Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sondaj comandat de USR: PNL creditat cu 26,1% din intențiile de vot pentru parlamentare, PSD cu 25,2%

Vot Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Un sondaj realizat de IMAS la comanda USR arată că PNL ar fi trecut în fața PSD în opțiunile declarate de vot pentru alegerile parlamentare. Astfel, potrivit Barometrului de Opinie Politică realizat de IMAS pe luna decembrie și citat de Hotnews, PNL este creditat cu 26,1% dintre intențiile de vot pentru alegerile parlamentare, în timp ce PDL cu 25,2%, iar ALDE cu 9,6%, în scădere cu 2,1 procente față de luna anterioară.

USR ar obține 11,5% din voturi, în scădere cu 3% față de luna precedentă, iar partidul lui Dacian Cioloș, 8,1%.

Iată rezultatele sondajului pe luna decembrie.

PSD – 25,2%

PNL – 26,1%

USR – 11,5%

MRI – 8,1%

ALDE – 9,6%

PMP – 2,5%

UDMR – 4,6%

Pro Romania – 6,2%

PNTCD – 1,6%

PRM – 1,9%

Alt partid – 2,7%

IMAS – BOP, Barometrul de Opinie Politică – constă în măsurarea lunară a opiniilor politice a populației care locuiește în România pe eșantioane independente aleatoare de 1.010 de persoane. Marja de eroare este de + / – 3,1%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In articol ar trebui sa fie PSD nu PDL, ca PDL nu mai exista.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult