Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru premier, spunea acum o săptămână că nu vrea să fie prim-ministru. Dragnea: „Câteodată nu e chiar după ei”

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, care este noua propunere a PSD pentru premier, declara pe 22 decembrie, potrivit debanat.ro, că nu știe cum a ajuns numele său să fie vehiculat pentru postul de șef al Guvernului și că nu vrea să fie prim-ministru.

„Habar nu am cum am intrat în chestiunea cu premierul. Cum am intrat așa am și ieșit. Eu am o declarație când am devenit președinte al CJ Timiș, am repetat-o și insist. Nu voi pleca într-un post de ministru. Am văzut ca sunt iarăși plimbat prin diverse posturi de ministru, dar nu voi pleca”, a declarat, pe 22 decembrie, Sorin Grindeanu, potrivit sursei menționate.

Publicația menționează și o altă declarație a lui Sorin Grindeanu din luna iunie, când după alegerile locale acesta spunea că va rămâne patru ani în administrația județeană. 

„Sunt om serios, am cerut votul timișenilor pentru patru ani, nu pentru jumătate de an. Cum credeți că ar fi să merg la iarnă și să le spun «Vă mulțumesc că m-ați votat și mi-ați acordat încrederea voastră, dar știți, nu prea-mi place și mă duc la București»? Dacă voi fi ales ca președinte al CJ, voi sta patru ani. Vreau să duc la bun sfârșit acest mandat, nu să spun că voi reprezenta mai bine Timișul ca parlamentar sau, poate, ca membru în viitorul guvern”, spunea Grindeanu în iunie.

Sorin Grindeanu a fost întrebat miercuri seara, la conferința de presă în care PSD a anunțat noua propunere pentru premier, de ce s-a răzgândit în ce privește nominalizarea sa în fruntea Guvernului. Cel care a răspuns în locul lui a fost Liviu Dragnea.

„Câteodată nu e chiar după ei. Câteodată nu e după ei. Câteodată trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere”, a spus președintele PSD.

„Declarația mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern în acel moment. Dar eu înțeleg momentul și sunt de 20 de ani membru PSD. Cu timpul trebuie să îți iei și responsabilitatea oamenilor care cred în tine”, a explicat Sorin Grindeanu.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • george check icon
  Si porcul zice ca, nu mai mananca ...
  • Like 0
 • aia cu gramtica la ei dati da'ndaratelea d'acilea, e in'scursuri la greu :)
  frate, ce te miri ? "Si ce-i cu asta?! Nici el nu a stiut pina ieri in sedinta." asta a avut noroc, a aflat din prima mana al cine este :), ca este 1ii care afla la presa ! pai este simplu : „Câteodată nu e chiar după ei. Câteodată nu e după ei. Câteodată trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere”
  adica simplu, imaginati-va : pod de ghiata, tu racai la afise pe pereti, in sandale, si instant, parti'diliul, iesit din caldura coapselor, vede'n tine un om de viitura, si te omil'este misel'este, intai dottore, direttore, profi'tore, rect'ore, apoi, prim'are, perfect, depurtat, senactor, mini'steriu si chiar primus printre primusi si altele, de te leaga de prima presa a duhului lampii dna. dar tu, idiotul statului de drepti, "trebuie să mai dai partidului înapoi din ceea ce ai primit ca și susținere"
  mai departe treaba institutului cantacuzino sa determine cum ai fost sinucis, in scris la dna, verbal la carciuma sau auto :)
  asta este chestia, daca gandesti cu 55% creer !
  si acu' ?
  acu' ochii pa neamt, daca Nero Claudius Drusus Germanicus asta da foc la tara si se ard la deste 45% :) ... o fi rau, o fi bine ?
  dar problema ramane deschisa in foame'glia atat timp cat Gaius Julius Caesar Germanicus, zis Caligula (cizmulita) îşi investeşte calul prim-ministru cu drepturi depline :), speranta ramane in copita :)
  • Like 0
 • Samsara check icon
  Si ce-i cu asta?! Nici el nu a stiut pina ieri in sedinta ca va fi nominalizat si a explicat, pentru cine are urechi, de ce a acceptat...
  Sa vedem mai bine ce va face Iohannis, care e dispus sa arunce tara in haos ca Nero.
  • Like 0
 • check icon
  Pare om serios, știe că au fost doi aleși de oameni pt un post și au plecat premieri, apoi s-au întors terfeliți.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult