Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona – tactica a învins trufia!

Simona Halep - Wimbledon 2019

(Foto Guliver/Getty Images)

Un meci de o inteligență tactică briliantă al Simonei împotriva Azarenkăi!

După ce a înțeles că în raliul buf-buf, cu mingi plesnite la nivelul șoldurilor, Vika e mai tare, Simo a trimis mingi adânci, dar cu marjă de siguranță, liftate, care sar mai înalt, greu atacabile direct. Azarenka, trufașă, intrată pe teren cu o singură „strategie”, să dea tare, decisiv și s-o mănânce de vie pe Simona într-o oră, n-a fost capabilă să-și schimbe jocul și a pierdut punând „pe gard” un număr impresionant de mingi.

Cel mai bun meci al Simonei Halep din acest an! Și poate cel mai bun meci pe iarbă din cariera ei!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Baronul de Grația-Teleorman.
  Încarcerat fiind la închisoarea de maximă securitate Chateau d'Rahova, urmare a unui complot de denunțători ai Statului paralel, ce i-au ticluit un dosar politic, baronul de Teleorman s-a trezit cu înfăptuirea celei mai sumbre previziuni a sa și anume aceea de a ieși din politică și viața publică, fix ca un prost. Înconjurat de pereții igrasioși, de piatră, ai celulei sale 2x2, fără pat, doar cu o mână de paie înșirate pe jos, unde lumina soarelui nu ajunge niciodată prin strâmta ferestruică amplasată aproape de tavan, victima odiosului sistem judiciar, a solicitat nemiloșilor gardieni permisiunea de a presta activități specifice, în speranța diminuării termenului de detenție. Întrebat fiind asupra genului de muncă pe care ar dori să-l facă, obsedat de gândul evadării ce l-ar fi dus cel mai repede către libertate, a optat pentru activitatea de săpat tuneluri. A calculat, a chibzuit îndelung și a stabilit direcția cap-compas județul Teleorman, după care a trecut la treabă. A evaluat el (aici se pricepea cel mai bine) că va vedea luminița de la capătul tunelului înainte de scurgerea celor 3 ani și jumătate, cât îi hărăziseră maleficii judecători. Asta l-a motivat cel mai tare, să sape cu și mai mult sârg. Numai că soarta avea să-i joace o nouă festă. După modelul mai celebrului său înaintaș Edmond Dantes, încarcerat și el tot din motive politice, acolo de presupuse simpatii bonapartiste, calcul a fost greșit, iar în loc de a ajunge la lumina zilei, în libertate, a nimerit fix în celula lui Sorin Blejnar.
  P.S. Am omis să vă informez că până și preferat sa V.V. Mercedes, l-a repudiat.
  • Like 0
 • traiasca Tiriac!!
  • Like 0
  • @ Dorin Ambrozie
   Care e legatura, ce a jucat Tiriac?I-a spus el sa-si adapteze tactica la ce joaca Vika?Sa fim seriosi (domnule CTP,fara Cahill se poate!),Simona isi face singura jocul cand e in dispozitie si are o provocare in fata!Si o ajuta si adversara!Sigur ca din respect si prietenie pentru Cahill s-a antrenat mai mult,dar finala de GS si turnee a avut si fara el,ba chiar mai multe castigate asa ca sa nu supralicitam!Simona a avut si are niste limite in joc datorate fizicului si poate antrenamentului,dar suplineste prin inteligenta tactica si executie,va ma juca si avea rezultate cand si cum va vrea ea,indiferent de antrenor!Sa-i dorim succes caci dupa ea urmeaza mai mult de 20 de ani modesti cum au fost dupa doamna Ruzici!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult