Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona tanc!

Simona Halep la Roland Garros 2018

Simona a început meciul cu tânăra Elise Mertens cum o făcea pe vremuri Ivan Lendl. Marele ceh lovea cu grijă, cu marjă de siguranță față de fileu și de linii, nu prea tare, de parcă trecea în revistă loviturile; servea mediu cu primul serviciu. Asta cam 10 minute, timp în care adversarul se întreba mirat dacă chiar joacă împotriva numărului 1 mondial.

Apoi, brusc, Ivan apăsa pedala și triplul învingător la Roland Garros zdrobea orice rezistență, ca un panzer.

Mertens s-a năpustit asupra Simonei în primul ghem, pe care l-a câștigat clar. Românca a răspuns ca Lendl, calm, și-a calibrat loviturile, lăsându-și adversara să atace. La 1-1, pe serviciul belgiencei, Simona s-a concentrat să-și intre în mână, să simtă mingea, fără să forțeze. Ghemul a durat mai mult de 8 minute, Mertens alternând loviturile direct câștigătoare cu greșeli, după care Simona s-a hotărât să expedieze un retur de forehand aspru în lung de linie și a făcut break-ul.

A fost semnul declanșării agresivității numărului 1. Servind puternic și precis, mărind ritmul, atacând cum avea prilejul, Simona și-a pus adversara în genunchi și pe stânga, și pe dreapta. Nu a mai ținut seama de scor, de ce-i vine de dincolo de plasă, nu au afectat-o nici „noroacele” lui Mertens, două mingi tăiate în disperare, îngropate la o palmă în terenul ei, nici propriul smeci expediat câțiva metri afară de la câțiva pași de fileu. 

Tentativele de a veni în față la cacealma ale belgiencei le-a sancționat cu passinguri „mână rece”.

Elise Mertens a arătat ca o domnișoară pe cal, în fața unui tanc...

Simona Halep este în sferturi. Nu mai fac niciun pronostic, pentru că îmi este teamă ca nu cumva să rup vraja acestei stări de grație...

P.S.

Atenție la tânăra rusoaică Daria Kasatkina. Extraordinară forța liniștită cu care a „sugrumat-o” pe atât de tenacea „tractoristă” Caroline Wozniacki. La 21 de ani, Daria arată în joc inteligența și maturitatea unei campioane de 30...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stimate domn CTP m-am lamurit cu modul dvs. de a judeca tenisul in general si pe Simona in particular,este subiectivism pur!Acum Simona nu mai e “lele” e killerul cu mana rece ca marele Lendl!Iar minunata Dariusa a fost “jumulita” lejer de Sloane “mana rece”!Ar fi bine sa recunoasteti ca teoria nu prea are legatura cu practica in tenisul de azi,ceea ce conteaza este caracterul,darzenia si nu in ultimul rand norocul din ziua jocului!Vezi cele 3 mingii de set ratate de Nole in tiebreak care l-au facut pe Marco un finalist sigur in loc de unul potential in decisiv!Deci mai usor cu pianul pe scari si mai putine judecati de valoare,doar de dragul de a fi popularizat in mass media!
  • Like 0
 • Cand ii merge primul serviciu, Simona e greu de invins.
  • Like 0
 • Abia acum ai descoperit-o dle. pe Kasatkina?Meciul cu Mertens nu este semnificativ(vezi Madrid) sa asteptam sfertul,Kerber joaca mult mai lung si nu face atat de multe greseli.
  • Like 0
 • la momentul actual, wozniacki ramine cu 6745 puncte in timp ce simona are deja 6750 si inca ramine in cursa...singura care o mai poate detrona e muguruza, care cel mai probabil o va intalni pe sharapova. pe partea cealalta de tablou e mult mai interesant....oricare din tinerelela lea pot ajunge in finala
  • Like 0
 • Adevarat, am fost impresionat de meciul ei vs Wozniacki, Nici nu am zis ca primul nu e setul lui Wozniacki pana a revenit si i l-a furat de sub nas. Imi pun banii pe ea vs Sloane. O sa fie un meci interesant.
  • Like 2
 • Am urmarit la tv cu emotie meciul Simonei de calificare in sferturi. La un moment dat emotiile mi-au disparut vazand concentrarea si vointa ei de a castiga.Un joc plin de maiestrie din partea Simonei.Bravo.
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult