Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Simona – învinsă de tenis! Unde ești, Darren?

Simona Halep - Roland Garros

Mai mult decât o înfrângere fără drept de apel în fața unei supernove de 17 ani care amintește de adolescentele Martina Hingis sau Maria Sharapova, Simona a fost învinsă de alt tenis, cel care vine în anul 2019.

Amanda a crescut cu acces constant la lovituri pe care Simona nu le-a posedat niciodată: din orice zonă a terenului și din orice situație, americanca lovește adânc și plasat, în unghiuri ascuțite, cu un procent foarte mare de puncte câștigate direct. Ea face ca meciul de pe zgura pariziană să pară desfășurat pe hard! 

Mai rău, Anisimova, ca și cealaltă puștoaică feroce ajunsă în semifinală, Markéta Vondroušová, pune scurte cu mână rece, din orice poziție, și poate să vină la fileu cu voléuri sigure și smash-uri asemenea – secvențe de joc pe care Simona nu le stăpânește.

Campioana en-titre de la Roland Garros ar fi avut șanse să facă față tenisului dărâmător al noii generații dacă ar fi putut să joace în modul defensiv-agresiv, bazat pe lovituri de inițiativă, decisive și nu pe așteptarea greșelii adversarei, cu o determinare „câinoasă”, așa cum a arătat anul trecut sub îndrumarea lui Darren Cahill. Vă mai amintiți cum făcea ochii mari „fiara” Muguruza depășită în agresivitate de Simona? Însă fără Marele Australian, Simona s-a retras în acest sezon în vechiul joc de apărare și psihicul ei s-a înmuiat...

Pentru ca Simona Halep să se mențină la vârf, nu văd altă posibilitate decât întoarcerea lui Cahill. Care să opereze schimbări importante în jocul ei, să-l upgradeze, cum se spune. Altfel, după ce a fost în ultimii 5 ani cea mai constant foarte bună jucătoare a lumii, Simo poate fi dată peste cap, odată cu colege ale ei de generație, de aceste tinere lupoaice necruțătoare... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult