Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona tanc!

Simona Halep la Roland Garros 2018

Simona a început meciul cu tânăra Elise Mertens cum o făcea pe vremuri Ivan Lendl. Marele ceh lovea cu grijă, cu marjă de siguranță față de fileu și de linii, nu prea tare, de parcă trecea în revistă loviturile; servea mediu cu primul serviciu. Asta cam 10 minute, timp în care adversarul se întreba mirat dacă chiar joacă împotriva numărului 1 mondial.

Apoi, brusc, Ivan apăsa pedala și triplul învingător la Roland Garros zdrobea orice rezistență, ca un panzer.

Mertens s-a năpustit asupra Simonei în primul ghem, pe care l-a câștigat clar. Românca a răspuns ca Lendl, calm, și-a calibrat loviturile, lăsându-și adversara să atace. La 1-1, pe serviciul belgiencei, Simona s-a concentrat să-și intre în mână, să simtă mingea, fără să forțeze. Ghemul a durat mai mult de 8 minute, Mertens alternând loviturile direct câștigătoare cu greșeli, după care Simona s-a hotărât să expedieze un retur de forehand aspru în lung de linie și a făcut break-ul.

A fost semnul declanșării agresivității numărului 1. Servind puternic și precis, mărind ritmul, atacând cum avea prilejul, Simona și-a pus adversara în genunchi și pe stânga, și pe dreapta. Nu a mai ținut seama de scor, de ce-i vine de dincolo de plasă, nu au afectat-o nici „noroacele” lui Mertens, două mingi tăiate în disperare, îngropate la o palmă în terenul ei, nici propriul smeci expediat câțiva metri afară de la câțiva pași de fileu. 

Tentativele de a veni în față la cacealma ale belgiencei le-a sancționat cu passinguri „mână rece”.

Elise Mertens a arătat ca o domnișoară pe cal, în fața unui tanc...

Simona Halep este în sferturi. Nu mai fac niciun pronostic, pentru că îmi este teamă ca nu cumva să rup vraja acestei stări de grație...

P.S.

Atenție la tânăra rusoaică Daria Kasatkina. Extraordinară forța liniștită cu care a „sugrumat-o” pe atât de tenacea „tractoristă” Caroline Wozniacki. La 21 de ani, Daria arată în joc inteligența și maturitatea unei campioane de 30...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult