouri”, i-a spus Cahill.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori până acum, primele două jocuri  fiind câștigate de Halep, iar ultimul, cel din finala de la Beijing, de Garcia. 

Duminică, Garbine Muguruza (locul 2 WTA) a învins-o, în două seturi, în cel de-al doilea meci de la Singapore, pe Jelena Ostapenko, victorie care i-ar putea face mai ușoară revenirea pe locul I în clasamentul WTA, ocupat în prezent de Simona Halep. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare mult mai matura si mai "integrata" in tenis! Dar doar ea stie ce simte, noi nu putem decat sa ne dam cu parerea!
    • Like 0
  • Mult succes Simona!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult