Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru premier, spunea acum o săptămână că nu vrea să fie prim-ministru. Dragnea: „Câteodată nu e chiar după ei”

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, care este noua propunere a PSD pentru premier, declara pe 22 decembrie, potrivit debanat.ro, că nu știe cum a ajuns numele său să fie vehiculat pentru postul de șef al Guvernului și că nu vrea să fie prim-ministru.

„Habar nu am cum am intrat în chestiunea cu premierul. Cum am intrat așa am și ieșit. Eu am o declarație când am devenit președinte al CJ Timiș, am repetat-o și insist. Nu voi pleca într-un post de ministru. Am văzut ca sunt iarăși plimbat prin diverse posturi de ministru, dar nu voi pleca”, a declarat, pe 22 decembrie, Sorin Grindeanu, potrivit sursei menționate.

Publicația menționează și o altă declarație a lui Sorin Grindeanu din luna iunie, când după alegerile locale acesta spunea că va rămâne patru ani în administrația județeană. 

„Sunt om serios, am cerut votul timișenilor pentru patru ani, nu pentru jumătate de an. Cum credeți că ar fi să merg la iarnă și să le spun «Vă mulțumesc că m-ați votat și mi-ați acordat încrederea voastră, dar știți, nu prea-mi place și mă duc la București»? Dacă voi fi ales ca președinte al CJ, voi sta patru ani. Vreau să duc la bun sfârșit acest mandat, nu să spun că voi reprezenta mai bine Timișul ca parlamentar sau, poate, ca membru în viitorul guvern”, spunea Grindeanu în iunie.

Sorin Grindeanu a fost întrebat miercuri seara, la conferința de presă în care PSD a anunțat noua propunere pentru premier, de ce s-a răzgândit în ce privește nominalizarea sa în fruntea Guvernului. Cel care a răspuns în locul lui a fost Liviu Dragnea.

„Câteodată nu e chiar după ei. Câteodată nu e după ei. Câteodată trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere”, a spus președintele PSD.

„Declarația mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern în acel moment. Dar eu înțeleg momentul și sunt de 20 de ani membru PSD. Cu timpul trebuie să îți iei și responsabilitatea oamenilor care cred în tine”, a explicat Sorin Grindeanu.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • george check icon
  Si porcul zice ca, nu mai mananca ...
  • Like 0
 • aia cu gramtica la ei dati da'ndaratelea d'acilea, e in'scursuri la greu :)
  frate, ce te miri ? "Si ce-i cu asta?! Nici el nu a stiut pina ieri in sedinta." asta a avut noroc, a aflat din prima mana al cine este :), ca este 1ii care afla la presa ! pai este simplu : „Câteodată nu e chiar după ei. Câteodată nu e după ei. Câteodată trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere”
  adica simplu, imaginati-va : pod de ghiata, tu racai la afise pe pereti, in sandale, si instant, parti'diliul, iesit din caldura coapselor, vede'n tine un om de viitura, si te omil'este misel'este, intai dottore, direttore, profi'tore, rect'ore, apoi, prim'are, perfect, depurtat, senactor, mini'steriu si chiar primus printre primusi si altele, de te leaga de prima presa a duhului lampii dna. dar tu, idiotul statului de drepti, "trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere"
  mai departe treaba institutului cantacuzino sa determine cum ai fost sinucis, in scris la dna, verbal la carciuma sau auto :)
  asta este chestia, daca gandesti cu 55% creer !
  si acu' ?
  acu' ochii pa neamt, daca Nero Claudius Drusus Germanicus asta da foc la tara si se ard la deste 45% :) ... o fi rau, o fi bine ?
  dar problema ramane deschisa in foame'glia atat timp cat Gaius Julius Caesar Germanicus, zis Caligula (cizmulita) îşi investeşte calul prim-ministru cu drepturi depline :), speranta ramane in copita :)
  • Like 0
 • Samsara check icon
  Si ce-i cu asta?! Nici el nu a stiut pina ieri in sedinta ca va fi nominalizat si a explicat, pentru cine are urechi, de ce a acceptat...
  Sa vedem mai bine ce va face Iohannis, care e dispus sa arunce tara in haos ca Nero.
  • Like 0
 • check icon
  Pare om serios, știe că au fost doi aleși de oameni pt un post și au plecat premieri, apoi s-au întors terfeliți.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult