Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din școlile care au o rată de vaccinare de cel puțin 60 la sută vor începe școala fizic

Sorin Cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că luni se vor întoarce fizic la școală, după vacanța de două săptămâni, în jur de 1,8 milioane de elevi din totalul de peste 2,9 milioane. Este vorba despre acei elevi care învață în școlile unde rata de vaccinare a personalului, didactic și nedidactic, este de cel puțin 60 la sută.

„În sistemul de învățământ avem disponibilă rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță, nu se mai întâlnește acest lucru în niciun domeniu.

În București, 69% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%”, a declarat Ministrul Educației, care a spus că la nivel național procentul școlilor care depășesc acest prag era săptămâna trecută de 54%. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli, au rata de vaccinare de peste 60%.

Potrivit ministrului, situația va fi actualizată săptămânal, iar când se va depăși rata de vaccinare de 60% într-o unitate de învățământ care nu întrunește încă această condiție, se va intra la ore cu prezență fizică.

Acolo unde nu există condiții pentru desfășurarea fizică a cursurilor. școlile pot solicita desfășurarea activității în online, chiar dacă procentul vaccinaților trece de 60%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Vaccinarea copiilor și incidența infectărilor în localitate nu contează? Sper ca orice cadru didactic vaccinat care se simte în pericol să-și poată proteja viața, că de la acest ministru are șanse zero de înțelegere.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Adica daca profesorii nu se vaccineaza, elevii nu merg la scoala, chiar daca elevii sunt vaccinati. Care este logica acestei decizii? Si care a fost ratiunea unei vacante fortate in locul scolii online, daca tot la online am ajuns? Plateste cineva ptr toate prostiile astea ?
  • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0
  • @ Gecaba
   Da , noi ca societate in maxim 10 ani.
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult