Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia la Singapore

Simona Halep o înregistrat prima sa victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia în două seturi, cu 6-4, 6-2. „Este primul meu turneu ca numărul 1 monial și sunt foarte fericită că am putut câștiga primul meci”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Foto: Guliver Getty Images

Cristian Tudor Popescu: Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună

„Principalul atu al Simonei a fost serviciul. În plus, nu a lăsat-o pe Garcia să-și facă jocul agresiv. Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună. A atenționat-o să nu-i mai dea puncte ușor de câștigat, de la 4-3 pentru Garcia, Simona s-a dus în 6-4”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Pe de altă parte, intervenția tatălui Carolinei Garcia a fost dezastruoasă. „S-a mai produs o intervenție dezastruoasă a tatălui Carolinei. A comis o greșeală teribilă, nu a lăsat-o să vorbească, a vrut să spună ceva și i-a răspuns că nu contează, că trebuie să se țină de planul pe care l-au făcut. Trebuie să o asculți pe jucătoare ce are de zis de acolo din teren, trebuie să răspunzi la demonul ei, să o lași să-și spună ce o râcâie”, a adăugat jurnalistul.

Când Caroline Garcia era în avantaj, antrenorul Darren Cahill a avut o intervenție care a reușit să o mobilizeze pe Simona, „Ai un nivel ridicat. Stai pe linia de fund atunci când joacă pe back-hand-ul tău. Încearcă să joci lungul de linie când ai timp. Ea lovește bine câte o lovitură și tu îi returnezi pe mijlocul terenului. Serviciul este bun, a avut ea două retururi la care nu aveai ce să faci. Poți să joci cum îți indică instinctul. Folosește-ți picioarele și fii puternică. Nivelul e bun, menține încrederea sus. Fă-o să lupte pentru fiecare punct câștigat. Fără cadouri”, i-a spus Cahill.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori până acum, primele două jocuri  fiind câștigate de Halep, iar ultimul, cel din finala de la Beijing, de Garcia. 

Duminică, Garbine Muguruza (locul 2 WTA) a învins-o, în două seturi, în cel de-al doilea meci de la Singapore, pe Jelena Ostapenko, victorie care i-ar putea face mai ușoară revenirea pe locul I în clasamentul WTA, ocupat în prezent de Simona Halep. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare mult mai matura si mai "integrata" in tenis! Dar doar ea stie ce simte, noi nu putem decat sa ne dam cu parerea!
    • Like 0
  • Mult succes Simona!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult