Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia la Singapore

Simona Halep o înregistrat prima sa victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia în două seturi, cu 6-4, 6-2. „Este primul meu turneu ca numărul 1 monial și sunt foarte fericită că am putut câștiga primul meci”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Foto: Guliver Getty Images

Cristian Tudor Popescu: Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună

„Principalul atu al Simonei a fost serviciul. În plus, nu a lăsat-o pe Garcia să-și facă jocul agresiv. Intervenția lui Darren a fost ca întotdeauna bună. A atenționat-o să nu-i mai dea puncte ușor de câștigat, de la 4-3 pentru Garcia, Simona s-a dus în 6-4”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Pe de altă parte, intervenția tatălui Carolinei Garcia a fost dezastruoasă. „S-a mai produs o intervenție dezastruoasă a tatălui Carolinei. A comis o greșeală teribilă, nu a lăsat-o să vorbească, a vrut să spună ceva și i-a răspuns că nu contează, că trebuie să se țină de planul pe care l-au făcut. Trebuie să o asculți pe jucătoare ce are de zis de acolo din teren, trebuie să răspunzi la demonul ei, să o lași să-și spună ce o râcâie”, a adăugat jurnalistul.

Când Caroline Garcia era în avantaj, antrenorul Darren Cahill a avut o intervenție care a reușit să o mobilizeze pe Simona, „Ai un nivel ridicat. Stai pe linia de fund atunci când joacă pe back-hand-ul tău. Încearcă să joci lungul de linie când ai timp. Ea lovește bine câte o lovitură și tu îi returnezi pe mijlocul terenului. Serviciul este bun, a avut ea două retururi la care nu aveai ce să faci. Poți să joci cum îți indică instinctul. Folosește-ți picioarele și fii puternică. Nivelul e bun, menține încrederea sus. Fă-o să lupte pentru fiecare punct câștigat. Fără cadouri”, i-a spus Cahill.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori până acum, primele două jocuri  fiind câștigate de Halep, iar ultimul, cel din finala de la Beijing, de Garcia. 

Duminică, Garbine Muguruza (locul 2 WTA) a învins-o, în două seturi, în cel de-al doilea meci de la Singapore, pe Jelena Ostapenko, victorie care i-ar putea face mai ușoară revenirea pe locul I în clasamentul WTA, ocupat în prezent de Simona Halep. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare mult mai matura si mai "integrata" in tenis! Dar doar ea stie ce simte, noi nu putem decat sa ne dam cu parerea!
    • Like 0
  • Mult succes Simona!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult