Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sorin Cîmpeanu: Elevii din școlile care au o rată de vaccinare de cel puțin 60 la sută vor începe școala fizic

Sorin Cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că luni se vor întoarce fizic la școală, după vacanța de două săptămâni, în jur de 1,8 milioane de elevi din totalul de peste 2,9 milioane. Este vorba despre acei elevi care învață în școlile unde rata de vaccinare a personalului, didactic și nedidactic, este de cel puțin 60 la sută.

„În sistemul de învățământ avem disponibilă rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță, nu se mai întâlnește acest lucru în niciun domeniu.

În București, 69% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%”, a declarat Ministrul Educației, care a spus că la nivel național procentul școlilor care depășesc acest prag era săptămâna trecută de 54%. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli, au rata de vaccinare de peste 60%.

Potrivit ministrului, situația va fi actualizată săptămânal, iar când se va depăși rata de vaccinare de 60% într-o unitate de învățământ care nu întrunește încă această condiție, se va intra la ore cu prezență fizică.

Acolo unde nu există condiții pentru desfășurarea fizică a cursurilor. școlile pot solicita desfășurarea activității în online, chiar dacă procentul vaccinaților trece de 60%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Vaccinarea copiilor și incidența infectărilor în localitate nu contează? Sper ca orice cadru didactic vaccinat care se simte în pericol să-și poată proteja viața, că de la acest ministru are șanse zero de înțelegere.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Adica daca profesorii nu se vaccineaza, elevii nu merg la scoala, chiar daca elevii sunt vaccinati. Care este logica acestei decizii? Si care a fost ratiunea unei vacante fortate in locul scolii online, daca tot la online am ajuns? Plateste cineva ptr toate prostiile astea ?
  • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult