Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Simona una și David al doilea

Sunt sunat de 24 de ore încoace să zic ceva despre divorțul Simonei Halep. Am tot refuzat. Dar, văd că întâmplarea asta preocupă multă lume, pentru care e mai importantă decât înfrângerea Simonei în primul tur la US Open.

Un al doilea subiect la care mi se solicită în mod repetat opinia este David Popovici. În general, mă abțin, pentru că nu am suficiente cunoștințe despre natația profesionistă. Mă simt însă, și aici, dator cu un răspuns.

1. Bine că n-a divorțat Simona de tenis. N-aș vrea să-i fiu martor la proces.

2. Din ce citesc în presa străină, din ce spun foști mari campioni și specialiști de marcă despre Popovici, desprind următoarea idee: David este al doilea, nu primul. Al doilea om care merge pe apă. Primul a fost Iisus. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult