Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din școlile care au o rată de vaccinare de cel puțin 60 la sută vor începe școala fizic

Sorin Cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că luni se vor întoarce fizic la școală, după vacanța de două săptămâni, în jur de 1,8 milioane de elevi din totalul de peste 2,9 milioane. Este vorba despre acei elevi care învață în școlile unde rata de vaccinare a personalului, didactic și nedidactic, este de cel puțin 60 la sută.

„În sistemul de învățământ avem disponibilă rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță, nu se mai întâlnește acest lucru în niciun domeniu.

În București, 69% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%”, a declarat Ministrul Educației, care a spus că la nivel național procentul școlilor care depășesc acest prag era săptămâna trecută de 54%. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli, au rata de vaccinare de peste 60%.

Potrivit ministrului, situația va fi actualizată săptămânal, iar când se va depăși rata de vaccinare de 60% într-o unitate de învățământ care nu întrunește încă această condiție, se va intra la ore cu prezență fizică.

Acolo unde nu există condiții pentru desfășurarea fizică a cursurilor. școlile pot solicita desfășurarea activității în online, chiar dacă procentul vaccinaților trece de 60%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Vaccinarea copiilor și incidența infectărilor în localitate nu contează? Sper ca orice cadru didactic vaccinat care se simte în pericol să-și poată proteja viața, că de la acest ministru are șanse zero de înțelegere.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Adica daca profesorii nu se vaccineaza, elevii nu merg la scoala, chiar daca elevii sunt vaccinati. Care este logica acestei decizii? Si care a fost ratiunea unei vacante fortate in locul scolii online, daca tot la online am ajuns? Plateste cineva ptr toate prostiile astea ?
  • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult