Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona – tactica a învins trufia!

Simona Halep - Wimbledon 2019

(Foto Guliver/Getty Images)

Un meci de o inteligență tactică briliantă al Simonei împotriva Azarenkăi!

După ce a înțeles că în raliul buf-buf, cu mingi plesnite la nivelul șoldurilor, Vika e mai tare, Simo a trimis mingi adânci, dar cu marjă de siguranță, liftate, care sar mai înalt, greu atacabile direct. Azarenka, trufașă, intrată pe teren cu o singură „strategie”, să dea tare, decisiv și s-o mănânce de vie pe Simona într-o oră, n-a fost capabilă să-și schimbe jocul și a pierdut punând „pe gard” un număr impresionant de mingi.

Cel mai bun meci al Simonei Halep din acest an! Și poate cel mai bun meci pe iarbă din cariera ei!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Baronul de Grația-Teleorman.
  Încarcerat fiind la închisoarea de maximă securitate Chateau d'Rahova, urmare a unui complot de denunțători ai Statului paralel, ce i-au ticluit un dosar politic, baronul de Teleorman s-a trezit cu înfăptuirea celei mai sumbre previziuni a sa și anume aceea de a ieși din politică și viața publică, fix ca un prost. Înconjurat de pereții igrasioși, de piatră, ai celulei sale 2x2, fără pat, doar cu o mână de paie înșirate pe jos, unde lumina soarelui nu ajunge niciodată prin strâmta ferestruică amplasată aproape de tavan, victima odiosului sistem judiciar, a solicitat nemiloșilor gardieni permisiunea de a presta activități specifice, în speranța diminuării termenului de detenție. Întrebat fiind asupra genului de muncă pe care ar dori să-l facă, obsedat de gândul evadării ce l-ar fi dus cel mai repede către libertate, a optat pentru activitatea de săpat tuneluri. A calculat, a chibzuit îndelung și a stabilit direcția cap-compas județul Teleorman, după care a trecut la treabă. A evaluat el (aici se pricepea cel mai bine) că va vedea luminița de la capătul tunelului înainte de scurgerea celor 3 ani și jumătate, cât îi hărăziseră maleficii judecători. Asta l-a motivat cel mai tare, să sape cu și mai mult sârg. Numai că soarta avea să-i joace o nouă festă. După modelul mai celebrului său înaintaș Edmond Dantes, încarcerat și el tot din motive politice, acolo de presupuse simpatii bonapartiste, calcul a fost greșit, iar în loc de a ajunge la lumina zilei, în libertate, a nimerit fix în celula lui Sorin Blejnar.
  P.S. Am omis să vă informez că până și preferat sa V.V. Mercedes, l-a repudiat.
  • Like 0
 • traiasca Tiriac!!
  • Like 0
  • @ Dorin Ambrozie
   Care e legatura, ce a jucat Tiriac?I-a spus el sa-si adapteze tactica la ce joaca Vika?Sa fim seriosi (domnule CTP,fara Cahill se poate!),Simona isi face singura jocul cand e in dispozitie si are o provocare in fata!Si o ajuta si adversara!Sigur ca din respect si prietenie pentru Cahill s-a antrenat mai mult,dar finala de GS si turnee a avut si fara el,ba chiar mai multe castigate asa ca sa nu supralicitam!Simona a avut si are niste limite in joc datorate fizicului si poate antrenamentului,dar suplineste prin inteligenta tactica si executie,va ma juca si avea rezultate cand si cum va vrea ea,indiferent de antrenor!Sa-i dorim succes caci dupa ea urmeaza mai mult de 20 de ani modesti cum au fost dupa doamna Ruzici!
   • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult